Ultimele subiecte | » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaSam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu » CAFEAUA DE DIMINEATA! 9Mier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k » buna seara Vin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice Dum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu » Tricotaje manuale pentru copiiMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina » Recoltare celule stemJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria » La baby Expo barza vine cu premii de la Regina MariaJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria » Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!Mier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c » fetita mea are bronsita Joi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna |
Produsele de top! | Cele mai bune produse pentru copilul tau!
Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
Hainute! Si aici!
|
Sondaj | | cine va fi pitica/ul saptamanii? | Eric | | 48% | [ 14 ] | Maria | | 52% | [ 15 ] |
| Total voturi : 29 |
|
|
| EFECTELE ZAHARULUI ASUPRA BEBELUSULUI | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Vizitato Vizitator
| Subiect: EFECTELE ZAHARULUI ASUPRA BEBELUSULUI Vin Mar 19, 2010 8:36 am | |
| Cum afecteaza zaharul organismul unui copil? Zaharul influenteaza in trei feluri creierul si organismul copilului tau: glicemia, nivelul de serotonina si beta-endorfina.
Cand consumam carbohidrati glicemia creste si organismul produce insulina. Insulina e un combustibil al organismului. Dar in cazul copiilor dependenti de zahar echilibrul dintre hrana si combustibil dispare. Glicemia creste mai repede si ajunge la un nivel mai ridicat decat cel normal.
Ca rezultat, se elibereaza o cantitate mai mare de insulina si zaharul e aborbit mai repede in celule. Astefel se creeaza o senzatie asemanatoare cu cea a persoanelor care iau droguri. E ca si cum te-ai droga cu zahar. Dupa o stare de bine, de exaltare, efectul zaharului dispare lasand o senzatie de oboseala si iritabilitate.
O substanta importanta a carei secretie este influentata de zahar este serotonina. Serotonina are rolul de a linisti creierul. Ea ne da senzatia de bine si de liniste. Un copil al carui nivel de serotonina este scazut se va simti deprima, coplesit. Copiii dependenti de zahar au nivel mai scazutal serotoninei. Schimbandu-le dieta, nivelul de serotonina poate creste, facandu-i mai increzatori, mai calmi.
Beta-endorfina este de asemenea o substanta a carei secretie este influentata de zahar. Ea este calmantul creierului. Copiii dependenti de zahar sunt mai sensibili la durere.
Astfel, vizitele la dentist sunt mai traumatizante. Dar ceea ce este mai important e ca beta-endorfina influenteaza increderea in sine. Copiii care consuma mult zahar, deci au nivel crescut al beta-endorfinei se simt neimportanti si nu au incredere in ei insisi dupa ce trece efectul zaharului. |
| | | Anna Administrator
| Subiect: Re: EFECTELE ZAHARULUI ASUPRA BEBELUSULUI Vin Mar 19, 2010 8:54 am | |
| eu i mai pun zahar cand i dau lapte de vaca rare ori | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: EFECTELE ZAHARULUI ASUPRA BEBELUSULUI Vin Mar 19, 2010 8:55 am | |
| La ceaiuri ii fierb zaharul pt ca cel crud lui Denis ii da diaree |
| | | mami_david mamica super
| Subiect: Re: EFECTELE ZAHARULUI ASUPRA BEBELUSULUI Vin Mar 19, 2010 9:38 am | |
| pana acuma nu i-am dat zahar doar un pic de sare pun in mancare... | |
| | | mamicisibebelasi Moderator
| Subiect: Re: EFECTELE ZAHARULUI ASUPRA BEBELUSULUI Vin Mar 19, 2010 11:33 am | |
| fetelor eu cind am inceput sai dau lapte de vaca la daria mia zis o doct din spital pediatra ca in laptele de vaca se pune unsfert de apa si indulcit cu zahar si acum cit am stat in spital tot asa ia dat laptele acum nu stiu eu acasa nu ai dau cu zahar | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: EFECTELE ZAHARULUI ASUPRA BEBELUSULUI Vin Mar 19, 2010 11:35 am | |
| Pana la un an a baut ceaiurile neindulcite dar dupa nu le-a mai acceptat decat cu sirop de zahar sau miere |
| | | cao2011 mamica super
| Subiect: Re: EFECTELE ZAHARULUI ASUPRA BEBELUSULUI Vin Mar 19, 2010 2:25 pm | |
| noi manacam dulciuri, nu exagerat ca si asa e mare pt. varsta ei (are 105 cm si 17.5 kg la 2 ani si 11 luni). Nu e grasa (parerea mai multor doctori, ci bine proportionata) , insa mi-e goraza sa nu devina obeza , sau chiar sa aiba probleme cu kg. in plus. Asa ca mananca dulciuri doar de 2 ,3 ori pe sapt, daca a fost cuminte. Ceaiuri nu bea, lapte nu bea defel, asa ca nu prea stie gustul zaharului. Si pe de alta parte, siropurile-tratamente pe care le tot ia sunt destul de dulci ("mmmm e bun siropul cu propolis", de ex) | |
| Subiect: Re: EFECTELE ZAHARULUI ASUPRA BEBELUSULUI Vin Mar 19, 2010 4:01 pm | |
| las ca nu devine obeza o sa slabeasca ea cu timpul adi a slabit mult de cind a inceput scoala | |
| Subiect: Re: EFECTELE ZAHARULUI ASUPRA BEBELUSULUI Vin Mar 19, 2010 4:02 pm | |
| si am uitat sati zic in poza de la avatar nu e grasa deloc ee o frumusica | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: EFECTELE ZAHARULUI ASUPRA BEBELUSULUI | |
| |
| | | | EFECTELE ZAHARULUI ASUPRA BEBELUSULUI | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |