Bine ati venit pe forumul: "Mamici si Bebelasi" Te asteptam!
Pentru a comunica la 5 stele pe forum trebuie sa te inregistrezi,asa ca ce mai astepti? Nu vei regreta intra acum!
Bine ati venit pe forumul: "Mamici si Bebelasi" Te asteptam!
Pentru a comunica la 5 stele pe forum trebuie sa te inregistrezi,asa ca ce mai astepti? Nu vei regreta intra acum!
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  ParteneriParteneri  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  
Ultimele subiecte
» Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/boba
Buna dimineata ,te iubesc! EmptySam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu

» CAFEAUA DE DIMINEATA! 9
Buna dimineata ,te iubesc! EmptyMier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k

» buna seara
Buna dimineata ,te iubesc! EmptyVin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna

» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice
Buna dimineata ,te iubesc! EmptyDum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu

» Tricotaje manuale pentru copii
Buna dimineata ,te iubesc! EmptyMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina

» Recoltare celule stem
Buna dimineata ,te iubesc! EmptyJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria

» La baby Expo barza vine cu premii de la Regina Maria
Buna dimineata ,te iubesc! EmptyJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria

» Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!
Buna dimineata ,te iubesc! EmptyMier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c

» fetita mea are bronsita
Buna dimineata ,te iubesc! EmptyJoi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna

Produsele de top!
Cele mai bune produse pentru copilul tau! Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
mamicagrijulie
Hainute! Si aici!
Sondaj
cine va fi pitica/ul saptamanii?
Eric
Buna dimineata ,te iubesc! Empty48%Buna dimineata ,te iubesc! Empty
 48% [ 14 ]
Maria
Buna dimineata ,te iubesc! Empty52%Buna dimineata ,te iubesc! Empty
 52% [ 15 ]
Total voturi : 29

Buna dimineata ,te iubesc!

In jos 
3 participanți
AutorMesaj
olo_family
mamica super
mamica super
olo_family

Varsta : 43
stare de spirit : Alaturi de voi...BUNA

Buna dimineata ,te iubesc! Empty
MesajSubiect: Buna dimineata ,te iubesc!   Buna dimineata ,te iubesc! EmptyMar Apr 27, 2010 7:24 pm

Trezitul copilului dimineata poate fi o mare provocare pentru parinti. Multe mamici se intreaba cum sa-si trezeasca copilul dimineata intr-un mod cat mai eficient dar si placut.

Nu este deloc distractiv ca tu si copilul tau sa incepeti ziua cu plansete, urlete si nervi. Mai jos vei gasi cateva sfaturi despre cum sa-ti trezesti copilul dimineata cu zambetul pe buze.

Rutina de seara

Ingredientul principal pentru o trezire armonioasa dimineata este o rutina de somn bine pusa la punct. Crearea unei rutine de somn poate fi o problema, dar perseverenta va da rezultate pe termen lung si va avea ca efect si o trezire mai usoara dimineata. In general copii prescolari si scolari au nevoie de 9-11 ore de somn si pentru a se trezi usor dimineata este bine sa se culce in jurul orei 8 seara.

Metoda clasica

Metoda clasica de trezire dimineata este sa intri usor in camera copilului, sa te asezi pe marginea patului lui, sa il mangai si sa ii spui ca este dimineata si este timpul sa se trezeasca. Nu intra in forta si camera si nu il brusca, tragand patura de pe el si tipand ca trebuie sa se trezeasca. Spune-i ca are la dispozitie 10 minute sa fie gata si ca il astepti in bucatarie pentru micul dejun.

Dansul de dimineata

Daca metoda clasica nu da roade, este timpul sa devii mai inventiva. Majoritatea copiilor mici sunt "fani" ai trezitului folosind glumite si jocuri. De exemplu, o metoda care functioneaza mai ales la fetite, este sa inventati un dans pentru fiecare zi a saptamanii. Dimineata intra la ea in camera, aprinde lumina si intreab-o "Stii ce ora este?". Raspunsul ar trebui sa fie "Este ora de dans!". Dansati amandoua timp de cateva minute, apoi lasa-o sa se pregateasca pentru scoala.

Gadilatul

Gadilatul este o alta "arma" secreta a mamicilor cu mare succes in randul prichindeilor. Cele mai "gadilicioase" zone sunt in spatele genuchilor si subratul. Treci la gadilat dimineata pentru a-l trezi pe micut, se va distra de minune si somnul va fi alungat.

Muzica sau desene animate

Daca copilul tau este greu de amuzat dimineata, poti sa incerci sa il trezesti punandu-i melodia preferata sau un desen animat la televizor. Muzica ii motiveaza pe multi copii sa se trezeasca dimineata si majoritatea nu vor rezista sa nu deschida ochii atunci cand aud o voce de desen animat cunoscut la televizor. Lasa-i cinci minute sa se bucure de ele apoi spune-le ca este timpul sa se imbrace.

Micul ajutor

Unii copii (putini, ce-i drept) sunt motivati de dorinta de a ajuta prin casa. Daca si copilul tau este un „mic ajutor” si ii face placere sa se faca folositor, trezeste-l dandu-i cate ceva de facut. De exemplu, roaga-l sa te ajute sa te decizi ce sa pregatesti la micul dejun sau sa iti aduca ingredientele in timp ce gatesti. Asigura-te ca micutul tau stie cat de mult apreciezi ajutorul lui.

Contra cronometru

Copiilor le plac provocarile. Daca se trezesc dimineata dar sunt mai lenesi cu imbracatul si spalatul, provoaca-i sa iti arate cat de rapizi pot fi. Cronometreaza-i si intrece-te cu ei. Pregatirile de dimineata vor fi ca un joc pentru ei si ei vor fi dornici sa castige. Daca au nevoie de si mai multa motivatie, nu te sfii sa ii "mituiesti" spunadu-le ca gustarea sau CD-ul preferat ii asteapta in masina dupa ce sunt gata.

-preluare Copilul.ro-
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Buna dimineata ,te iubesc!   Buna dimineata ,te iubesc! EmptyMar Apr 27, 2010 8:09 pm

felicitari diana!!!super subiectul!
al meu pui ma trezeste el dimineata,cantand sau il aud jucandu-se in patut,chiote atunci intru si eu in joc,bat in usa incet si o deschid cate un pic si el deja e in culmea fericirii,fuge deja in celalalt capat al patului si incepem sa ne gadilim si sa ne pupacim.cand se trezeste mofturici fac la fel ,ii fac "cucu-bau" si ce-mi vine mie in minte atunci,imediat se inveseleste Buna dimineata ,te iubesc! 665942
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Buna dimineata ,te iubesc!   Buna dimineata ,te iubesc! EmptyMier Apr 28, 2010 6:51 am

Si al meu canta sau se joaca cu bebe(ursuletii)prin patut si ma striga "Memo!"(mami in traducere)si continuarea a scris-o Andreea mai sus;si eu deschid usa dupa ce fac "to-to"(cioc-cioc) si ne gadilam si ne jucam,facem lumina in camera,deschidem geamul,el isi aduna bebeii si mergem la masa
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Buna dimineata ,te iubesc!   Buna dimineata ,te iubesc! EmptyMier Apr 28, 2010 1:33 pm

:SSSS:

in dimineata asta m-am trezit eu prima la 10 :30 Buna dimineata ,te iubesc! 913730 i-am facut papica si am auzit ca da semne de trezire,am intrat tiptil in camera si cand a deschis ochii nu stia incotró s-o apuce de bucurie Buna dimineata ,te iubesc! 479128
Sus In jos
olo_family
mamica super
mamica super
olo_family

Varsta : 43
stare de spirit : Alaturi de voi...BUNA

MesajSubiect: Re: Buna dimineata ,te iubesc!   Buna dimineata ,te iubesc! EmptyMier Apr 28, 2010 7:23 pm

Ma bucur ca va place!
Am alees acest art tocmai pt ca dimineata este atat de importanta incat trebuie sa o ,, tratam ,, ca atare!
Eu sunt o persoana care zambeste cand se trezeste,iar Paul a mostenit acest lucru minunat de la mine!
E mic inca..dar totusi sotul l-a invatat : merge langa patut incet si ii sopteste ,, Buna dimineata!!!,,
E destul pt Paul,ca si incepe sa rada,sa dea din picioare bucuros!

Pupici

Buna dimineata ,te iubesc! W6vhBuna dimineata ,te iubesc! EoWdp2
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Buna dimineata ,te iubesc!   Buna dimineata ,te iubesc! EmptyMier Apr 28, 2010 7:30 pm

Al meu deja imi raspunde si-mi spune si el "sasa"! Si ma intreaba daca fac "mna"lumina cand deschid jaluzelele si daca il duc la "ja"geam cand il deschid.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Buna dimineata ,te iubesc!   Buna dimineata ,te iubesc! EmptyMier Apr 28, 2010 10:32 pm

:inima: :inima: cu clipele astea frumoase ramanem,cand vor fi mari.... Buna dimineata ,te iubesc! 265395
Sus In jos
DD
mamica super activa
mamica super activa
DD

Varsta : 41
stare de spirit : optimista

MesajSubiect: Re: Buna dimineata ,te iubesc!   Buna dimineata ,te iubesc! EmptyVin Mai 07, 2010 7:13 pm

Eu sunt bucuria maxima a lui Tudor pt ca dimineata ii dau papa si plec la munca;ce o simti mititelul cand il duc langa tati in pat si-i las acolo pe amandoi?
Sus In jos
dia
mamica super activa
mamica super activa
dia

Varsta : 46
stare de spirit : nume-dia,nume copil-bianca

MesajSubiect: Re: Buna dimineata ,te iubesc!   Buna dimineata ,te iubesc! EmptySam Mai 08, 2010 8:35 am

eu o trezezc prin metoda clasica,ma pun pe marginea patului,o pup si ii spun ca tre sa mergem la gradi,iar ea se uita la mine si zambeste
o tresesc prin sarutari
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Buna dimineata ,te iubesc!   Buna dimineata ,te iubesc! Empty

Sus In jos

Buna dimineata ,te iubesc!
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Cafeaua de dimineata!! 8
» CAFEAUA DE DIMINEATA! 9
» Cafeaua de dimineata!!! Capitolul 3
» Buna
» RONDUL DE SEARA 3

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: TOTUL DESPRE BEBELUŞI :: Evoluţia Bebeluşului-
Mergi direct la:  

Tema creata de Geosh. pentru MamicisiBebelasi

creează un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discuții recente