| Când încep bebeluşii să mestece? | |
|
+5ana_hruban mariaa liona Anna flori82 9 participanți |
Autor | Mesaj |
---|
flori82 mamica super
| Subiect: Când încep bebeluşii să mestece? Lun Apr 26, 2010 11:08 am | |
| Bună,mămici! Mă numesc Flori şi sunt nouă pe forum.Am nevoie de un sfat şi de nişte răspunsuri. Am o fetiţă pe nume Abi are 8 luni şi 3 săptămâni. Papă sân dar mănâncă şi diversificat. Papă zilnic un fruct, piure de legume simplu, ori cu cărniţă ori brânzică ori gălbenuş, apoi o masă de cereale, plus zilnic 120 ml de suculeţ de măr, morcov, pară, portocală, diverse combinaţii. Suge bine, sunt mulţumită. Însă am o problemă...i-am pregătit păpica la blender şi dacă încerc să îi pasez cu furculiţa îşi face greaţă şi vomită. Când încep să mestece bebeii? Cum s-o învăţ? Singura pe care o papă pasată cu furculiţa e banana. De 2 zile mi s-a stricat blenderul şi e urgie... mă chinui să-i fac mărunt, dar ea tot vomită... Cineva mi-a zis că s-o învăţ să mestece dându-i ei în mânuţă să muşte pâinică, pufuleţi, biscuiţi...i-am mai dat pufuleţi , îi plac, dar ştiu că nu-s prea buni...pâinică nu-i place, nici biscuiţi... Bebeii voştri la 8 luni jumătate mestecă? Să-mi fac griji??? | |
|
| |
Anna Administrator
| Subiect: Re: Când încep bebeluşii să mestece? Lun Apr 26, 2010 1:16 pm | |
| Intai de toate, nu trebuie sa te ingrijorez ... doar n-o sa manance pasat pana la 18 ani, nu ? La un moment dat tot o sa mestece . Pentru inceput incearca sa-i dai alimente care se dizolva repede in gura sau sunt moi la mestecat,da-i pufuleti sa roada biscuiti eu ralucai i dau si un mar in manuta si mesteca sucess si tie flori si pupici lui abi | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Când încep bebeluşii să mestece? Mier Apr 28, 2010 6:46 am | |
| Sa stii ca eu am inceput cu biscuiti cand nu avea nici dinti pt ca il mancau gingiile(pe la 10 luni).Si de atunci,pe langa mancarea pasata,eu ii dadeam si o feliuta de paine sau stiksuri pe care sa le roada el singur.Dar cunosc caz caruia i s-a dat pasat pana la 2 ani si copilul pur si simplu refuza sa mestece.Succes! |
|
| |
liona mamica super
| Subiect: Re: Când încep bebeluşii să mestece? Mier Apr 28, 2010 10:10 am | |
| da intradevar copilul devine mai comod daca primeste tot pasat,eu incet incet ii dau la victor bucati mai mari,si le accepta,bine avem deja si 4 masele si stie sa mestece foarte bine,oricum eu zic ca trebuie dat treptat bucati din ce in ce mai mari. | |
|
| |
mariaa mamica super
| Subiect: Re: Când încep bebeluşii să mestece? Joi Apr 29, 2010 9:28 am | |
| asa ee pasat totul la inceput lagume ,,fructee | |
|
| |
flori82 mamica super
| Subiect: Re: Când încep bebeluşii să mestece? Joi Apr 29, 2010 1:27 pm | |
| Mulţumesc, mămici! Cu multă răbdare, puţin câte puţin vom învăţa şi noi să mestecăm... Logic că nu vreau să ajungem la 2 ani să mâncăm pasat ... voi încerca să-i dau în mânuţă biscuiţei, să vedem ce fel, căci cei populari nu-i plac... | |
|
| |
Anna Administrator
| Subiect: Re: Când încep bebeluşii să mestece? Joi Apr 29, 2010 2:57 pm | |
| sucees flori si rabdare ca treci marea | |
|
| |
ana_hruban mamica super
Mesaje : 78 Varsta : 43 stare de spirit : F F BUNA DAR SE POATE SI MAI BINE
| Subiect: Re: Când încep bebeluşii să mestece? Vin Mai 07, 2010 10:20 am | |
| Noi avem 1 an si o luna si cum nu avem nici un dintisor mancam tot pasta. Ii dau biscuiti pe care ii rontaie, il vad ca mesteca dar nu accepta mancarea cu bucatele. Al meu e un mofturos si cred ca o sa ii fac la batidora pana se insoara. | |
|
| |
DD mamica super activa
| Subiect: Re: Când încep bebeluşii să mestece? Vin Mai 07, 2010 10:38 am | |
| desi Tudor are 6 luni,ii dau grisine pe care le roade cu gingiile pt ca il mananca(cred ca de la dintisori) | |
|
| |
Iuly35 mamica super activa
Mesaje : 1571 Varsta : 50 stare de spirit : fericita,"implinita"
| |
| |
flori82 mamica super
| Subiect: Re: Când încep bebeluşii să mestece? Sam Mai 08, 2010 8:18 am | |
| Am început să-i dau mai des papă în mânuţă...doar cu pufuleţii ne împăcăm şi cu pâinica, biscuiţi sau grisinuţe nu vrea sub nicio formă, banana încerc să i-o dau fără s-o mai pasez, o ţin eu în mână şi ea muşcă dar e lacomă şi muşcă mult uneori ... dar la fel, dacă găseşte în mâncare bucăţele mai mari.... o dă înapoi mâncărica. Offf, răbdare !!! [url=http://www | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Când încep bebeluşii să mestece? Sam Mai 15, 2010 6:58 pm | |
| E urata zicala dar cat se poate de profunda(parerea mea): "Calmul prostului si rabdarea mortului" trebuie aplicata de multe ori in cazul copilasilor;scuze cui i-am lezat moralitatea |
|
| |
Iuly35 mamica super activa
Mesaje : 1571 Varsta : 50 stare de spirit : fericita,"implinita"
| Subiect: Re: Când încep bebeluşii să mestece? Dum Mai 16, 2010 9:30 am | |
| nu e vb de a fi lezata moralitatea,(vb in numele meu)am calm ,rabdare,tot ce tine de educatia printesei,caci am experienta in a avea rabdare...eu spun doar ca e f lacoma... | |
|
| |
mamicisibebelasi Moderator
| Subiect: Re: Când încep bebeluşii să mestece? Joi Iun 03, 2010 10:38 pm | |
| eu nu iam facut niciodata mincarica cu blenderu sincer nici nu am eu iam dat pisat si acum minca de ex carnita taiata mai marunt si fructele le minca singurica | |
|
| |
Anna Administrator
| Subiect: Re: Când încep bebeluşii să mestece? Joi Iun 03, 2010 10:56 pm | |
| bravo daria catodaata e bine sa nu ai ceva dar no asta e raluca sensibila mai e oare asa va face si cand va fi mare ? Sper ca'nu | |
|
| |
mamicisibebelasi Moderator
| Subiect: Re: Când încep bebeluşii să mestece? Joi Iun 03, 2010 11:05 pm | |
| pai adi meu cum e trebe sa il cert sa mince | |
|
| |
iulia_mama_evelynei mamica super activa
Mesaje : 926 Varsta : 42 stare de spirit : fericita...super fericita....imi iubesc nespus familia....
| Subiect: Re: Când încep bebeluşii să mestece? Sam Iun 19, 2010 11:19 pm | |
| e bine de stiut! | |
|
| |
ana_hruban mamica super
Mesaje : 78 Varsta : 43 stare de spirit : F F BUNA DAR SE POATE SI MAI BINE
| Subiect: Re: Când încep bebeluşii să mestece? Mar Oct 26, 2010 7:09 am | |
| Andrei al meu pana la 18 luni a mancat numai pasat, fructe deloc, paine si pufuleti. Orice bucatica i-am bagat in gura vomita. Acum de 2 saptamani asa din senin a inceput sa mance de toate, in bucati, mesteca. Imi cere paine unsa cu unt, crenvusti cate 2 in fiecare zi cu paine, carnat uscat. Parerea mea e rabdare multa si toate la timpul lor se rezolva. Eu eram f stresata si ziceam nu o sa scap de blender dar incet incet toate se rezolva. Succes mamici. | |
|
| |
iulia_mama_evelynei mamica super activa
Mesaje : 926 Varsta : 42 stare de spirit : fericita...super fericita....imi iubesc nespus familia....
| Subiect: Re: Când încep bebeluşii să mestece? Mar Oct 26, 2010 7:50 am | |
| | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Când încep bebeluşii să mestece? | |
| |
|
| |
| Când încep bebeluşii să mestece? | |
|