| Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? | |
|
+9ancanaomi danessa iulia_mama_evelynei mamicisibebelasi rebek2508 nikole cao2011 olo_family Iuly35 13 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Iuly35 mamica super activa
Mesaje : 1571 Varsta : 50 stare de spirit : fericita,"implinita"
| Subiect: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Mar Mai 04, 2010 3:32 pm | |
| "Multe infectii si boli ginecologice apar ca rezultat al unei igiene intime necorespunzatoare. De ce? Din lipsa de interes dar in acelasi timp si din lipsa de informatie. Ai la dispozitie o multitudine de produse care se pot folosi pentru zona externa: sapunuri, geluri, servetele umede. Insa asta nu inseamna ca trebuie sa folosesti cat mai multe si in abundenta. Se poate face igiena doar cu ajutorul unui sapun cu ph potrivit. Nu orice produs ajuta, poate sa contina unele substante agresive cu organismul tau. Cand? Igiena intima se face zilnic. Nu se mai pune in discutie perioada menstruatiei cand trebuie sa ai o grija suplimentara de ingrijirea ta personala. Tampoanele interne trebuie sa fie schimbate la un interval de 4 ore pana la 6 ore cel mult chiar daca se considera ca nu este necesar. Daca acestea se tin o perioada indelungata se poate produce soc toxic. Incearca sa alternezi folosirea tampoanelor cu cea a absorbantelor, de la luna la luna sau zi-noapte. Cum? O alta regula de foarte multe ori repetata si de buna de tinut minte este cea legata de stergerea corecta a zonei intime. Aceasta se efectueaza din fata spre spate pentru a se evita pe cat posibil contactul cu microbii din zona anala. Lenjeria intima are si aceasta un rol important in privinta igienei intime, cea stramta sau din materiale sintetice poate sa provoace probleme ginecologice. Evita cat poti de mult tampoanele si servetelele parfumate. Nu fi obsedata de aceasta igiena. Daca incerci in exces sa te protejezi exista posibilitatea sa te imbolnavesti mai des. Un ultim sfat: NU folosi un prosop in comun cu altcineva. Fiecare dintre noi avem proprile nevoi. Nu se poate spune ca exista anumite etape standard ale igienei intime, totul tine de organismul tau si de ceea ce acesta are nevoie."( www.garbo.ro)Iata cateva sfaturi utile din punctul meu de vedere...sunt o "adepta" a folosirii sapunului lichid intim de la Malizia ( igiene intima per tutta la famiglia)- cu extract din floare de bumbac..e un produs testat clinic,delicat folosit zilnic de minee. | |
|
| |
olo_family mamica super
Mesaje : 491 Varsta : 43 stare de spirit : Alaturi de voi...BUNA
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Mar Mai 04, 2010 7:21 pm | |
| :SSSS: articol!
igiena intima trebuie sa fie obligatorie,indiferent cum e ea traditionala sau in pas cu moda!!
si eu sunt adepta folosirii sapunului lichid,preferatul meu e Protex! | |
|
| |
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Mar Mai 04, 2010 7:33 pm | |
| sarmana olo_family,pt "lauda"...in general,persoanele"traditionale" folosesc doar apa si sapunul obisnuit,fara sa ia in calcul Ph ... | |
|
| |
cao2011 mamica super
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Vin Iun 04, 2010 12:06 pm | |
| de acord, in plus mai trebuie folosit si irigatorul... | |
|
| |
nikole Mamica Excelenta
Mesaje : 1436 Varsta : 36 stare de spirit : ferikita si implinita!!!
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Vin Iun 04, 2010 1:14 pm | |
| eu tot gel intim folosesc.... | |
|
| |
rebek2508 mamica super
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Vin Iun 04, 2010 1:27 pm | |
| si eu la fel....tot cu gelu intim snt,iar in legatura cu irigatorul nu lºam folosit niciodata...e rau? | |
|
| |
nikole Mamica Excelenta
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Vin Iun 04, 2010 1:47 pm | |
| nu e rau delok,eu l-am folosit....e indicat..curata locurile 'neajunse ' | |
|
| |
mamicisibebelasi Moderator
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Vin Iun 04, 2010 2:08 pm | |
| si eu sunt tot deacord cu voi o femeie trebuie sa fie curata din toate punctele de vedere si mai ales zona intima | |
|
| |
nikole Mamica Excelenta
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Vin Iun 04, 2010 5:08 pm | |
| tot timpul mai ales acum vara sau in perioada urata a lunii | |
|
| |
iulia_mama_evelynei mamica super activa
Mesaje : 926 Varsta : 42 stare de spirit : fericita...super fericita....imi iubesc nespus familia....
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Vin Iul 30, 2010 6:22 pm | |
| si eu sunt de aceeasi parere :apa calduta si gel intim si uscata bine...........iar in legatura cu irigatorul:dupa spusele ginecologului la care merg nu este bine sa-l folosim des ,deoarece mananca toata flora variginala si asa se ajunge la rani si ciupercute...deoarece nu mai este protejata.el spune:doar in cazul unor infectii atunci iti v-a prescrie pe o perioada nu mai mare de 5 zile.....asta e ceea ce mi-a zis doctorul si nu numai ::::am intrebat si in farmacie ...acelasi sfat m-i la dat****acum fiecare e libera sa faca cum doreste...pupici | |
|
| |
danessa Moderator
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Vin Iul 30, 2010 6:33 pm | |
| Eu folosesc sapun, apa si cateodata gel intim...irigator n-am folosit niciodata...cred ca se foloseste doar cand ai probleme si trebuie curatat mai adanc | |
|
| |
Mesaje : 926 Varsta : 42 stare de spirit : fericita...super fericita....imi iubesc nespus familia....
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Vin Iul 30, 2010 6:34 pm | |
| exact...asa cred ...eu pana acum nu am fost nevoita sa-l folosesc....si sper ca nici de acum inainte.... | |
|
| |
danessa Moderator
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Vin Iul 30, 2010 6:37 pm | |
| asa sper si eu, de fapt cred ca fiecare isi doreste sa nu aiba probleme... | |
|
| |
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Vin Iul 30, 2010 6:39 pm | |
| apa multa cat cuprinde | |
|
| |
danessa Moderator
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Vin Iul 30, 2010 6:40 pm | |
| apa este baza...in toate | |
|
| |
| |
| |
danessa Moderator
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Vin Iul 30, 2010 6:43 pm | |
| ...eu mai folosesc si servetele intime, cand merg pe la o toaleta publica ... | |
|
| |
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Vin Iul 30, 2010 6:45 pm | |
| eu nu pot folosi ...ma irit....e pretentioasa | |
|
| |
danessa Moderator
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Vin Iul 30, 2010 6:47 pm | |
| ...alea de bebelus sunt super. | |
|
| |
ancanaomi mamica super
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Vin Iul 30, 2010 8:54 pm | |
| si eu folosesc tot servetele umede pt bebelusi, mai ales cand mergeam la servici, acolo nu ma puteam spala si imi erau foarte bune.
in rest, pe acasa, apa si sapun lichid. | |
|
| |
Anna Administrator
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Vin Iul 30, 2010 11:22 pm | |
| ce apreciem noi ca doar e a noaastra si ea si trebe sa o'intretinem apa calda si sapun irigattorul nu am folosit am vazut cum arata dar nu am de gand sa il folosesc pupici mamicutele si gravidutele | |
|
| |
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Sam Iul 31, 2010 8:28 am | |
| nic eu nu am folosit irigatorul niciodata...dar gelul intim(malitzia) e musai | |
|
| |
dolcemaria Moderator
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Dum Aug 01, 2010 10:07 am | |
| Apa, sapun si gel intim..foarte bun articolul. | |
|
| |
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Joi Aug 05, 2010 4:28 pm | |
| eu folosesc:gel intim de la,,roche-posay,,este indicat atat pentru femeicat si pentru barbati...este cu extract de avena..cu un ph care respecta conditiile fiziologice din zona intima(eu de aproape 5 ani de zile il folosesc si imi prieste foarte bine).... (il cumpar din farmacie....} | |
|
| |
nikole Mamica Excelenta
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? Joi Aug 05, 2010 5:09 pm | |
| si eu am ceva pe baza de musetel.......... | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? | |
| |
|
| |
| Igiena intima,in pas cu moda,sau traditionala? | |
|