Ultimele subiecte | » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaSam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu » CAFEAUA DE DIMINEATA! 9Mier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k » buna seara Vin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice Dum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu » Tricotaje manuale pentru copiiMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina » Recoltare celule stemJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria » La baby Expo barza vine cu premii de la Regina MariaJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria » Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!Mier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c » fetita mea are bronsita Joi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna |
Produsele de top! | Cele mai bune produse pentru copilul tau!
Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
Hainute! Si aici!
|
Sondaj | | cine va fi pitica/ul saptamanii? | Eric | | 48% | [ 14 ] | Maria | | 52% | [ 15 ] |
| Total voturi : 29 |
|
|
| furia laptelui | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Anna Administrator
| Subiect: furia laptelui Mier Apr 14, 2010 10:13 pm | |
| La 2-3 zile dupa nastere, tanara mamica poate descoperi ca sanii ei au devenit umflati, incordati, durerosi, si plini. Uneori, umflatura se intinde pana la axila si este posibil sa apara si o febra usoara. Desi nu suna prea bine situatia este temporara.
Furia laptelui se declanseaza atunci cand sanii trec de la productia de colostru la productia de lapte adevarat. Cam la 72 de ore dupa nastere, sanii incep sa produca lapte in abundenta pentru a putea hrani copilul. De aceea, creste fluxul de sange catre sani, iar tesuturile se umfla. Rezultatul: sani umflati, plini, angorjati.
Nu toate mamicile ajung la ceea ce numim furia laptelui. La unele femei sanii devin doar putin umflati, nu exista durere sau febra, ci doar un usor discomfort. In schimb, alte mamici sunt uimite sa vada cat de mari si de tari devin sanii lor si cat de durerosi pot fi. Simptomele angojarii sunt din ce in ce mai usoare, cu fiecare copil. Mamicile aflate la prima nastere au cele mai mari probleme. Nicio mamica nu trebuie sa uite ca totusi furia laptelui este un semn bun. Poate ca e greu de crezut, dar asta e realitatea.
Angorjarea e un semn ca sanii produc lapte si ca bebelusul va avea parte de hrana necesara, in cantitati suficiente. Cea mai buna modalitate de a scapa de discomfort este sa iti alaptezi copilul. Alapteaza des, la fiecare 2-3 aore, chiar daca asta inseamna sa trezesti copilul din somn. E foarte important sa faci asta, pentru ca angorjarea poate sa duca la o scadere permanenta a productiei de lapte. Copilul trebuie sa goleasca complet primul san pe care i-l oferi. Daca se satura cu atat si nu-l mai vrea si pe celalalt, i-l poti oferi pe al doilea la urmatoarea masa.
Pe langa alaptatul frecvent, ai la indemana si alte solutii pentru a scapa de furia laptelui:
* Poarta un sutien bun, special pentru asa ceva, chiar si noaptea, dar ai grija sa nu fie prea stramt. * Nu pune copilul la san daca aurela este foarte tare, pentru ca asa apar crapaturile si ranile mamelonului. Foloseste pompa de san pana cand aureola devine moale si abia atunci pune copilul la san. Poate fi mai usor sa “storci” laptele din san in timpul dusului, pentru ca apa calda relaxeaza tesutul si doar ea singura poate face sa curga indeajuns lapte incat aureola sa devina moale. * Evita sa folosesti pompa de san daca nu este neaparata nevoie. Poti sa o folosesti ca sa inmoi aureola sau daca bebelusul nu poate sa suga singur, insa daca apelezi prea des sau prea mult la ea poti sa provoci o productie excesiva de lapte, care va prelungi angorjarea si furia laptelui. * Cand alaptezi, maseaza usor sanul la care suge copilul. Astfel inurajezi curgerea laptelui si usurezi disconfortul sanului. * Pentru a calma durerea si a micsora umflaturile aplica, imediat dupa alaptare, cateva comprese reci sau chiar gheata, pentru scurt timp * Daca ai dureri mari te poate ajuta un calmant pe baza de ibuprofen, acetaminophen sau un alt tip de calmant usor prescris de medic. * Nu aplica pe sani comprese calde, decat daca e cazul sa inmoi aureola si sa grabesti curgerea laptelui. Altfel, caldura nu face decat sa inrautateasca angorjarea. * Fii rabdatoare. In curand problema se va remedia si te vei putea bucura de experienta alaptatului, alaturi de copilul tau.
Din fericire, furia laptelui trece destul de repede. In 24 – 48 de ore, simptomele vor deveni mai usoare, cu atat mai mult daca iti alaptezi copilul cu regularitate. Daca nu alaptezi, probabil ca va deveni din ce in ce mai rau, inainte sa devina mai bine. Dupa ce trece furia laptelui, sanii devin mai moi si durerea dispare, dar e posibil sa persiste senzatia de prea plin, care poate fi usurata tot prin alaptat.
Cel mai important este sa nu uiti ca alaptatul nu este contraindicat, ba chiar este de mare ajutor pentru a trata furia laptelui. Chiar daca sani sunt durerosi, tari si angorjati, laptele este bun pentru nou-nascut. In schimb, daca nu alaptezi, angorjarea prelungita poate sa scada definitiv productia de lapte. De aceea este important sa alaptezi frecvent, inca din prima zi de viata a copilului. Daca este posibil incepe imediat dupa nastere. | |
| | | dia mamica super activa
Mesaje : 1007 Varsta : 46 stare de spirit : nume-dia,nume copil-bianca
| Subiect: Re: furia laptelui Joi Apr 15, 2010 7:55 am | |
| si eu am avut ceva probleme de fapt toate mamicile se confrunta cu aceasta problema ,cele care alapteaza,eu eram in spital si mi se intyarisera sanii atat de tare si ma ardeau,iar bb era prea mic si nu avea putere sa traga,si atunci a treb sa ma mulg singura sa mai eliberez din ei pt ca era prea mult si tari si nu putea saraca sa suga si se enerva si plangea plus ca cei din spital ii mai dadeau si lapte praf ca supliment cand am ajuns acasa un san tot nu avea canalele desfundate iar cu rabdare incet incet am resit,tot mulgandu-ma la gfiecare san ca sa poata ea sa suga cand sugea din un san din cel tasnea f tare | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: furia laptelui Joi Apr 15, 2010 7:58 am | |
| Eu l-am avut o luna in spital si nu l-am pus la san in perioada asta,dar am avut grija sa nu pierd laptele si atunci cand l-am avut in brate a putut sa pape laptic de la mine |
| | | DD mamica super activa
| Subiect: Re: furia laptelui Joi Apr 15, 2010 8:12 am | |
| si eu am facut furia laptelui in spital pentru ca nu mi-au dat copilul la san in prima zi.Eu am nascut normal si fara anestezice la 8:45 deci ar fi putut sa m-il dea macar seara.Mi-au spus sa ma duc la el a doua zi la pranz cand pentru sanii mei era cam tarziu.Pe urma m-am muls, am baut multe lichide, mai ales ceai de chimen si anason, dar nu am putut sa ii dau decat o luna si jumatate si asa cu completare.Parerea mea este ca difera de la persoana la persoana; daca e sa ai,ai asa cum ai avut tu, gina | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: furia laptelui Joi Apr 15, 2010 8:15 am | |
| |
| | | Anna Administrator
| Subiect: Re: furia laptelui Joi Apr 15, 2010 8:57 am | |
| eu am avut dupa nastere mi se faceau sani tari dar ma-m muls cu pompa de muls si toul a fost bine | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: furia laptelui | |
| |
| | | | furia laptelui | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |