Ultimele subiecte | » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaSam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu » CAFEAUA DE DIMINEATA! 9Mier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k » buna seara Vin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice Dum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu » Tricotaje manuale pentru copiiMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina » Recoltare celule stemJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria » La baby Expo barza vine cu premii de la Regina MariaJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria » Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!Mier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c » fetita mea are bronsita Joi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna |
Produsele de top! | Cele mai bune produse pentru copilul tau!
Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
Hainute! Si aici!
|
Sondaj | | cine va fi pitica/ul saptamanii? | Eric | | 48% | [ 14 ] | Maria | | 52% | [ 15 ] |
| Total voturi : 29 |
|
| | sosuri delicioase | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Anna Administrator
Mesaje : 2378 Varsta : 34 stare de spirit : super
| Subiect: sosuri delicioase Sam Feb 20, 2010 10:26 pm | |
| Timp de preparare: 2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente: 20 bucati gogosari 20 bucati ardei capia rosii 20 bucati ardei iute 1 radacina de telina frunzele unei teline 2-3 legaturi patrunjel 1 cescuta ulei 1 cescuta otet 2 linguri miere de albine 2 linguri sare mare
Mod de preparare: Cureti ardeii si gogosarii, dai pe robot sau pe masina de carne cu sita mica.Telina o dai pe razatoare. Incorporezi toate ingredientele,dai pe foc pentru 10 minute de clocot, adaugi frunzele de patrunjel si de telina.Asezi sosul in borcane,capsezi si sterilizezi 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba sosul in borcane.Lasi sa se raceasca in cuptor. Se pastreaza foarte bine in beci sau in camara. Folosesti cate o lingurita la orice sos,la pizza, la fripturi,tocanite,sarmale,sau chiar la ciorba.Atentie ca este foarte iute. Da un gust bun | |
| | | Anna Administrator
Mesaje : 2378 Varsta : 34 stare de spirit : super
| Subiect: Re: sosuri delicioase Sam Feb 20, 2010 10:26 pm | |
| Timp de preparare: 10 minute (complexitate redusa)
Ingrediente: 1 galbenus de ou 2 linguri mustar 5 linguri otet 50 ml ulei 50 ml smantana 1 lingurita verdeata tocata (marar sau patrunjel) cateva feliute de ardei iute sare, piper
Mod de preparare: Se pun intr-un castron galbenusul, mustarul, sarea si piperul. Se amesteca cu un tel in forma de para incorporand treptat uleiul (putin mai repede decat la maioneza). Adaugati apoi otet, smantana si verdeata tocata amestecand pana se omogenizeaza. Se foloseste la rosii umplute, platouri cu aperitive, legume natur si salate. Pofta buna. | |
| | | Anna Administrator
Mesaje : 2378 Varsta : 34 stare de spirit : super
| Subiect: Re: sosuri delicioase Sam Feb 20, 2010 10:27 pm | |
| Timp de preparare: 15 minute (complexitate redusa)
Ingrediente: 1 legatura de marar proaspat (congelat sau in otet) 350-400 ml lapte (sau supa) 5-6 linguri faina 50 ml ulei (unt) 1 cub/lingurita concentrat pui/legume/ciuperci 1-2 lingurite zahar 1 lingura otet sare, piper, curry
Mod de preparare: Intr-o craticioara puneti uleiul (untul) si faina, la foc mic. Amestecati cu un tel 2-3 minute pana incepe putin sa sfaraie (nu prajiti faina) si adaugati laptele (fierbinte), amestecand energic cu telul. Sosul se va ingrosa imediat.Adaugati mararul tocat marunt, sare, concentratul, piper, zahar, otet, curry (optional) si mai amestecati putin cu telul. Dupa cateva clocote este gata. Se serveste la rasol, cartofi natur, legume sotate sau gratinate, branzeturi. Pofta buna. | |
| | | Anna Administrator
Mesaje : 2378 Varsta : 34 stare de spirit : super
| Subiect: Re: sosuri delicioase Sam Feb 20, 2010 10:27 pm | |
| Timp de preparare: 20 minute (complexitate redusa)
Ingrediente: 1 capatana usturoi 1 paharel mic de smantana ulei, otet sare, piper marar
Mod de preparare: Usturoiul se curata si se piseaza bine, se pune sare si piper, se amesteca bine. Se adauga ulei si putin otet si se freaca bine de tot, trebuie sa rezulte o pasta ceva mai grosuta. Se adauga smantana si se amesteca pana se omogenizeaza, la sfarsit se pune marar tocat, daca aveti proaspat este si mai bine ii da un gust super. Se serveste ca garnitura la fripturi, cartofi prajiti si peste. Va doresc pofta buna. | |
| | | Anna Administrator
Mesaje : 2378 Varsta : 34 stare de spirit : super
| Subiect: Re: sosuri delicioase Sam Feb 20, 2010 10:28 pm | |
| Timp de preparare: 20 minute (complexitate redusa)
Ingrediente: Sosul “vinaigrette”sau vinegreta este cel mai popular , mai simplu si mai rapid sos de pregatit pentru salate, carne,peste si diverse preparate din legume.
Eu folosesc pentru acest sos in primul rand un produs pentru acrit si anume otet de mere,zeama de lamaie,suc de grapefruit, otet din vin sau otet balsamic,iar ca produs de legatura folosesc uleiuri presate la rece si anume ulei de masline,ulei de porumb ,ulei din seminte de struguri sau ulei de rapita ,putin zahar sau miere de albine si apa fiarta si racita sau apa plata pentru dilutie. In functie de salatele si de preparatele la care doriti sa folositi acest sos puteti combina,alterna si adauga dupa gust busuioc, cimbru,piper negru macinat, ienibahar macinat, sare, tarhon, marar,menta proaspata, usturoi,ceapa,iar ca sa obtineti un sos vinegreta alb adaugati iaurt si smantana subtire. | |
| | | Anna Administrator
Mesaje : 2378 Varsta : 34 stare de spirit : super
| Subiect: Re: sosuri delicioase Sam Feb 20, 2010 10:28 pm | |
| Timp de preparare: 40 minute (complexitate redusa)
Ingrediente: 1-2 vinete tinere (aproximativ 750-800 g) 2 oua 4-5 linguri faina 6 linguri pesmet de casa (neprajit) 100 ml lapte 200 ml ulei pentru prajit cateva fire de patrunjel cateva feliute de ardei rosu sare, piper, curry, cimbru, condimente pentru friptura
pentru sosul de usturoi: 7-8 catei de usturoi 1 galbenus 1 lingurita mustar 1 lingura otet sau zeama de lamaie 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu miezul de la 1 felie de paine alba inmuiat in apa si stors 6 linguri ulei sare, piper
Mod de preparare: Se curata vinetele de coaja si se taie felii de 6-7 mm grosime. Se pudreaza cu putina sare si se pun una peste alta in mai multe teancuri de cate 7-8 felii. Dupa 15 minute se storc de zeama (vezi video). Intre timp preparati aluatul, putin mai consistent decat cel de clatite, din oua, faina, lapte, condimente pentru friptura, curry, piper, cimbru. Puneti uleiul la incins intr-o tigaie antiaderenta, dati feliile de vinete prin aluat, apoi prin pesmet si prajiti-le pe ambele parti pana devin aurii, apoi scoateti-le pe hartie absorbanta.
Preparati sosul de usturoi astfel: puneti intr-o cana de blender usturoiul curatat si taiat bucati, galbenusul, mustarul si celelalte ingrediente, condimentati si mixati 15-20 secunde.
Asezati feliile de vinete pe marginea unui platou, in mijloc sosul de usturoi, eventual si felii de ou fiert si garnisiti cu bucatele de ardei rosu, rosii mici pentru decor, verdeata. Pofta buna. | |
| | | mariaa mamica super
Mesaje : 458 Varsta : 38 stare de spirit : excelenta
| Subiect: Re: sosuri delicioase Sam Feb 20, 2010 11:51 pm | |
| am zis eu bine ca ne ingrasamm | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: sosuri delicioase | |
| |
| | | | sosuri delicioase | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |