Bine ati venit pe forumul: "Mamici si Bebelasi" Te asteptam!
Pentru a comunica la 5 stele pe forum trebuie sa te inregistrezi,asa ca ce mai astepti? Nu vei regreta intra acum!
Bine ati venit pe forumul: "Mamici si Bebelasi" Te asteptam!
Pentru a comunica la 5 stele pe forum trebuie sa te inregistrezi,asa ca ce mai astepti? Nu vei regreta intra acum!
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  ParteneriParteneri  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  
Ultimele subiecte
» Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/boba
TRANSPIRATIA LA COPII EmptySam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu

» CAFEAUA DE DIMINEATA! 9
TRANSPIRATIA LA COPII EmptyMier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k

» buna seara
TRANSPIRATIA LA COPII EmptyVin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna

» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice
TRANSPIRATIA LA COPII EmptyDum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu

» Tricotaje manuale pentru copii
TRANSPIRATIA LA COPII EmptyMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina

» Recoltare celule stem
TRANSPIRATIA LA COPII EmptyJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria

» La baby Expo barza vine cu premii de la Regina Maria
TRANSPIRATIA LA COPII EmptyJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria

» Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!
TRANSPIRATIA LA COPII EmptyMier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c

» fetita mea are bronsita
TRANSPIRATIA LA COPII EmptyJoi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna

Produsele de top!
Cele mai bune produse pentru copilul tau! Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
mamicagrijulie
Hainute! Si aici!
Sondaj
cine va fi pitica/ul saptamanii?
Eric
TRANSPIRATIA LA COPII Empty48%TRANSPIRATIA LA COPII Empty
 48% [ 14 ]
Maria
TRANSPIRATIA LA COPII Empty52%TRANSPIRATIA LA COPII Empty
 52% [ 15 ]
Total voturi : 29

TRANSPIRATIA LA COPII

In jos 
4 participanți
AutorMesaj
Anna
Administrator
Administrator
Anna

Varsta : 34
stare de spirit : super

TRANSPIRATIA LA COPII Empty
MesajSubiect: TRANSPIRATIA LA COPII   TRANSPIRATIA LA COPII EmptyMar Iul 13, 2010 10:20 pm

Prof. dr. Marin Burlea, directorul Spitalului de Copii "Sf. Maria
Iasi: "Astfel de probleme sint destul de frecvente in rindul sugarilor si al copiilor in primii ani de viata. Nu trebuie sa va speriati pentru ca, de cele mai multe ori, transpiratia abundenta, in special nocturna si cefalica ( la cap) este unul dintre simptomele clasice ale lipsei de calciu. In situatia in care un sugar sau un copil in primii 3-4 ani de viata are transpiratii abundente se poate pune problema in primul rind a unei lipse de calciu sau chiar a unei lipse de magneziu.

Trebuie incercat un tratament cu calciu timp de 10 zile pe luna, trei luni de zile. O data cu acesta trebuie administrata si vitamina D - sub forma de picaturi. Vitamina D actioneaza la nivelul intestinului, la cel al sistemului osos, la nivelul rinichilor, musculaturii, sistemului endocrin si al metabolismului in general. La nivel intestinal, vitamina D creste absorbtia de calciu si fosfor si mentine sanatatea mucoasei intestinale. Deci, practic, Vitamina D ajuta la fixarea calciului.

De asemenea, se recomanda sI o dieta bogata in produse lactate - brinza de vaci, lapte, iaurturi - produse care au un continut mai ridicat de calciu. Iaurturile trebuie sa fie simple, nu cu fructe
, pentru ca acestea din urma contin multi conservanti. Daca micutei ii plac iaurturile cu fructe puteti cumpara un iaurt simplu la care se poate adauga o lingurita - doua de dulceata facuta in casa. Rezulta un iaurt la fel de gustos, dar fara conservanti si coloranti.

Mai trebuie spus ca foarte rar o astfel de transpiratie, daca nu este rezultatul unei lipse de calciu, poate fi semnul unei tulburari metabolice mai complexe si mai profunde. Daca se incearca un tratament cu calciu si nu se remarca o ameliorare certa, copilul trebuie investigat din punct de vedere al fibrozei chistice de pancreas. Aceasta afectiune se manifesta prin transpiratii abundente, prin emiterea de scaune
grasoase si diareice si fenomene respiratorii cronice. Dar, dumneavoastra nu mentionati inimic despre astfel de simptome, deci banuiesc ca este vorba doar despre o lipsa de calciu.

Asa cum spuneam, fibroza chistica de pancreas reprezinta mai rar cauza transpiratiilor la copii. Bineinteles, este bine ca medicul
de familie sau pediatrul care se ingrijeste de nepotica dumneavoastra sa o consulte initial si apoi sa-i recomande tratamentul adecvat cu calciu si vitamina D si eventual un supliment de magneziu".
Sus In jos
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator

Varsta : 41
stare de spirit : FFFFF BUNA

MesajSubiect: Re: TRANSPIRATIA LA COPII   TRANSPIRATIA LA COPII EmptyMier Aug 18, 2010 9:50 pm

asta nu am stiuto..dar acu e vara nu are cum sa nu transpire copii mai ales ca se joaca tot timpul...transpiram noi dapoi ei
Sus In jos
Iuly35
mamica super activa
mamica super activa
Iuly35

Varsta : 50
stare de spirit : fericita,"implinita"

MesajSubiect: Re: TRANSPIRATIA LA COPII   TRANSPIRATIA LA COPII EmptyDum Aug 22, 2010 3:58 am

un subiect interesant.....nu am stiut ca lipsa calciului provoaca transpiratie la nivelul capului....si printesa mea transpira f tare la cap,dar am pus pe seama caldurii si a "pletelor",caci de ce sa nu recunosc,cumatra mea, nana fetitei inca nu i-a taiat motul,sau cum se zice"ruperea turtei" la varsta de un an,caci a avut probleme...si apoi au intervenit altele si uite asa,inca mai are"mot"....sper sa nu fie ceva rau in asta,nu?
Sus In jos
gabita
mamica noua
mamica noua
gabita

Varsta : 46

MesajSubiect: Re: TRANSPIRATIA LA COPII   TRANSPIRATIA LA COPII EmptyVin Sept 10, 2010 8:00 am

si fetita mea transpira dar numai dupa urechi si cum are foarte putin par in cap se vede foarte bine.oare sa fie lipsa de calciu?
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: TRANSPIRATIA LA COPII   TRANSPIRATIA LA COPII Empty

Sus In jos

TRANSPIRATIA LA COPII
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» TRANSPIRATIA BEBELUSULUI
» tusea la copii
» TEMPERATURA LA COPII
» BANCURI CU COPII
» RAHITISMUL LA COPII

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: TOTUL DESPRE BEBELUŞI :: Sănătatea Bebeluşului-
Mergi direct la:  

Tema creata de Geosh. pentru MamicisiBebelasi

creează un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discuții recente