Ultimele subiecte | » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaSam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu » CAFEAUA DE DIMINEATA! 9Mier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k » buna seara Vin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice Dum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu » Tricotaje manuale pentru copiiMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina » Recoltare celule stemJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria » La baby Expo barza vine cu premii de la Regina MariaJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria » Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!Mier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c » fetita mea are bronsita Joi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna |
Produsele de top! | Cele mai bune produse pentru copilul tau!
Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
Hainute! Si aici!
|
Sondaj | | cine va fi pitica/ul saptamanii? | Eric | | 48% | [ 14 ] | Maria | | 52% | [ 15 ] |
| Total voturi : 29 |
|
|
| Antibiotice | |
| | Autor | Mesaj |
---|
mamicisibebelasi Moderator
| Subiect: Antibiotice Sam Feb 13, 2010 9:33 pm | |
| Bolile cele mai frecvente la copii sunt bolile infectioase. Bacteriile cauzeaza boli infectioase. De la descoperirea antibioticelor aceste maladii nu mai sunt fatale in aceeasi masura (tuberculoza, pneumoniile etc nu mai fac acelasi numar de victime) De la aparitia antibioticelor (prima a fost penicilina in 1940) unele bacterii au devenit rezistente la aceste medicamente.
Rezistenta la antibiotice se poate instala prin mai multe mecanisme:
Poate bloca patrunderea antibioticului
poate bloca medicamentul care patrunde in celula bacteriana
poate sa-si modifice structura, antibioticul nemaiputand actiona
poate sintetiza enzime care inactiveaza activitatea antibioticului
Genele bacteriei se pot modifica si apar bacterii cu mutatii care le fac rezistente. Prin multiplicarea acestor bacterii mutante apar microbi care pot infecta alte persoane si care nu vor raspunde la tratament..
Bacteriile rezistente pot sa transmita aceasta informatie genetica altor bacterii din mediu (nu sunt bacterii "fiice")
Cel mai frecvent cauza aparitiei bacteriilor rezistente este un tratament incorect: doze insuficiente, care nu sunt luate la timp, durata insuficienta a tratamentului. Tratamentele cu antibiotice trebuie sa fie prescrise de medic (nuluti un asemenea medicament pentru ca il aveti in casa sau asa zice bunica ). Respectati dozele si durata tratamentului prescrise de medic (in general cel putin cinci zile | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Antibiotice Vin Feb 19, 2010 2:35 am | |
| |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Antibiotice Dum Feb 21, 2010 10:25 am | |
| Noi am trecut prin 2 viroze cu temperaturi de 39,5 grade si am scapat fara antibiotice.Tot ce a fost nevoie,de un pic curaj de a-i scadea temperatura infasurat in prosoape ude.Iar faptul ca o luna de la nastere a fost incontinuu conectat la 3 antibiotice,pt mine a fost de ajuns pt urmatorii 10 ani.Am in casa in caz de nevoie maxima,dar il privesc si-l dau la o parte.Va doresc sa nu aveti nevoie |
| | | mamicisibebelasi Moderator
| Subiect: Re: Antibiotice Lun Feb 22, 2010 6:22 pm | |
| daria saracuta de ea a luat foarte multe antibiotice mai ales cind avea 3 lunite | |
| | | mariaa mamica super
| Subiect: Re: Antibiotice Lun Feb 22, 2010 11:21 pm | |
| noi am luat 3 stclute pana la un ann sper sa niki nu luammm :bebe1: | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Antibiotice Mar Feb 23, 2010 4:41 am | |
| kev pana acum ii multumesc lui Dumnezeu ca e sanatos,nu a luat antibiotice pana acum,sper ca nici de acum incolo,doar ce i am pus in ochisori pt conjunctivita. |
| Subiect: Re: Antibiotice Mar Feb 23, 2010 1:51 pm | |
| ce bn fetelor ca nu ati avut nevoie de antibiotice la bebei | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Antibiotice Mar Feb 23, 2010 2:04 pm | |
| Noua ne-au ajuns 3 antibiotice simultan,o luna de zile la nastere;10 ani nu mai folosim |
| Subiect: Re: Antibiotice Mar Feb 23, 2010 2:27 pm | |
| doamne ajuta sa nu mai aveti nevoie nici voi si nici noi | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Antibiotice | |
| |
| | | | Antibiotice | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |