Bine ati venit pe forumul: "Mamici si Bebelasi" Te asteptam!
Pentru a comunica la 5 stele pe forum trebuie sa te inregistrezi,asa ca ce mai astepti? Nu vei regreta intra acum!
Bine ati venit pe forumul: "Mamici si Bebelasi" Te asteptam!
Pentru a comunica la 5 stele pe forum trebuie sa te inregistrezi,asa ca ce mai astepti? Nu vei regreta intra acum!
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.



 
AcasaAcasa  ParteneriParteneri  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  
Ultimele subiecte
» Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/boba
supe de carne EmptySam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu

» CAFEAUA DE DIMINEATA! 9
supe de carne EmptyMier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k

» buna seara
supe de carne EmptyVin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna

» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice
supe de carne EmptyDum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu

» Tricotaje manuale pentru copii
supe de carne EmptyMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina

» Recoltare celule stem
supe de carne EmptyJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria

» La baby Expo barza vine cu premii de la Regina Maria
supe de carne EmptyJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria

» Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!
supe de carne EmptyMier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c

» fetita mea are bronsita
supe de carne EmptyJoi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna

Produsele de top!
Cele mai bune produse pentru copilul tau! Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
mamicagrijulie
Hainute! Si aici!
Sondaj
cine va fi pitica/ul saptamanii?
Eric
supe de carne Empty48%supe de carne Empty
 48% [ 14 ]
Maria
supe de carne Empty52%supe de carne Empty
 52% [ 15 ]
Total voturi : 29

 

 supe de carne

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
Anna
Administrator
Administrator
Anna


Mesaje : 2378
Varsta : 34
stare de spirit : super

supe de carne Empty
MesajSubiect: supe de carne   supe de carne EmptySam Feb 20, 2010 10:29 pm

Timp de preparare:
50 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
350-400 g ciuperci champignon mai micute
250 g piept de pui tocat (curcan)
1 patrunjel
1 pastarnac
2 morcovi
1-2 cartofi
2 cepe
patrunjel verde
4 linguri ulei
700 ml lapte
1 ou
unt cat o nuca
8 felii de paine pentru crutoane
2 linguri ulei de masline pentru crutoane
1 cub/lingurita concentrat de ciuperci
2-3 linguri gris
sare, piper, cimbru

Mod de preparare: Perisoarele din aceasta supa sunt facute din carne de pui sau curcan, morcov, ou si gris. O combinatie care mi s-a parut interesanta si ca se potriveste acestei supe.
Curatati radacinoasele, cartofii si cepele, spalati bine ciupercile si taiati-le felii. Puneti la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare 1 morcov si jumatate, pastarnacul, patrunjelul cepele si cartofii. Lasati sa fiarba la foc mic 15 minute.
Caliti ciupercile in unt 10 minute, adaugati-le in oala cu supa si lasati sa mai fiarba 10 minute la foc mic.
Intre timp preparati perisoarele: puneti intr-un blender carnea tocata (sau bucati de piept taiate cubulete), felii de morcov, putina verdeata, oul, gris, o lingura ulei, sare, piper, cimbru si mixati 10 secunde. Formati cu mana uda perisoare nu prea mari pe care le asezati pe un fund de lemn ud.
Scoateti legumele intregi din zeama si o parte din ciuperci pe care le veti mixa intr-o alta craticioara cu laptele fierbine si restul de ulei. Pastrati cateva feliute de morcov fiert (pentru decor). Adaugati perisoarele una cate una in oala unde fierbe zeama de supa ramasa pe foc.
Lasati perisoarele sa fiarba la foc mic, sa nu clocoteasca, 15 minute apoi adaugati compozitia mixata de lapte cu legume, feliile de morcov si putina verdeata deasupra. Dregeti gustul de sare si piper. Crutoanele le preparati din cubulete mici de paine si ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta pana se usuca si se rumenesc frumos.
Puneti in farfurii supa crema cu cateva bucati de ciuperi si felii de morcov, perisoare si verdeata. Crutoanele si le adauga fiecare in momentul servirii. Pofta buna
Sus In jos
Anna
Administrator
Administrator
Anna


Mesaje : 2378
Varsta : 34
stare de spirit : super

supe de carne Empty
MesajSubiect: Re: supe de carne   supe de carne EmptySam Feb 20, 2010 10:30 pm

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
4 pulpe de pui;

un morcov;

o ceapa;

o radacina de pastarnac;

o radacina de patrunjel;

2 linguri ulei;

sare, piper boabe, foaie de dafin, patrunjel verde.

Mod de preparare: Curat, spal pulpele, le dau un clocot, vars apa. Le clatesc si le dau la fiert in apa rece. Spumuiesc daca mai este nevoie, adaug legumele, boabe de piper si foaia de dafin. Intre timp fierb separat taiteii in apa clocotita, cu sare si 2 linguri ulei. Cand sunt fierti, le dau o clatire sub jetul de apa, las la scurs. Cand pulpele sunt fierte, strecor supa, adaug taiteii si patrunjelul verde, mai dau un clocot, presar cu verdeata. Taiteii se pot aseza in farfurie, peste care adaug supa si presar cu verdeata.
Sus In jos
Anna
Administrator
Administrator
Anna


Mesaje : 2378
Varsta : 34
stare de spirit : super

supe de carne Empty
MesajSubiect: Re: supe de carne   supe de carne EmptySam Feb 20, 2010 10:30 pm

Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
4 bucati limba de porc
50-60 g taitei instant (Rollton) sau taitei pentru supa
1 ceapa
1 morcov
1 pastarnac
100 g dovlecel
1 ardei gras galben sau verde
2-3 linguri de ulei
cateva fire de patrunjel
sare, piper (optional 1 cub concentrat de vita)

Mod de preparare: Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.
Cand e aproape moale se pun legumele intregi spalate si curatate (de la ardeiul gras scoateti cotorul) si concentratul. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic.
Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si o limba se taie bucati pentru supa, restul se foloseste la alte preparate.
Intr-o supiera puneti bucatile de carne, zeama clocotita, taiteii instant sau taitei fierti in apa cu putina sare, dregeti gustul, puneti putin piper, morcov fiert si decorati cu frunze de patrunjel
Pofta buna.
Sus In jos
mariaa
mamica super
mamica super
mariaa


Mesaje : 458
Varsta : 38
stare de spirit : excelenta

supe de carne Empty
MesajSubiect: Re: supe de carne   supe de carne EmptySam Feb 20, 2010 11:50 pm

ana ne ingrasam cu atatea retete bunee
Sus In jos
Continut sponsorizat





supe de carne Empty
MesajSubiect: Re: supe de carne   supe de carne Empty

Sus In jos
 
supe de carne
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» adi meu nu minca carne
» Carne de pasare cu smantana si ceapa

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: IN BUCATARIA NOASTRA :: Retete culinare-
Mergi direct la:  

Tema creata de Geosh. pentru MamicisiBebelasi

Creeaza un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discuții recente