Ingrediente:
foi de cremsnit ( gata cumparate)
5 oua
300 gr.zahar
1 l lapte
100 gr.amidon
200 gr unt
zahar vanilat
300 ml frisca (optional)
Laptele se pune la fiert impreuna cu vanilia.albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bate bine pana se obtine o spuma tare .se adauga unul cate unul galbenusurile,apoi se incorporeaza amidonul. cand laptele incepe sa fiarba, se dauga spuma de albusuri treptat, nu toata odata si se amesteca bine cu lingura.
specificatii!!! oala in care fierbeti laptele sa fie destul de mare ca sa incapa si spuma de albusuri...
amestecati tot timpul pana incepe sa se ingroase (trebuie sa rezulte o crema groasa). cand este calduta se incorporeaza untul, apoi crema se da la rece sa se intareasca bine.se pune pe foaie, se netezeste bine, apoi se adauga si 300 ml frisca lichida batuta bine la mixer (aceasta o punem deasupra cremei niveland frumos).
eu deasupra pun o foaie faramitata ptr ca se taie mult mai frumos