Ultimele subiecte | » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaSam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu » CAFEAUA DE DIMINEATA! 9Mier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k » buna seara Vin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice Dum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu » Tricotaje manuale pentru copiiMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina » Recoltare celule stemJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria » La baby Expo barza vine cu premii de la Regina MariaJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria » Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!Mier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c » fetita mea are bronsita Joi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna |
Produsele de top! | Cele mai bune produse pentru copilul tau!
Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
Hainute! Si aici!
|
Sondaj | | cine va fi pitica/ul saptamanii? | Eric | | 48% | [ 14 ] | Maria | | 52% | [ 15 ] |
| Total voturi : 29 |
|
|
| colicile la bebei | |
| | Autor | Mesaj |
---|
mamicisibebelasi Moderator
| Subiect: colicile la bebei Vin Feb 05, 2010 9:54 pm | |
| Un bebelus cu colici poate plinge citeva ore zilnic,mai ales in prima parte a nopti.El isi trage genunchii spre piept si are abdomenul tare si umflat.In caz ca adoarme,dupa o ora sau doua se poate trezi urlind.Cei mai multi copii cu colici sunt de astfel sanatosi.Ei pling din mai multe motive,dar plinsul cauzat de colici este duferit,caci copilasul are dureri,nu este doar obosit sau flamind.Se crede ca durerea vine de la muschi tensionati ai peretelui intestinal,dar cauza reala nu se cunoaste.Intre explicatiile posibile sunt;1 Gazele blocate in intestine 2O PROBLEMA PRIVIND ALIMENTATIA 3 Faptul ca nervii tractului digestiv nu au ajuns la.TRA maturitate.TRATAMENT DIETA In cazul alaptari sugarului trebuie sa i se lase timp suficient pentru a bea laptele care curge din sin numai dupa mai multe minute de supt.Trecerea prea curind a sugarului la celalalt sin inainte de a fi supt acest fel de lapte,poate lasa inpresia ca bebelusul este satul dar de fapt el este hranit doar cu '' laptele dintai'',mai putin bogat in grasimi.Fara prezenta a ceea ce se numeste ''laptele matern'',''laptele dintai'' trece rapid din stomac in intestin,unde lactoza(zaharul din lapte)poate fermenta producind GAZE.Daca mama are o cantitate mare de lapte este indicat sa alapteze copilul la fiecare supt doar dintrun singur sin.Excludeti din dieta propie alimentele iritante care ar putea trece in lapte.Unora dintre bebelusii hraniti la sin produsele lactate consumate de mama le pot crea neplaceri,iar altii sunt sensibili la substante di oua,banane,mere,portocale,capsune,rosii,ciocolata,cafea sau cola.Alimente ce mai produc gaze sunt;conopida,broccoli,fasole,varzaardei,ceapa,usturoi,castraveti.Daca bebelusul este hranit artificial cu o anumita formula de lapte nu o schimbati doar la recomandarea medicului pediatru. | |
| | | mamicisibebelasi Moderator
| Subiect: Re: colicile la bebei Sam Feb 13, 2010 10:21 pm | |
| Aproximativ 20% din bebelusi fac colici, o perioada de plans necontrolat si la un copil aparent sanatos. Un bebelus cu colici plange pentru mai mult de 3 ore pe zi, pe o perioada de mai mult de 3 zile pe saptamana.
Apare cu frecventa egala printre copiii nascuti prematur sau la termen, indiferent de sex.
Este greu de spus cine suporta mai greu colicile, bebelusul sau parintele. Copilul este evident in distress, inconfortabil, dar parintele poate fi la fel de deranjat — ascultand un copil cum plange timp de cateva ore te poate aduce la disperare.
Cum imi dau seama daca bebelusul are colici?
Toti copilasii plang din cand in cand, de fapt, un bebelus sanatos plange cam doua ore jumate pe zi, dar pe langa plansul persistent, un bebelus cu colici este evident intr-o stare proasta.
Colicile au loc de obicei intre ora 6 seara si miezul noptii, insa nu este o perioada fixa cand apare. Seara durerea creste in intensitate.
De ce fac bebelusii colici?
Cercetatorii incearca sa stabileasca motivul de ani de zile. Se banuieste o imaturitate a sistemului digestiv. Altii dau vina pe sistemul nervos, care se presupune a se tensiona.
O teorie afirma ca bebelusul este prea stimulat, iar colica este doar un mod de a-l determina sa inceteze orice activitate pentru a dormi. Copiii expusi fumului de tigara sunt predispusi la colici.
Cat de grave sunt colicile?
Colicile nu reprezinta o afectiune grava, este insa bine sa te sfatuiesti cu medicul pediatru in privinta sanatatii bebelusului tau.
Cateodata laptele matern poate fi o cauza a colicilor din cauza unor alimente din dieta mamicii. Unele mame au descoperit ca daca nu mai consuma lapte, sau alte produse lactate, problema dispare.
Alti bebelusi par sa fie deranjati daca mama consuma mancaruri picante, produse din grau, sau anumite vegetale.
Testeaza-ti copilul si vezi cum reactioneaza la scoaterea unor produse din alimentatia ta.
Plansul excesiv va dauna copilului meu?
In realitate, este mai dureros pentru parintii care trebuie sa indure plansetele celui mic. Bebelusii cu colici nu inceteaza sa ia in greutate, ba din contra, sunt bebelusi infometati.
Unele studii au aratat ca bebelusii cu colici au ajuns sa fie mai inovatori in rezolvarea problemelor decat restul. | |
| Subiect: Re: colicile la bebei Dum Feb 14, 2010 1:10 pm | |
| si noi am avut colici pana la 3 luni plangea ff mult si nu dormea noaptea pana pe la 2 noaptea si atunci doar leganata a fost tare rau | |
| | | ana_hruban mamica super
Mesaje : 78 Varsta : 43 stare de spirit : F F BUNA DAR SE POATE SI MAI BINE
| Subiect: Re: colicile la bebei Dum Feb 28, 2010 6:25 am | |
| Noi am folosit ceaiul Baby Drink si chiar am trecut f bine peste. Ii dadeam de 2 ori pe zi, dimineata la 11 si dupamasa la 17, pana la 4 luni. Noua ne-a functionat, nu am avut nici un colic. Am dormit linistit. | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: colicile la bebei Dum Feb 28, 2010 8:40 am | |
| N-au functionat nici ceaiurile,nici medicamentele naturiste si nici celelalte;5 luni am dormit cel mai mult 3 ore legate si eram asa bucuroasa,ma simteam asa odihnita dupa 3 ore..... ajunsesem sa-i incalzesc burtica cu feonul ca sa-l mai linisteasca |
| Subiect: Re: colicile la bebei Dum Feb 28, 2010 4:04 pm | |
| nici la noi nu a functionat nimic pina la trei luni | |
| | | mariaa mamica super
| Subiect: Re: colicile la bebei Dum Feb 28, 2010 5:00 pm | |
| noii am luat sab simplex,bonisan si baby watre si ceai beby drink dar tot degabaa | |
| Subiect: Re: colicile la bebei Joi Mar 04, 2010 9:58 pm | |
| conteaza ca acum la noi a trecut ca sunt bebei deja mari si sunt mai cuminti un pic nu mai plang toata ziua | |
| | | surduluiza mamica noua
| Subiect: Re: colicile la bebei Sam Mar 13, 2010 6:05 pm | |
| De obicei de la ce varsta incep colicii ca fetita mea are 13 zile si aseara a plans incontinuu se agita foarte tare din picioare si ma strangea tare cu manutele. POate sa fie de la colici ca nu prea stiu ce sa-i facem. Si in plus din cate am inteles ceaiurile nu prea sunt de mare ajutor. I-am pus un scutecel incalzit pe burtica si se pare ca a mai linistit-o dar nu de tot. Saracuta nici tzatzica in gura nu putea sa o tina la cat tipa de durere. Ne venea si noua sa plangem pe langa ea. Deci ce sfaturi imi puteti da din experienta voastra. | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: colicile la bebei Sam Mar 13, 2010 6:54 pm | |
| uff...nu stiu ce sa-ti spun,noi nu am avut probleme.maseaz-o pe burtica sau pune-o cu burtica pe genunchi si maseaz-o.incearca si ceaiurile,nu toti copiii sunt la fel,poate alexandrei ii face bine.pup si sper sa.i treaca repede |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: colicile la bebei Sam Mar 13, 2010 7:25 pm | |
| Denis a avut colici din primul moment in care a supt si l-au tinut 5 luni;nu prea au functionat siropurile(decat Debridadul)si tot cu comprese calde,baita in apa calda sau in ultima perioada cu foenul(i-l tineam pe burtica);cel mai mult a stat treaz 12 ore plangand incontinuu.O luna am dormit cu el pe piept ca sa-mi simta caldura si sa se mai linisteasca |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: colicile la bebei Sam Mar 13, 2010 7:59 pm | |
| kevin a avut dureri de burtica doar cateva ore,nu i.am dat ceai,nu i-am dat nimic,a trecut fara sa.-i fac nimic.
luiza ai grija ce papi,fara prajeli,ceapa,mancare condimentata... |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: colicile la bebei Dum Mar 14, 2010 6:38 am | |
| Si poti bea minim 2 litri de ceai de chimen si anason pt laptic |
| | | surduluiza mamica noua
| Subiect: Re: colicile la bebei Lun Mar 15, 2010 11:53 am | |
| Multumesc fetelor de sfaturi. O sa am mai mare grija la ce mananc. A fost greseala mea ca am mancat rosii si castraveti si cred ca asta a deranjat-o. Se pare ca nu au mai fost probleme de atunci. | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: colicile la bebei Lun Mar 15, 2010 12:04 pm | |
| Doamne ajuta sa nu mai fie probleme nici pe viitor. NU AI VOIE SA CONSUMI: ■cofeina (cafeaua), ceaiul verde sau negru; ■branzeturile facute cu lapte crud, deoarece pot transmite listerioza; ■legume care nu sunt spalate foarte bine, pentru ca pot transmite paraziti sau germeni, ■peste oceanic (peste-spada, rechin, calcan, hering, ton) pot fi contaminati cu mercur; ■maioneza, risc de imbolnavire cu salmonela; ■sare, pentru ca iti suprasolicita rinichii; ■ouale crude; ■dulciurile concentrate pentru ca acestea cresc riscul de diabet gestational; ■apa potabila care nu este imbuteliata, recomandat este apa plata |
| Subiect: Re: colicile la bebei Joi Mar 18, 2010 2:43 pm | |
| si incearca sa o pui sa stea pe burtica la noi nu a functionat dar poate la voi merge | |
| | | Andreea Stefan mamica super
| Subiect: Re: colicile la bebei Vin Mar 19, 2010 11:03 am | |
| gargarita mea a avut colici pana la 2 luni cand am botezat-o!apoi,ca prin minune,i-au trecut.
pana la 2 luni i-am dat si Subsimplex si ceai baby drink si debridat dar degeaba. adormea pe la 2-3 dimineata si dupa cateva ore,iar urla de colici.
o mamica mi-a povestit k de la inceput il punea pe bebe pe burta sa doarma(la inceput il supraveghea) si nu a avut delco probleme cu colicii | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: colicile la bebei Vin Mar 19, 2010 11:12 am | |
| Si sotul meu a dormit o luna cu copilul pe burta dar fara efect.5 luni cat a avut colici nu l-am putut drege;decat timpul si botezul l-au calmat |
| Subiect: Re: colicile la bebei Vin Mar 19, 2010 11:18 am | |
| nici la mine dormitu pe burtica nu a avut efect dar de la 3 luni iau trecut colici cu totul | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: colicile la bebei | |
| |
| | | | colicile la bebei | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |