Ultimele subiecte | » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaSam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu » CAFEAUA DE DIMINEATA! 9Mier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k » buna seara Vin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice Dum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu » Tricotaje manuale pentru copiiMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina » Recoltare celule stemJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria » La baby Expo barza vine cu premii de la Regina MariaJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria » Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!Mier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c » fetita mea are bronsita Joi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna |
Produsele de top! | Cele mai bune produse pentru copilul tau!
Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
Hainute! Si aici!
|
Sondaj | | cine va fi pitica/ul saptamanii? | Eric | | 48% | [ 14 ] | Maria | | 52% | [ 15 ] |
| Total voturi : 29 |
|
|
| supe de carne | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Anna Administrator
Mesaje : 2378 Varsta : 34 stare de spirit : super
| Subiect: supe de carne Sam Feb 20, 2010 10:29 pm | |
| Timp de preparare: 50 minute (complexitate medie)
Ingrediente: 350-400 g ciuperci champignon mai micute 250 g piept de pui tocat (curcan) 1 patrunjel 1 pastarnac 2 morcovi 1-2 cartofi 2 cepe patrunjel verde 4 linguri ulei 700 ml lapte 1 ou unt cat o nuca 8 felii de paine pentru crutoane 2 linguri ulei de masline pentru crutoane 1 cub/lingurita concentrat de ciuperci 2-3 linguri gris sare, piper, cimbru
Mod de preparare: Perisoarele din aceasta supa sunt facute din carne de pui sau curcan, morcov, ou si gris. O combinatie care mi s-a parut interesanta si ca se potriveste acestei supe. Curatati radacinoasele, cartofii si cepele, spalati bine ciupercile si taiati-le felii. Puneti la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare 1 morcov si jumatate, pastarnacul, patrunjelul cepele si cartofii. Lasati sa fiarba la foc mic 15 minute. Caliti ciupercile in unt 10 minute, adaugati-le in oala cu supa si lasati sa mai fiarba 10 minute la foc mic. Intre timp preparati perisoarele: puneti intr-un blender carnea tocata (sau bucati de piept taiate cubulete), felii de morcov, putina verdeata, oul, gris, o lingura ulei, sare, piper, cimbru si mixati 10 secunde. Formati cu mana uda perisoare nu prea mari pe care le asezati pe un fund de lemn ud. Scoateti legumele intregi din zeama si o parte din ciuperci pe care le veti mixa intr-o alta craticioara cu laptele fierbine si restul de ulei. Pastrati cateva feliute de morcov fiert (pentru decor). Adaugati perisoarele una cate una in oala unde fierbe zeama de supa ramasa pe foc. Lasati perisoarele sa fiarba la foc mic, sa nu clocoteasca, 15 minute apoi adaugati compozitia mixata de lapte cu legume, feliile de morcov si putina verdeata deasupra. Dregeti gustul de sare si piper. Crutoanele le preparati din cubulete mici de paine si ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta pana se usuca si se rumenesc frumos. Puneti in farfurii supa crema cu cateva bucati de ciuperi si felii de morcov, perisoare si verdeata. Crutoanele si le adauga fiecare in momentul servirii. Pofta buna | |
| | | Anna Administrator
Mesaje : 2378 Varsta : 34 stare de spirit : super
| Subiect: Re: supe de carne Sam Feb 20, 2010 10:30 pm | |
| Timp de preparare: 1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente: 4 pulpe de pui;
un morcov;
o ceapa;
o radacina de pastarnac;
o radacina de patrunjel;
2 linguri ulei;
sare, piper boabe, foaie de dafin, patrunjel verde.
Mod de preparare: Curat, spal pulpele, le dau un clocot, vars apa. Le clatesc si le dau la fiert in apa rece. Spumuiesc daca mai este nevoie, adaug legumele, boabe de piper si foaia de dafin. Intre timp fierb separat taiteii in apa clocotita, cu sare si 2 linguri ulei. Cand sunt fierti, le dau o clatire sub jetul de apa, las la scurs. Cand pulpele sunt fierte, strecor supa, adaug taiteii si patrunjelul verde, mai dau un clocot, presar cu verdeata. Taiteii se pot aseza in farfurie, peste care adaug supa si presar cu verdeata. | |
| | | Anna Administrator
Mesaje : 2378 Varsta : 34 stare de spirit : super
| Subiect: Re: supe de carne Sam Feb 20, 2010 10:30 pm | |
| Timp de preparare: 2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente: 4 bucati limba de porc 50-60 g taitei instant (Rollton) sau taitei pentru supa 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac 100 g dovlecel 1 ardei gras galben sau verde 2-3 linguri de ulei cateva fire de patrunjel sare, piper (optional 1 cub concentrat de vita)
Mod de preparare: Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede. Cand e aproape moale se pun legumele intregi spalate si curatate (de la ardeiul gras scoateti cotorul) si concentratul. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic. Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si o limba se taie bucati pentru supa, restul se foloseste la alte preparate. Intr-o supiera puneti bucatile de carne, zeama clocotita, taiteii instant sau taitei fierti in apa cu putina sare, dregeti gustul, puneti putin piper, morcov fiert si decorati cu frunze de patrunjel Pofta buna. | |
| | | mariaa mamica super
Mesaje : 458 Varsta : 38 stare de spirit : excelenta
| Subiect: Re: supe de carne Sam Feb 20, 2010 11:50 pm | |
| ana ne ingrasam cu atatea retete bunee | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: supe de carne | |
| |
| | | | supe de carne | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |