Ultimele subiecte | » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaSam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu » CAFEAUA DE DIMINEATA! 9Mier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k » buna seara Vin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice Dum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu » Tricotaje manuale pentru copiiMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina » Recoltare celule stemJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria » La baby Expo barza vine cu premii de la Regina MariaJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria » Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!Mier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c » fetita mea are bronsita Joi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna |
Produsele de top! | Cele mai bune produse pentru copilul tau!
Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
Hainute! Si aici!
|
Sondaj | | cine va fi pitica/ul saptamanii? | Eric | | 48% | [ 14 ] | Maria | | 52% | [ 15 ] |
| Total voturi : 29 |
|
|
| Bine ai venit acasa, bebelusule! | |
| | Autor | Mesaj |
---|
andreiutza mamica super
| Subiect: Bine ai venit acasa, bebelusule! Mar Apr 20, 2010 12:07 pm | |
| Este bine ca atunci cand ajungi acasa de la maternitate sa nu fii singura. Mama sau soacra ta, o buna prietena sau o sora, ideal cu experienta in ceea ce priveste cresterea unui copil, este bine sa iti fie alaturi. Cu tact, ea te va linisti, pentru ca in mod sigur va intelege starea emotionala prin care treci.
Cateva sfaturi practice primite de la alte mamici iti vor fi de folos. Asigura-te ca ai in jurul tau persoane care te pot ajuta, precum si o multime de carti sau reviste despre cresterea unui bebelus. Pe langa multe sfaturi folositoare pe care le poti afla, sunt si o sursa de delectare si relaxare! Este posibil sa simti o stare de depresie, de epuizare, de nemultumire si... paradoxal, de lipsa de interes pentru bebelus.
Nu te speria si nu te simti vinovata! Nu este decat efectul nasterii, care poate fi urmata de asa-zisul sindrom baby blues. De asemenea, multe mame pot suferi de o depresie post-partum. In timp, si beneficiind de multa atentie din partea celor din jurul tau, ele vor disparea si te vei simti minunat!
Primele zile de la nastere sunt cele mai dificile. Pe langa oboseala, apare si stresul de a nu sti daca ceea ce faci este bine, daca intelegi de ce are nevoie copilasul tau. Cu timpul, vei invata sa ii intelegi modul de comunicare.
Prima baita
Bebelusul trebuie imbaiat regulat, mai ales dupa fiecare schimbare a scutecelor. Pentru a realiza o imbaiere corecta, ai grija sa te aprovizionezi cu o cadita speciala pentru bebelusi, pe care sa o poti manevra usor. Verifica temperatura apei inainte de baita. Este ideal sa aiba 37 grade C. Daca nu ai termometru, verifica cu pielea cotului tau, care este foarte sensibila.
Ai grija sa nu-l sperii, nu-l baga brusc in apa. Bebelusilor le place foarte mult baita, asa ca acest ritual va fi unul foarte placut si va intari intimitatea profunda care se creeaza intre mama si copil.
Nou-nascutii sunt acoperiti la nastere cu o substanta grasa (vernix cazeosa), care protejeaza fatul in sacul amniotic, si cu un perisor numit lanugo, care cade in primele zile dupa nastere. Nu trebuie sa te sperii daca vei observa ca acesta cade. Este perfect normal acest lucru! De ce plange bebelusul? De cele mai multe ori, bebelusii plang dintr-un anumit motiv, fie le este foame, si-au murdarit scutecele, ii doare ceva, le este prea cald sau prea frig, sunt obositi sau pur si simplu vor sa se joace sau sa nu fie lasati singuri.
Unii copii atunci cand plang se pot invineti la fata, lucru care ii sperie pe parinti. Daca bebelusul tau nu se linisteste, cel mai bine este sa consulti medicul. Orice situatie stresanta pentru bebelus, precum multe persoane in jurul sau, animale de companie, certuri sau conflicte, o hranire haotica si un comportament dezordonat al tau, poate face bebelusul sa planga in exces. | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Bine ai venit acasa, bebelusule! Mar Apr 20, 2010 12:10 pm | |
| Citind cele mai sus,ma mandresc cu mine insami pentru ca am fost singura cuc cand am venit acasa cu bebelusul.Ale mele rude sunt in alt oras,ale sotului rude sunt in alta localitate si sotul era in misiune. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Bine ai venit acasa, bebelusule! Mar Apr 27, 2010 8:33 pm | |
| la mine a venit mama si a mai stat cu mine 2 sapt. dupa ce am nascut,mi-a fost de mare ajutor cu toate ca a fost foarte cuminte kevin,doarmea noapte,manca,nici nu simteam ca am bebel. |
| | | DD mamica super activa
| Subiect: Re: Bine ai venit acasa, bebelusule! Mier Mai 05, 2010 9:25 am | |
| Eu am venit cu sotul acasa si a fost mai bine pt ca aveam nevoie de liniste pt ce avea sa urmeze: tavalucul de vizite,sfaturi,sufocare etc | |
| | | Anna Administrator
| Subiect: Re: Bine ai venit acasa, bebelusule! Mier Mai 05, 2010 10:34 am | |
| si noi am venit acasa dar hop si musafiri curiosi sa o vada pe ralucutza mea | |
| | | DD mamica super activa
| Subiect: Re: Bine ai venit acasa, bebelusule! Mier Mai 05, 2010 12:00 pm | |
| O saptamana zi de zi aveam cate 2-3 vizite;nu-i mai suportam dar ma bucur ca am o gramada de prieteni care ma ajuta de cate ori am nevoie iar eu la randul meu intretin toate relatiile | |
| | | Iuly35 mamica super activa
Mesaje : 1571 Varsta : 50 stare de spirit : fericita,"implinita"
| Subiect: Re: Bine ai venit acasa, bebelusule! Mier Mai 05, 2010 4:50 pm | |
| si "noi'' am avut parte de prezenta tatalui,atunci cand am "aterizat" de la maternitate..si-a luat concediu expre pt a fi alaturi... a fost ajutorul meu,in tot ce facem,inclusiv baita zilnica... :yess: | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Bine ai venit acasa, bebelusule! | |
| |
| | | | Bine ai venit acasa, bebelusule! | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |