Ultimele subiecte | » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaSam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu » CAFEAUA DE DIMINEATA! 9Mier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k » buna seara Vin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice Dum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu » Tricotaje manuale pentru copiiMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina » Recoltare celule stemJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria » La baby Expo barza vine cu premii de la Regina MariaJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria » Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!Mier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c » fetita mea are bronsita Joi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna |
Produsele de top! | Cele mai bune produse pentru copilul tau!
Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
Hainute! Si aici!
|
Sondaj | | cine va fi pitica/ul saptamanii? | Eric | | 48% | [ 14 ] | Maria | | 52% | [ 15 ] |
| Total voturi : 29 |
|
|
| poezii pt copii | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Vizitato Vizitator
| Subiect: poezii pt copii Vin Feb 12, 2010 7:27 pm | |
| Gandacelul
-De ce m-ai prins in pumnul tau, Copil frumos, tu nu stii oare Ca-s mic si eu si ca ma doare De ce ma strangi asa de rau?
Copil ca tine sunt si eu, Si-mi place sa ma joc si mie, Si mila trebuie sa-ti fie De spaima si de plansul meu!
De ce sa vrei sa ma omori? Ca am si eu parinti ca tine, Si-ar plange mama dupa mine, Si-ar plange bietele surori,
Si-ar plange tata mult de tot Caci am trait abia trei zile, Indura-te de ei, copile, Si lasa-ma, ca nu mai pot!...
Asa plangea un gandacel In pumnul ce-l strangea sa-l rupa Si l-a deschis copilul dupa Ce n-a mai fost nimic din el!
A incercat sa-l mai invie Suflandu-i aripile-n vant, Dar a cazut in tarna frant Si-ntepenit pentru vecie!...
Scarbit de fapta ta cea rea Degeaba plangi, acum, copile, Ci du-te-n casa-acum si zi-le Parintilor isprava ta.
Si zi-le ca de-acum ai vrea Sa ocrotesti cu bunatate, In cale-ti, orice vietate, Oricat de far-de-nsemnatate Si-oricat de mica ar fi ea! |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: poezii pt copii Vin Feb 12, 2010 7:31 pm | |
| Zdreanta
L-ati vazut cumva pe Zdreanta, Cel cu ochii de faianta? E un caine zdrenturos De flocos, dar e frumos. Parca-i strans din petice, Ca sa-l tot impiedice, Ferfenitele-i atarna Si pe ochi, pe nara carna, Si se-ncurca si descurca, Parca-i scos din calti pe furca. Are insa o ureche De pungas fara pareche. Da tarcoale la cotet, Ciufulit si-asa laiet, Asteptand un ceas si doua O gaina sa se oua, Care canta cotcodace, Proaspat oul cand si-l face. De cand e-n gospodarie Multe a-nvatat si stie, Si, pe branci, taras, grabis, Se strecoara pe furis. Pune laba, ia cu botul Si-nghite oul cu totul.
- "Unde-i oul? a-ntrebat Gospodina. - "L-a mancat!" "Stai nitel, ca te dezvat Fara matura si bat. Te invata mama minte." Si i-a dat un ou fierbinte. Dar decum l-a imbucat, Zdreanta l-a si lepadat Si-a-njurat cu un latrat.
Cand se uita la gaina, Cu culcusul lui, vecina, Zice Zdreanta-n gandul lui "S-a facut a dracului!" |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: poezii pt copii Vin Feb 12, 2010 7:34 pm | |
| Pufulet
Pufulet e un pisoi Cu mustati albe si moi Ziua toata el se joaca Cu un nod de la cravata
Dar tarziu, pe inserat Se taraste-ncet spre pat. - Pufulet, ce sa-ntamplat ?
- Sunt bolnav si obosit Nodul, iar m-a pacalit Toata ziua-am alergat M-a tot prins, dar am scapat. - Si... de ce esti bolnavior ?
- Miau, miau miau! de-atata trap Am uitat laptic sa pap Iar burtica asta mica Plange ca ii e fomica Dar imi e asa somnic Ca nu pot sa pap nimic.
Si zacand asa in pat Toata noaptea s-a vaitat Din labute a tot dat, A tot plans, a mieunat...
Dar de zi cand s-a crapat Tot lapticul l-a papat Si acum e vesel tare Caci burtica nu-l mai doare. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: poezii pt copii Vin Feb 12, 2010 7:36 pm | |
| Arici
Ghem de spini si tepi uscate, Sta-ntarit ca-ntr-o cetate. Poate trece un vecin Peste el cu carul plin. Ca nu simte nici atat Cat l-ai gadila pe gat. Ca sa-l scoata, ca sa iasa, Caini-l latra. Lui nu-i pasa. Unul, incercind un pas, S-a ciocnit in ghimpi la nas. Fiindca tontul si netotul Si-a varat in ace botul. Dac-ar fi citit aici El afla ce-i un arici, Insa cainii n-au habar De tipar si-abecedar. Nesupus la gand pizmas, Bogorici e dragalas Cui il ia cu prietenie Canta-i numai din tipsie |
| | | mamicisibebelasi Moderator
| Subiect: Re: poezii pt copii Vin Feb 12, 2010 11:00 pm | |
| Doua puncte si un cerc si o linie sa incerc.
Capul e gata! Cam atat! Am sa-i fac papusii gat, Dintr-o frunza o rochita, Din petale o bluzita Si-n picioare ii voi pune doua jumatati de-alune. Gata e papusa? Gata! Tii, ce mare este fata! | |
| Subiect: Re: poezii pt copii Vin Feb 12, 2010 11:00 pm | |
| Robotelul meu ar vrea O caciula ca a mea O rochita, o fustita, Poate chiar si o fundita. Eu pe toate i le-as da Daca-ar sti a le purta! | |
| Subiect: Re: poezii pt copii Vin Feb 12, 2010 11:03 pm | |
| Desi ora e tarzie, Uite, nici o jucarie Nu poate dormi. Azi sunt toate suparate Si raman la sfat cu toate Pana-n zori de zi!
-Uite, spune-o minge mica, Nicu m-antepat! Mi-am piedut puterea toata Si m-am dezumflat.
-Coada mi-a taiat c-o lama! Spune un catel, Si de-atunci mi-e tare teama Sa ma joc cu el.
Si asa s-au plans cu toate, Jucariile stricate. Iar apoi, cand au sfarsit, O scrisoare-au intocmit Tuturor copiilor Din partea jucariilor.
Si-n scrisoare-au spus atat: -Noi de azi am hotarat Sa fugim de-acei copii Care strica jucarii! | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: poezii pt copii Dum Feb 14, 2010 12:26 am | |
| frumoase!! |
| | | mady79 mamica noua
| Subiect: Re: poezii pt copii Joi Apr 08, 2010 10:54 am | |
| Catelusul schiop
de Elena Farago
Eu am numai trei picioare, Si de-abia ma misc: top, top, Rad cand ma-ntalnesc copiii, Si ma cheama "cutu schiop".
Fratii mei ceilalti se joaca Cu copii toti, dar eu Nu pot alerga ca dansii, Ca sunt schiop si cad mereu!
Si stau singur toata ziua Si plang mult cand ma gandesc Ca tot schiop voi fi de-acuma Si tot trist am sa traiesc.
Si cand ma gandesc ce bine M-as juca si eu acum, Si-as latra si eu din poarta La copii de pe drum!...
Cat sunt de frumosi copiii Cei cuminti, si cat de mult Mi-ar placea sa stau cu dansii, Sa ma joc si sa-i ascult!
Dar copiii rai la suflet Sunt urati, precum e-acel Care m-a schiopat pe mine, Si nu-i pot iubi de fel...
M-a lovit din rautate Cu o piatra in picior, Si-am zacut, Si-am plans atata, De credeam ca am sa mor...
Acum vine si-mi da zahar Si ar vrea sa-mi fie bun, Si-as putea sa-l musc odata De picior, sa ma razbun,
Dar il las asa, sa vada Raul, ca un biet catel Are inima mai buna Decat a avut-o el.
| |
| | | mady79 mamica noua
| Subiect: Re: poezii pt copii Joi Apr 08, 2010 11:00 am | |
| ROGVAIV
La fereastră, astăzi, Nuşa Sta de vorbă cu păpuşa:
„Vezi, micuţo, -n depărtare, Cerul ce eşarfă are?
Mama-mi povestea, odată: Ploaia, pictoriţă, -ndată,
Cu penelul ei vrăjit, Şapte dungi a zugrăvit.
A luat ea, înadins, De la maci, un ROŞU- aprins,
Şi, uşoară ca o boare, A luat ORANJ din soare,
Iar din spicele de grâu, GALBEN şi, de lângă râu,
VERDELE din iarba crudă. Mai apoi, cu multă trudă,
Către cer s-a înălţat Şi, cu greu, a adunat
Stropi de-ALBASTRU, iar din mare, INDIGO, din valul care
Zbuciumat loveşte malul. Ca să fie gata şalul,
A furat, în grabă mare, VIOLET din înserare.
Iar acum, când treaba-i gata, Hai afară -zise fata-
Către mândrul curcubeu Să-nălţăm şi noi un zmeu!”
| |
| | | mady79 mamica noua
| Subiect: Re: poezii pt copii Joi Apr 08, 2010 11:04 am | |
| Rostogol
Pisoiaşul meu simpatic Dă mereu cozii ocol Este foarte nebunatic Şi îl cheamă Rostogol.
Că mereu se tăvăleşte Ca un înnăscut atlet Are, şi nu-i prisoseşte, Timp de joacă berechet.
Savurează tot lăpticul Delicat, lângă măsuţă, Apoi îşi spală boticul Cu pufoasa lui lăbuţă.
El nu seamănă cu alţii, Nu prinde şoareci deloc, Are alte înclinaţii Că e locatar la bloc.
Mângâie prieteneşte Un şoarece bibelou Şi pe urmă se zgâieşte La şoarecii din tablou. [b] | |
| | | Anna Administrator
| Subiect: Re: poezii pt copii Joi Apr 08, 2010 11:05 am | |
| | |
| | | danessa Moderator
| Subiect: Re: poezii pt copii Mier Iun 23, 2010 2:29 pm | |
| Catelus cu coada scurta, Spune-mi, cum a fost la nunta? Am fost bine, bucatar, La friptura si gratar, Am dansat c-o pisicuta Si-am calcat-o pe labuta. Ea s-a suparat de tot Si m-a zgariat pe bot.
Catelusule sa-mi spui, Unde-i lapele, ca nu-i Cine a umblat in oala? De-o gasesc acuma goala. Cine-i hotul? Nu-i fi tu? Dai din coada, zici ca nu Dar esti plin de lapte tot, Si pe labe si pe bot.
O aluna, doua, trei, veverita, cate vrei? Vreau vreo 4, 5 sau 6 ca alunele-s gustoase! Iti dau 7, 8 sau 9 dac-o sa ne spui si noua cand o sa mai vina-ncoace iarna cu 10 cojoace.
1,2,3, il stiti pe Mos Andrei? 1,2,3,4, s-a-necat cu lapte acru. 1,2...5, si-a turnat si in opinci. 1,2,...6, vine baba si-l descoase. 1,2,...7, ba se supara si-l bate. 1,2,...8, Mos Andrei se suie-n pod. 1,2,...9, si gaseste multe oua. 1,2,...10 babei supararea-i trece!
Am o carte in culori, Cu desene si cu flori, Uite, este si Grivei, Si-un pastor cu sapte miei. Carte plina cu povesti, Tare draga tu imi esti, Eu mereu te-oi rasfoi, Si-am sa-nvat a te citi!
unu este numar mic doi a mai crescut un pic, trei este ceva mai mare, patru-i cifra urmatoare Cinci si sase sunt si ei cu ceva mai maricei, sapte sade langa opt, si se crede sus de tot Insa pe toate le intrece cifra noua si-apoi zece.
unu, se infoaie paunul doi, furnici in musuroi trei, pupaza din tei patru, capra joaca teatru cinci, motanul in opinci sase, fluturi de matasa sapte, vaca ne da lapte opt, porcul rama tot noua, gaina ne da oua zece, maimuta petrece
| |
| | | shtefanyaa mamica super
| Subiect: Re: poezii pt copii Vin Oct 08, 2010 8:13 pm | |
| Super Dana, merci. Imi doream sa mai stiu cateva poezioare cu numere...le am cam uitat | |
| | | merlin mamica super
| Subiect: Re: poezii pt copii Sam Feb 05, 2011 10:38 pm | |
| poezii frumoase gasiti si aici. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: poezii pt copii | |
| |
| | | | poezii pt copii | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |