Ultimele subiecte | » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaSam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu » CAFEAUA DE DIMINEATA! 9Mier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k » buna seara Vin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice Dum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu » Tricotaje manuale pentru copiiMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina » Recoltare celule stemJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria » La baby Expo barza vine cu premii de la Regina MariaJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria » Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!Mier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c » fetita mea are bronsita Joi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna |
Produsele de top! | Cele mai bune produse pentru copilul tau!
Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
Hainute! Si aici!
|
Sondaj | | cine va fi pitica/ul saptamanii? | Eric | | 48% | [ 14 ] | Maria | | 52% | [ 15 ] |
| Total voturi : 29 |
|
|
| REGULI ALIMENTARE DUPA VARSTA DE UN AN | |
|
+3mary24stef mamicisibebelasi mami_david 7 participanți | Autor | Mesaj |
---|
Vizitato Vizitator
| Subiect: REGULI ALIMENTARE DUPA VARSTA DE UN AN Dum Mar 14, 2010 12:05 pm | |
| Dupa varsta de un an, se cimenteaza obiceiurile alimentare pentru toata viata, lucru foarte important pentru sanatatea de mai tarziu. Parintii trebuie sa impuna copiilor reguli sanatoase pentru obiceiurile alimentare.
Reguli pentru alimentatie sanatoasa:
asigurarea unui program regulat al meselor; intreruperea biberonului pentru ingerarea de alimente lichide; evitarea bauturilor dulci la culcare (favorizeaza devoltarea cariilor dentare); evitarea consumului de lichide intre mese (scad apetitul); evitarea consumului exagerat de dulciuri concentrate (scad apetitul), acestea se vor folosi o data sau de doua ori pe zi, la sfarsitul meselor principale; evitarea pe cat este posibil a fortarii copilului la masa; evitarea stimularii de acceptare de alimente prin oferirea de distractii in timpul mesei Se va permite copilului sa-si faca o selectie a alimentelor, dar cu mare grija pentru a se asigura o alimentatie echilibrata. Daca copilul refuza un aliment important din punct de vedere nutritiv, se va incerca administrarea lui intr-o forma modificata, oferindu-i alternative. |
| | | mami_david mamica super
| Subiect: Re: REGULI ALIMENTARE DUPA VARSTA DE UN AN Dum Mar 14, 2010 5:36 pm | |
| asta e bine de stiut david tocmai a implinit 1 anisor multumim ginuta | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: REGULI ALIMENTARE DUPA VARSTA DE UN AN Dum Mar 14, 2010 5:40 pm | |
| Stim ca implinit un anisor;l-am sarbatorit si aici,in noua lui comunitate!Unii sunt trecuti,alti puiuti tocmai se apropie de aceasta varsta. |
| | | mamicisibebelasi Moderator
| Subiect: Re: REGULI ALIMENTARE DUPA VARSTA DE UN AN Mar Mar 16, 2010 2:19 pm | |
| noi nu avcem un program de masa cind le e foame cer amindoi | |
| | | mary24stef mamica noua
| Subiect: Re: REGULI ALIMENTARE DUPA VARSTA DE UN AN Lun Mar 29, 2010 2:56 pm | |
| Eu am incercat pe cat posibil sa ii respect programul lui Stef. Ii dau sa pape si il pun la somn la ore fixe.. acum nu chiar la 13.00 de ex papam supica dar 13.30 max e mancat si pe la 13,50 somn de voie. In functie de ora la care se trezeste dimineata ne facem programul in ziua respectiva. Pupicei | |
| | | irinaj mamica super
| Subiect: Re: REGULI ALIMENTARE DUPA VARSTA DE UN AN Lun Mar 29, 2010 6:44 pm | |
| andreea are program in ceea ce priveste masa. ce stiu eu e ca de la 1 an putem incerca tot felul de mancaruri insa fara pizza cumparata, fara condimente , fara prajeli .................... | |
| | | ana_hruban mamica super
Mesaje : 78 Varsta : 43 stare de spirit : F F BUNA DAR SE POATE SI MAI BINE
| Subiect: Re: REGULI ALIMENTARE DUPA VARSTA DE UN AN Dum Aug 29, 2010 7:25 am | |
| Noi avem 16 luni si mancam numai pasat. Cum simte bucati nu mai vrea incepe si plange. Voi cum ati introdus bucatile in alimentatia bebeilor vostrii. | |
| | | Anna Administrator
| Subiect: Re: REGULI ALIMENTARE DUPA VARSTA DE UN AN Dum Aug 29, 2010 9:17 pm | |
| ana dai o coaja de paine in mana stiks pufulete dai in manuta sa aibe ceva poate se invata asa si are timp | |
| | | Flory_83 mamica noua
| Subiect: Re: REGULI ALIMENTARE DUPA VARSTA DE UN AN Sam Oct 09, 2010 8:44 pm | |
| - Vizitato a scris:
- Dupa varsta de un an, se cimenteaza obiceiurile alimentare pentru toata viata, lucru foarte important pentru sanatatea de mai tarziu. Parintii trebuie sa impuna copiilor reguli sanatoase pentru obiceiurile alimentare.
Reguli pentru alimentatie sanatoasa:
asigurarea unui program regulat al meselor; intreruperea biberonului pentru ingerarea de alimente lichide; evitarea bauturilor dulci la culcare (favorizeaza devoltarea cariilor dentare); evitarea consumului de lichide intre mese (scad apetitul); evitarea consumului exagerat de dulciuri concentrate (scad apetitul), acestea se vor folosi o data sau de doua ori pe zi, la sfarsitul meselor principale; evitarea pe cat este posibil a fortarii copilului la masa; evitarea stimularii de acceptare de alimente prin oferirea de distractii in timpul mesei Se va permite copilului sa-si faca o selectie a alimentelor, dar cu mare grija pentru a se asigura o alimentatie echilibrata. Daca copilul refuza un aliment important din punct de vedere nutritiv, se va incerca administrarea lui intr-o forma modificata, oferindu-i alternative. noi respectam tot ce se scrie aici cu exceptia a :evitarea stimularii de acceptare de alimente prin oferirea de distractii in timpul mesei andrei are 14 luni, papa cam la ore fixe, papa ce papam si noi, ciorbite, mazare, varza, cartofi piure, morcovi fierti, cu carnea nu stam prea bine, dar reusim sa ne pacalim si sa papam si un pic de carnita | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: REGULI ALIMENTARE DUPA VARSTA DE UN AN | |
| |
| | | | REGULI ALIMENTARE DUPA VARSTA DE UN AN | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |