Bine ati venit pe forumul: "Mamici si Bebelasi" Te asteptam!
Pentru a comunica la 5 stele pe forum trebuie sa te inregistrezi,asa ca ce mai astepti? Nu vei regreta intra acum!
Bine ati venit pe forumul: "Mamici si Bebelasi" Te asteptam!
Pentru a comunica la 5 stele pe forum trebuie sa te inregistrezi,asa ca ce mai astepti? Nu vei regreta intra acum!
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.



 
AcasaAcasa  ParteneriParteneri  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  
Ultimele subiecte
» Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/boba
>Evolutia copilului in plan motor, cognitiv, verbal si socio-afectiv EmptySam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu

» CAFEAUA DE DIMINEATA! 9
>Evolutia copilului in plan motor, cognitiv, verbal si socio-afectiv EmptyMier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k

» buna seara
>Evolutia copilului in plan motor, cognitiv, verbal si socio-afectiv EmptyVin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna

» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice
>Evolutia copilului in plan motor, cognitiv, verbal si socio-afectiv EmptyDum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu

» Tricotaje manuale pentru copii
>Evolutia copilului in plan motor, cognitiv, verbal si socio-afectiv EmptyMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina

» Recoltare celule stem
>Evolutia copilului in plan motor, cognitiv, verbal si socio-afectiv EmptyJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria

» La baby Expo barza vine cu premii de la Regina Maria
>Evolutia copilului in plan motor, cognitiv, verbal si socio-afectiv EmptyJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria

» Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!
>Evolutia copilului in plan motor, cognitiv, verbal si socio-afectiv EmptyMier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c

» fetita mea are bronsita
>Evolutia copilului in plan motor, cognitiv, verbal si socio-afectiv EmptyJoi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna

Produsele de top!
Cele mai bune produse pentru copilul tau! Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
mamicagrijulie
Hainute! Si aici!
Sondaj
cine va fi pitica/ul saptamanii?
Eric
>Evolutia copilului in plan motor, cognitiv, verbal si socio-afectiv Empty48%>Evolutia copilului in plan motor, cognitiv, verbal si socio-afectiv Empty
 48% [ 14 ]
Maria
>Evolutia copilului in plan motor, cognitiv, verbal si socio-afectiv Empty52%>Evolutia copilului in plan motor, cognitiv, verbal si socio-afectiv Empty
 52% [ 15 ]
Total voturi : 29

 

 >Evolutia copilului in plan motor, cognitiv, verbal si socio-afectiv

In jos 
AutorMesaj
Anna
Administrator
Administrator
Anna


Mesaje : 2378
Varsta : 34
stare de spirit : super

>Evolutia copilului in plan motor, cognitiv, verbal si socio-afectiv Empty
MesajSubiect: >Evolutia copilului in plan motor, cognitiv, verbal si socio-afectiv   >Evolutia copilului in plan motor, cognitiv, verbal si socio-afectiv EmptyMier Mar 31, 2010 10:02 am

1 luna:
comportament motor: tinut asezat incearca sa-si ridice capul, care ii cade inainte, strange in mana degetul examinatorului, fara palma si police.
cognitiv: reactineaza motoriu la stimuli luminosi, tactili, sonori si termici, privire inexpresiva, stand pe spate fixeaza un moment jucaria prezentata in fata ochilor pe linie mediana, urmareste cu privirea jucaria in miscare, pe un arc de 45-60
verbal: emite mici sunete din laringe
social-afectiv: reactii diferentiate de placere-neplacere (tipa cand ii este foame, se calmeaza cand e luat in brate), observa un moment fata persoanei care-i vorbeste aplecata asupra lui.


2 luni:
motor:stand pe burta isi ridica umerii si capul cateva momente, tinut asezat isi mentine scurt timp capul drept, apuca cu 4 degete jucaria pusa in mana, o retine scurt timp.
cognitiv: reactioneaza la sunete, intorcand capul in directia lor, are expresia vioaie orientata direct asupra obiectelor din fata ochilor, priveste cateva secunde jucaria prezentata pe linie mediana.
verbal: gangureste
social-afectiv: zambeste persoanelor familiare, ca raspuns cand i se vorbeste sau i se surade.


3 luni:
motor:prezinta miscari active de picioare, stand pe burta sprijinindu-se pe antebrate, isi tine capul si umerii ridicati pentru mai mult timp, tinut asezat isi mentine capul drept timp indelungat, tine jucaria pusa in mana, o scutura prin miscari necoordonate, o duce la gura.
cognitiv: isi recunoaste mama, priveste atent jucaria prezentata pe linie mediana, isi priveste mainile, se joaca cu ele, tinut asezat observa un obiect (cub) pe masa din fata lui
verbal: emite sporadic vocale izolate si sunete compuse (consoane+vocale)
social-afectiv: manifesta bucurie la auzul vocilor cunoscute sau la vederea persoanelor familiare, se invioreaza la vederea mancarii.


4 luni:
motor:adus de pe spate in pozitie sezand, prin tractiune de antebrate, isi ridica umerii si capul, sade sprijinit scurt timp, tine jucaria cu 4 degete si palma, o scutura, schiteaza o miscare de apucare, intinzand mainile spre jucarie dar nu o nimereste.
cognitiv: intoarce imediat capul spre persoana care ii vorbeste, privind-o atent, priv 15115d313p este jucaria pusa in mana, priveste activ in jurul sau.
verbal: prezinta tendinta de modulare a vocii, emite mai multe vocale izolate
social-afectiv: zambeste spontan persoanelor familiare, stimulat rade in hohote, prezinta schimbari ale mimicii si dispozitiei atunci cand este mangaiat sau certat.


5 luni:
motor:Stand pe burta isi ridica toracele cu sprijin pe antebrate, gambele stant in extensie, poate intinde bratul catre un obiect, sade sprijinit mai mult timp, intinde ambele maini spre jucaria oferita, o apuca numai cand este apropiata la 2-3 cm de mana; tine ambele maini pe biberon atunci cand este alimentat.
cognitiv:urmareste cu privirea jucaria care i-a scapat, tinut asezat fixeaza cu privirea o bila din fata lui, o urmareste in miscare, retine obiectul din mana, aruncand o privire spre un altul
verbal: emite, in special dimineata, grupe de sunete in ritm rapid.
social-afectiv:isi manifesta bucuria in mod zgomotos, deosebeste persoanele straine de cele familiare, plange cand aceste adin urma se indeparteaza de el.


6 luni:
motor:stand pe spate, isi trage cerceaful de pe cap;isi prinde picioarele in maini; se intoarce de pe spate pe abdomen, sade timp indelungat usor sprijinit, intinde mainile si apuca jucaria, o transfera dintr-o mana in alta, incepe sa foloseasca policele.
cognitiv: isi priveste imaginea in oglinda, o atinge uneori cu mana; se uita dupa jucaria care i-a scapat, incercand sa o recupereze, diferentiaza biberonul de jucarie
verbal: onorizeaza sunete mai variate (vocale, consoane: p,b,g,m).
social-afectiv: imita mimica vesela sau trista apersoanelor din jur, initiaza "conversatii" cu persoanele familiare sau cu jucariile.


7 luni:
motor:stand pe burta isi ridica singur capul;sade scurt timp nesprijinit;asezat sprijinit isi trage un servet de pe cap;sustinut de axile sta in picioare si poate sari pe loc;apuca jucaria cu o singura mana, o transfera cu usurinta;tine jucaria in mana, cu toate degetele inclusiv policele.
cognitiv: se uita dupa o jucarie care i-a scapat chiar daca nu o poate atinge; observa obiectele plasate in afara campului sau de prehensiune, osserva lucrurile noi din jurul sau, ridica de toarta cesca intoarsa.
verbal: vocaliseaza in serie, emite sporadic silabe: ba, pa, la.
social-afectiv: arata preferinta pentru unele persoane sau jucarii; manifesta uneori teama fata de straini, unele obiecte sau animale; cere sa i se acorde atentie, cauta in mod activ contactul familial, intinzand mainile dupa persoanele apropiate.


8 luni:
motor: se intoarce de pe spate pe abdomen si de pe abdomen pe spate, sade nesprijinit mai mult timp; sta scurt timp in picioare, sprijinindu-se de mobila; ridica obiectele mici cu primele 3 degete; tine cate un cub in fiecare mana, lovindu-le intre ele; isi tine biberonul cu ambele maini, il ridica daca a cazut.
cognitiv: isi cunoaste numele, reactioneaza promp la auzirea lui;
verbal: pronunta clar silabe izolate sau repetate: "pa" sau "pa-pa" si "ma" sau "ma-ma".
social-afectiv: exprima bucuria cand i se vorbeste frumos, plange cand este certat; incepe sa imite persoanele din jur.


9 luni:
motor: sta in picioare sprijinit mai mult timp; sustinut de axile face miscari de mers; se ridica singur in picioare, agatandu-se de gratiile patului; incepe sa foloseasca pensa digitala, primeste al 3-lea cub dand drumul la unul din cele 2 care le tine in mana.
cognitiv: reactioneaza la unele cuvinte sau expresii familiare; se joaca timp mai indelungat cu o lucarie, o examineaza cu indexul, ridica de toarta ceasca intoarsa pentru a lua o jucarie ascunsa in fata lui.
verbal: pronunta spontan sau imitativ silabe repetate, fara semnificatie.
social-afectiv: participa cu placere la un joc simplu cu adultii (dupa demonstratie: "cucu-bau", "cu-cu"); isi manifesta hotarat dorintele.


10 luni:
motor: rezemat de o mobila isi poate misca piciorul sus-jos, mentinandu-si echilibrul, umbla " in patru labe"; se misca singur.
cognitiv: exploreaza cu ochii obiectele din jurul lui, arata cu mana; isi alege o jucarie pe care o examineaza atent pe toate fetele; se joaca prelungit cu aceeasi jucarie, se opune la indepartarea ei; cauta si gaseste jucaria ascunsa sub servet.
verbal: pronunta clar cuvinte formate din silabe repetate, intelege cuvintele frecvent repetate de cei din jur.
social-afectiv: indreapta atentia adultilor spre sine prin gesturi, tipat, tuse; intelege interdictia, opreste un act la ordin.


11 luni:
motor: in pozitie sezand se intoarce lateral, pastrandu-si echilibrul, sta sungur in picioare cateva clipe; merge sustinut de ambele maini sau singut, tinandu-se de mobila; foloseste cu usurinta pensa digitala, fara sa-si sprijine bratul sau mana.
cognitiv: observa atent imprejurimile, pe strada urmareste cu privirea oamenii, animalele, masinile; cauta pastila cu degetul prin transpareata sticlei, incepe sa manipuleze obiectele cu o animita intentie; introduce bila intr-o cutie; intelege cateva ordine simple verbale, gestuale, raspunzand prompt; da jucaria la cerere, saluta la comanda.
verbal: pronunta spontan primul cuvant cu semnificatie precisa.
social-afectiv: raspunde la solicitari, cooperand; intinde mana sau piciorul pentru imbracat.


12 luni:
motor: in pozitie verticala, sprijinit se apleaca sa ridiceo jucarie fara sa-si piarda echilibrul; merge tinut de o mana; incepe sa faca singur cativa pasi; se catara pe trepte in patru labe; foloseste cu indemanare pensa digitala, tinand o bila mica.
cognitiv: manifesta interes de cunoastere a obiectelor; manipuleaza diferentiat jucariile (suna clopotelul); cauta detaliile jucariilor si arata la cerere 2 parti din corp: nas, ochi sau gura); este receptiv la activitatile noi, invata jocuri simple in mod imitativ.
verbal: recunoaste fiintele apropiate, unele obiecte sau actiuni dupa denumire, pronunta 2 cuvinte cu semnificatie precisa.
social-afectiv: manifesta tendinta ed independenta si autoservire, vrea sa faca singur unele lucruri: sa manance cu lingurita ( neindemanatic), sa se dezbrace si sa bea din ceasca.



15 luni:

motor: in pozitie verticala nesprijinit, ridica un obiect de pe podea, isi pierde uneori echilibrul; merge bine fara sprijin; se aseaza si se ridica de pe podea fara ajutor.
cognitiv: priveste atent intr-o carte cu poze colorate, ajutand la intoarcerea paginilor; construieste dupa demonstratie un turn din 2 cuburi; manipuleaza obiectele cu o animita intentie; deschide o cutie pentru a cauta un obiect ascuns in fata lui.
verbal: Vocabularul pasiv e imbogatit: recunoaste un nr mai mare de obiecte si actiuni dupa denumire, foloseste "jargonul", vocabular activ compus din 4-5 cuvinte cu sens precis.
social-afectiv: solicita atentia:arata cu degetul, trage de haine pe cei din jur sau le adreseaza cuvinte scurte; bea cu cana pe care o ia singur, se hraneste neindemanatic cu lingurita (varsa din continut).


18 luni:

motor: in picioare arunca mingea cu ambele maini, fara sa-si piarda echilibrul si o rastogoleste cu piciorul; incepe sa alerge; urca si coboara scarile tinut de o mana sau tinandu-se de balustrada, cu ambele picioare pe aceeasi treapta.
cognitiv: recunoaste obiectele familiare, identifica unul din 5 obiecte uzuale; din 10 poze familiare recunoaste si arata 2 denumind una; construieste dupa demonstratie un turn din 3 cuburi; mazgaleste cu creionul spontan sau imitativ, traseaza linii neregulate; aduce la cerere un obiect familiar.
verbal: vocabularul activ e compus din 8-10 cuvinte; foloseste cuvinte-propozitii.
social-afectiv: imita activitati simple ale adultului:sterge praful, matura; cere olita la timp; isi poate dazbraca singur caciula, manusile, ciorapii.

21 luni:

motor: alearga liber, in picioare poate merge inapoi.
cognitiv: recunoaste si arata 5 parti din corp la cerere, pe papusa sau pe imagine; din 10 poze familiare recunoaste aratand sau denumind la cerere 4 poze; construieste la cerere un turn din 4 cuburi, intelege si executa la cerere un ordin privind actiuni simple succesive.
verbal: formeaza propozitii asociind 2 cuvinte :cere sa bea, sa manance; foloseste substantivul si verbul.
social-afectiv: participa cu veselie, activ la jocul cu adultii; recunoaste si diferentiaza obiectele personale ale fiecarui membru din familie; duce spontan obiectul gasit persoanei respective.

24 luni:

motor: isi mentine echilibrul mergand pe bordura trotuarului; alearga cu usurinta; urca si coboara singur scarile; se urca singur pe scaun, pe pat.
cognitiv: priveste o carte cu poze, intorcand pagina cu pagina; din 10 poze familiare recunoaste aratand sau denumind la cerere 6 poze; construieste la cerere un turn din 5 cuburi; reproduce cu jucariile activitati curente din casa:culca papusa, hraneste ursuletul.
verbal: foloseste propozitii din 2-3 cuvinte,chiar incorect pronuntate; foloseste substantivul, verbul si adjectivul sau pronumele.
social-afectiv: manifesta tendinta de a se apropia de alti copii, pe care-i "studiaza" in timpul jocului; executa mici treburi casnice (aduce un pahar de apa, deschide televizorul); mananca cu lingurita; cere olita la timp putandu-se retine; se dezbraca singur.


27luni:

motor: arunca mingea spre examinator, sare pe loc cu ambele picioare.
cognitiv: din 10 poze familiare recunoaste aratand sau denumind la cerere 7 poze; onstruieste la cerere un turn din 8 cuburi; repeta dupa examinator 2 cifre; incepe sa puna intrebari; isi cunoaste si pronunta prenumele.
verbal: formeaza propozitii din mai multe cuvinte; isi vorbeste singur cand se joaca.
socio-afectiv: imita din proprie initiativa activitati mai complicate ale adultului; vorbeste la telefon, spala un obiect mic; executa sarcini casnice simple, ajuta activ la aranjarea lucrurilor lui.


30 luni

motor: prinde mingea si o arunca spre examinator; aduce la cerere un pahar cu apa fara sa-l verse sau sa-l scape;merge la cerere sau imitativ in varful picioarelor.
cognitiv: executa dupa modelul din fata lui o constructie simpla, traseaza dupa model o linie regulata; este atent la mediul ambiant: diferentiaza vehiculele, recunoaste un drum parcurs cu 1-2 zile inainte, este atent la povesti simple, incepe sa diferentieze fetele de baieti.
verbal: vocabular activ mult imbogatit, foloseste cuvinte compuse din mai multe silabe, foloseste verbul conjugat si pronumele personal.
social-afectiv: se apropie de alti copii, ii maingaie sau ii loveste; are manifestari de independenta si autoservire: vrea sa mearga independent pe strada, mananca singur, se dezbraca, incepe sa se imbrace, este curat noaptea.


33 luni:

motor: incearca sa stea intr-un picior; sare de pe o treapta pe alta cu ambele picioare odata.
cognitiv: recunoaste pe o jucarie (papusa fara mana) lipsa unei parti din corp; sorteaza la cerere sau dupa demonstratie obiecte dupa forma, indiferent de culoare (2 forme) si dupa lungime (2 lungimi); cunoaste 2 pozitii spatiale: sus-jos; executa dupa demonstratie o constructie simpla din cel putin 3 piatre de constructie; intelege si executa corect un ordin privind 2 actiuni succesive ("du mamei creionul, pe urma inchide usa".
verbal: reproduce poezii scurte; cunoaste sensul pluralului.
social-afectiv: se arata interesat in a focaliza atentia, solicita anturajul sa-i priveasca jucariile; are manifestari de preferinta pentru unele persoane, jucarii, activitati.


36 luni:

motor: urca si coboara scarile singur, punand alternativ cate un picior pe o treapta.
cognitiv: descrie doua actiuni simple reprezentate pe 2 imagini; sorteaza la cerere obiectele dupa forma (3 forme), dupa marime (2 marimi), lungime (2 lungimi), culoare (2 culori); cunoaste 3 pozitii spatiale: sus, jos, in fata sau in spate; traseaza dupa model 2 linii regulate (verticale, orizontale), repeta dupa examinator 3 cifre; recunoaste un drum parcurs cu o saptamana inainte; manifesta un evident interes de cunoastere, pune frecvent intrebari; isi cunoaste si pronunta numele si prenumele.
verbal: reproduce poezii si relateaza situatii din viata sa si a familiei, este receptiv la cuvinte noi, limbajul este constituit gramatical (substantiv, verb, adjectiv, pronume);foloseste corect pluralul.
social-afectiv: se apropie in mod activ de alti copii, se joaca cu ei; manifesta reactii de opozitie (pasiva sau activa) fata de adulti.


3 ani si 6 luni

motor: sta intr-un picior; sare peste un obstacol (de ex:caramida), pliaza hartia in doua dupa demonstratie.
cognitiv: compara usor 2 lungimi (care este mai scurt care este mai lung), sorteaza usor obiectele dupa marime (2 marimi); explica o actiune necesara simpla ("Ce faci cand iti este sete?"), grupeaza imagini in raport cu 2 notiuni generala(animale, flori).
verbal: foloseste pluralul in vorbirea curenta, reproduce poezii din 2 strofe (8 versuri).
social-afectiv: isi poate pune singur ghetele/pantofii; se poate dezbraca singur, mananca corect singur, se joaca mai mult singur in companii imaginare.


4 ani

motor: sta intr-un picior apoi in celalalt, pliaza hartia in diagonala dupa demonstratie.
cognitiv: compara 2 obiecte ca greutate; recunoaste elementele omise pe 2-4 desene incomplete; explica o notiune necesara (de ex: De ce avem nevoie de casa?"); grupeaza imagini in raport cu 2-3 notiuni
(animale, flori, fructe).
verbal: foloseste corect si sistematic pluralul in vorbirea curenta, reproduce poezii cu multa usurinte si interes.
social-afectiv: isi descheie singur nasturii; incepe sa aiba
initiativa in executarea unor sarcini casnice; joaca multe jocuri de
miscare in grup.


4 ani si 6 luni

motor: pliaza hartia in diagonala cu multa usurinta; deseneaza un dreptunghi dupa model.
cognitiv: identifica pe o constructie 4 pozitii spatiale (sus, jos, fata, spate); sorteaza obiectele dupa culoare (3 culori); recunoaste elementele omise pe 5-6 desene incomplete; explica o relatie necesara mai comlexa:(" De ce avem nevoie de ochi?"); grupeaza imaginile in raport cu 3 notiuni generale (flori, fructe, pasari); explica utilitatea a 3-4 obiecte uzuale.
verbal: foloseste corect pronumele (eu, tu, ei, voi); relateaza despre 2 imagini.
social-afectiv: participa activ la unele sarcini casnice curente (ajuta la punerea si strangerea mesei, de ex.), se spala singur pe dinti, se ocupa cu placere de jocurile de constructii.


5 ani

motor: sare intr-un picior cu multa usurinta, deseneaza un patrat dupa model.
cognitiv: identifica 4-5 pozitii spatiale (sus, jos, fata,spate, alaturi); sorteaza betisoare dupa 3 lungimi; sorteaza obiecte dupa marime(3 marimi); recunoaste elementele omise pe 6-7 desene incomplete; deosebeste 2 momente ale zilei- dimineata si seara; explica o relatie necesara foarte complexa ("De ce avem nevoie de carti?"); grupeaza imagini in raport cu 4 notiuni generale(fructe,
pasari, legume, mobila); denumeste din memorie notiuni din sfera a
2-3 notiuni generale (animale, legume, pasari); explica utilitatea a
4-5 obiecte (ceasca, furculita,umbrela, ghete, masa); intele analogii
opozante ("tu esti baiat, dar sora ta ce este...?).
verbal: incepe sa foloseasca 2 adverbe de timp (azi, maine); relateaza despre 3 imagini cu multe detalii.
social-afectiv: executa cu placere sarcini casnice mai complicate (sterge praful, stie sa aranjeze masa); incepe sa-si aranjeze singur lucrurile; participa la jocuri cu reguli cu grupul de copii, intelege si accepta normele grupului; cauta grupul de copii,se poate conforma la regulile grupului.


5 ani si 6 luni

motor: merge echilibrat pe o linie desenata pe podea;efectueza corect miscari la comanda (duce mana stanga-ochi drept; mana dreapta-ochi stang); deseneaza un triunghi, dupa model; are miscari corecte de orientare in schema corporala (arata urechea dreapta, piciorul stang)
cognitiv: compara 3 lungimi de betisoare, indica dimensiunea medie; indica si denumeste 4-5 culori sau nuante,recunoasteelementele omise in desene incomlete, deosebeste si denumeste cu multa usurinta 2 momente ale zilei; cunoaste si denumeste 1-2 anotimpuri; grupeaza
imagini in raport cu 4-5 notiuni generale (fructe, pasari, legume,
mobila, imbracaminte) denumeste din memorie notiuni din sfera a 3
notiuni generale (animale, legume, pasari); denumeste 3 obiecte sau
fiinte (mingea, pisica, pat); numara 7-10 cuburi.
verbal: cunoaste 3 adverbe de timp (azi, maine, ieri); reproduce poezii mai lungi cu intonatie.
social-afectiv: se ocupa cu placere de jocuri de asamblare (mozaic); se conformeaza la regulile grupului in jocuri/activitati organizate.


6 ani

motor: merge corect intr-un cerc desenat pe podea; deseneaza un romb, dupa model; se orienteaza cu usurinta la schema corporala.
cognitiv: efectueaza o constructie din 10-12 cuburi; indica si
denumeste 6-7 culori sau nuante; deosebeste 3 momente principale ale
zilei, relateaza activitai obisnuite pentru aceste momente ale zilei;
cunoaste si denumeste 3-4 anotimpuri; enumera 5-7 zile din saptamana;
denumeste din memorie notiuni din sfera a 4-5 notiuni generale(imbracaminte, mobila, vehicule, jucarii); defineste 4 obiecte sau
fiinte (minge, pisica, haina, cal); stabileste asemanari intre 3 notiuni date: caine-pisica, mar-para, gheta-cizma); numara peste 10 cuburi.
verbal: foloseste corect 3 adverbe de timp (azi, maine, ieri); recunoaste corect 2-3 litere.
social-afectiv: isi aranfeaza singur lucrurile in mod ordonat, stie sa joace jocuri de indemanare (decupaj); comunica mai usor cu persoanele adulte straine si raspunde mai promt la solicitarile acestora.

>
Sus In jos
 
>Evolutia copilului in plan motor, cognitiv, verbal si socio-afectiv
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Indemnizatia copilului
» Dezvoltarea copilului tau
» Educatia copilului tau
» Atingerea, fundamentala in dezvoltarea copilului
» Greutatea copilului mic

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: TOTUL DESPRE BEBELUŞI :: Evoluţia Bebeluşului-
Mergi direct la:  

Tema creata de Geosh. pentru MamicisiBebelasi

creează un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discuții recente