Ultimele subiecte | » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaSam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu » CAFEAUA DE DIMINEATA! 9Mier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k » buna seara Vin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice Dum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu » Tricotaje manuale pentru copiiMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina » Recoltare celule stemJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria » La baby Expo barza vine cu premii de la Regina MariaJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria » Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!Mier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c » fetita mea are bronsita Joi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna |
Produsele de top! | Cele mai bune produse pentru copilul tau!
Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
Hainute! Si aici!
|
Sondaj | | cine va fi pitica/ul saptamanii? | Eric | | 48% | [ 14 ] | Maria | | 52% | [ 15 ] |
| Total voturi : 29 |
|
|
| DENTITIA COPILULUI | |
|
+6cao2011 rebek2508 Anna danessa DD ana_hruban 10 participanți | Autor | Mesaj |
---|
Vizitato Vizitator
| Subiect: DENTITIA COPILULUI Sam Mar 20, 2010 9:55 pm | |
| Primii dinti apar la varsta de 6-8 luni, de obicei apar incisivii mediani inferiori si apoi la interval de aproximativ doua luni unii de altii, apare cate o pereche noua de dinti, in ordinea urmatoare: incisivi mediani superiori, incisivi laterali superiori, primii molari inferiori, canini superiori, canini inferiori, a doua pereche de premolari superiori si inferiori; in total 20 de dinti temporari, repartizati dupa formula:
Maxilarul superior 2 Molari - 1 Canin - 4 Incisivi - 1 Canin - 2 Molari Maxilarul inferior: 2 Molari - 1 Canin - 4 Incisivi - 1 Canin - 2 Molari In ordinea aparitiei dentitiei sunt posibile unele schimbari si intarzieri de 1-3 luni, fara semnificatie patologica.
Extrem de rar se nasc copii cu dinti (congenitali). Dentitia permanenta incepe la varsta de 6,7 ani, cand apar cate doi dinti la ficare 6 luni, in locul celor temporari dupa formula:
3 Molari - 3 Premolari - 1 Canin - 4 Incisivi - 1 Canin - 2 Premolari - 3 Molari 3 Molari - 3 Premolari - 1 Canin - 4 Incisivi - 1 Canin - 2 Premolari - 3 Molari Incheierea eruptiei dentare permanente are loc spre varsta de 25 ani. Ordinea aparitiei noilor dinti ar fi urmatoarea:
- intre 6-8 ani incisivi medieni ; - intre 7-9 ani caninii ; - intre 9-12 ani primii molari ; - intre 10-14 ani al doilea rand de molari ; - intre 16-25 ani maselele, "de minte". Dezvoltarea normala a dentitiei depinde de aportul alimentar (proteine, calciu, fosfor, vitamine), de cantitatea de floruri, de secretia glandei tiroide, de ingestia unor medicamente si de pastrarea igienei bucale.
Suptul degetelor, tetinei, pierderile timpurii ale primei dentitii pot influienta aparitia si pozitia dintilor definitivi.
Ingrijirea dintilor trebuie inceputa o data cu eruptia dentara, pentru ca dintii de lapte sunt la fel de importanti ca si cei permanenti de mai tarziu. Daca dintii de lapte sunt bine ingrijiti, atunci si dintii permanenti; atunci cand vor incepe sa creasca vor fi corect pozitionati in gingii sanatoase. O data cu aparitia primilor dinti se va incepe ingrijirea acestora prin stergere cu o compresa umeda in fiecare seara. De la varsta de 12 luni se poate folosi o perie moale de dinti conceputa special pentru copii mici.
Tartrul (sau "placa", cum i se mai spune) este principalul vinovat de aparitia cariilor dentare.
Bacteriile din cavitatea bucala reactioneaza cu zaharul, formand un acid care topeste smaltul dur al dintilor. Cu cat sugarul sau copilul mananca mai multe dulciuri cu atat riscul de aparitie a cariilor dentare este mai mare.
Trebuie avut in vedere administrarea de fluor - un element important care intareste smaltul dentar, protejind dintii impotriva cariilor - in special in zonele in care apa este saraca in fluor. Alte doua substante importante si absolut necesare pentru dezvoltarea unor dinti si oase de calitate sunt: calciu si vitamina D (aceasta din urma are rol esential in absortia calciului din alimente si in reglarea nivelului calciului in sange).
Se recomanda ca toti copii, incepand de la varsta de 2 saptamani si pana la 18 luni sa primeasca vitamina D zilnic pe cale bucala (Vigantol solutie orala etc.) Dupa aceasta varsta si pana la 7, 8 ani se va continua administrarea de vitamina D numai in sezonul rece (lunile septembrie-aprilie). |
| | | ana_hruban mamica super
Mesaje : 78 Varsta : 43 stare de spirit : F F BUNA DAR SE POATE SI MAI BINE
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI Mar Iun 08, 2010 1:16 pm | |
| La ce varsta trebuie sa incepem sa ii spalam pe dinti. Noi avem 14 luni si avem 2 dintisori sus . Ieri trecand pe langa o farmacie am vazut in vitrina periuta de dinti pt copii pe care scria 6+ si pasta de dinti pt copii. Eu stiam ca de la 2 ani dar sigur ma insel. | |
| | | DD mamica super activa
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI Vin Iun 11, 2010 9:30 am | |
| De la primul dintisor trebuie spalat;iti pui o bucata de tifon sau fasa pe deget si freci un pic cei doi dintisori.Exista periute de dinti in farmacii pentru copii de la 6 luni.Chiar si pasta de dinti care nu contine fluor | |
| | | danessa Moderator
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI Vin Iun 11, 2010 9:44 am | |
| normal, cum a zis si DD, de la primul dintisor trebuie spalati...exista o pasta de dinti care nu contine flour se numeste nenedent, are si degetar si il poti spala tu...Alessiei ii placea mult, acum ca am mai crescut i-am luat periuta de dinti, dar ca pasta de dinti folosesc tot nenedent. | |
| | | Anna Administrator
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI Vin Iun 11, 2010 10:22 am | |
| fetelor eu am niste pastilute pt copii micii care nu lasa sa faca cari | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI Vin Iun 11, 2010 10:48 am | |
| iuly vezi ca sunt periute din silicon(cu asta-l masam gingia cand il durea) si pasta de dinti pt primii dintisori.pe kev am inceput sa-l spal de cand i-a iesit primul dintisor.sau vezi ca sunt periute de dinti de la 6 luni,le gasesti si-n real.
anna-am si eu pastilutele de care zici tu,u sunt numai pt carii... |
| | | danessa Moderator
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI Vin Iun 11, 2010 11:30 am | |
| despre ce pastilute vorbiti???...se gasesc si la noi? | |
| | | ana_hruban mamica super
Mesaje : 78 Varsta : 43 stare de spirit : F F BUNA DAR SE POATE SI MAI BINE
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI Vin Iun 11, 2010 12:26 pm | |
| Mersi fetelor am sa cumpar pasta de dinti si am sa il spal. Cine imi zice mai mult despre pastilutele pt carii? | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI Vin Iun 11, 2010 12:56 pm | |
| Ana a lansat ideea;suntem mai multe care asteptam raspunsul;si eu sunt curioas |
| | | Anna Administrator
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI Vin Iun 11, 2010 1:11 pm | |
| zymafluor [img][/img] Indicatii Prevenirea cariei dentare.
Fluorura de sodiu intervine la nivelul smaltului dentar rezistent la actiunea acizilor produsi de bacteriile placii dentare, stimulând, în acelasi timp, remineralizarea. Fluorurarea dintilor trebuie începuta înaintea eruptiei acestora, când fluorul este transportat de torentul circulator la nivelul mugurilor dentari. Dupa eruptie, dintii preiau direct fluorul continut în saliva. Din acest motiv, tabletele de Zymafluor nu trebuie înghitite, ci lasate sa se dizolve lent în gura. Administrarea Zymafluor-ului în sarcina si perioada de alaptare protejeaza dentitia mamei si asigura fluorurarea optima a oaselor fetale. Compozitie si Mod de Prezentare Zymafluor 1/4 mg: fluorura de sodiu 0,25 mg, zaharina, aromatizanti, excipienti. Zymafluor 1 mg: fluorura de sodiu, zaharina, excipienti.
Cutie cu 400 tablete Contraindicatii Hipersensibilitate la unul din componentii Zyma-fluorului. Reactii Adverse Au fost raportate rare cazuri de iritatie cutanata (eritem, urticarie), care dispare la întreruperea tratamentului. Interactiuni Zymafluorul trebuie administrat regulat, fara întreruperi, de la 2 saptamâni la 18 ani. Când copilul începe sa înteleaga, trebuie abandonata administrarea tabletelor prin înghitire si începuta cea prin mentinerea acestora în gura pâna la dizolvarea completa. Administrarea Zymafluorului trebuie facuta în mod alternativ, pe partea stânga si apoi la urmatoarea tableta, pe partea dreapta a cavitatii bucale, de preferat seara, dupa spalarea dintilor, ceea ce permite mentinerea unei concentratii crescute de fluor pe o perioada mai mare de timp. La sugari, tabletele de Zymafluor se farâmiteaza si se dizolva în putina apa, apoi se adauga continutul alimentar al biberonului (însa nu se amesteca cu lapte - vezi Interactiuni medicamentoase). Metoda de administrare: Administrarea Zymafluorului trebuie începuta cât mai timpuriu, printr-o doza unica zilnica, ca atare ori dizolvata într-un pahar de apa sau suc de fructe (însa nu lapte). Vârsta Dozare zilnica 2 saptamâni-2 ani 11 tableta 0,25 mg 2-3 ani 21 tableta 0,25 mg 4-5 ani 31 tableta 0,25 mg peste 6 ani 41 tableta 0,25 mg sau 11 tableta 1 mg în timpul sarcinii 11 tableta 1 mg Mod de Administrare Trebuie avuta în vedere posibilitatea unor surse aditionale de fluor pentru a preveni supradozarea. În zonele în care sarea de bucatarie sau apa sunt fluorinate (peste 0,7 mg/litru), Zyma-fluorul se recomanda a fi administrat doar în cursul sarcinii. Experienta tratamentului femeilor însarcinate cu Zymafluor este îndelungata si nu s-a constatat nici un efect advers asupra copilului. Luând în considerare faptul ca foarte mici cantitati de fluor trec în laptele matern, Zymafluor se poate administra fara probleme sugarilor (1 tableta 0,25 mg/zi).
| |
| | | danessa Moderator
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI Vin Iun 11, 2010 2:06 pm | |
| multumesc anna, voi vorbi si eu cu medicul sa vad ce zice. | |
| | | rebek2508 mamica super
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI Vin Iun 11, 2010 2:37 pm | |
| pe rebek o spal cu pasta de dinti ptr copii si cu periuta...nu ma lasa delok sa o spal eu...vrea ea singura...o las insa ii mai spal si eu dupa ea...are aproape toti dintii.ii mai lipsesc vreo 3 masele...iar doua ii da semne sa iasa se simte la atingere.miºa facut febra de kteva ori cate 40...insa vad k o mai chinuie putin pana ii ies | |
| | | cao2011 mamica super
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI Mier Iun 23, 2010 12:10 pm | |
| eu am vorbit cu dr. despre zymaflor si nu mi l-a recomandat. Este bun, dar trebuie dat in fiecare zi pana la 14 ani. Contine flor si in cosecinta trebuie folosita pasta de dinti cu continut scazut de flor. Mi-a spus ca daca il intrerup odata inceput ii fac mai rau decat bine: dintisorii ar aparea ca un zid de caramizi din care ar cadea cele din mijloc sau de jos , si e mai periculos. Asa ca noi folosim pasta de dinti de 2 ori pe zi vademecum (asta ii place ei) roz, inca de la 1 an (pana atunci ii masam gingiile cu periute speciale din silicon, si o spalam cu apa fiarta si racita). Are continut de flor scazut, si nu e nici o problema ca o mai inghite. Primul dinte i-a aparut la 9 luni. | |
| | | ancanaomi mamica super
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI Dum Iul 11, 2010 7:35 pm | |
| buna mamici, eu am o fetita de 1 an si 1 luna. Peimii dintisori i-au aparut la 5 luni, acum are 4 sus si 4 jos. Am inceput sa o spal pe dinti de la 10 luni, folosim pasta de dinti VAdemecum si chiar ma mir ca ii si place sa o spal. Problema noastra e alta acum: de 5 zile bebe a inceput sa faca febra si diaree ( ii iasa maseluta stanga sus, se si vede deja un pic ) si ne confruntam cu niste probleme. I-am dat Nurofen sirop pt febra si vad ca nu mai face ( cred ca si durerea i-a mai alinat-o ca nu mai e asa maraita si indispusa ) , i-am pus Calgel pe gingii si am masat-o bine , problema grava e diareea, am tot schimbat-o de 5 ori pe zi , am dat banana, biscuiti, orez dar nu a trecut. Apoi am dat jumatate de Furazolidon pt copii dizolvat in ceai. A fost totul ok, lapte nu i-am mai dat 2 zile, dar aseara am inceput sa ii dam din nou ( de obicei ii dadeam cand facea nani, ziua de 2 ori si sdeara la culcare + noaptea 1 data si dimineata cand se trezea, ca de nu, toata noaptea se trezeste din ora in ora ). Asadar ne-am chinuit 2 zile fara lapte si aseara i-am dat din nou crezand ca nu vor mai fi probleme cu diareea, dar , surpriza, azi noapte a facut iar iar azi dimineata fetita a refuzat laptele . Ce ma sfatuiti sa fac ? Cat timp sa nu ii mai dau lapte ? Si daca se obisnuieste fara lapte ? Sau ce sa ii dau de mancare in perioada asta ? Ea nu mai vrea sa manance mancare decat foarte putin, ea care manca foarte bine inainte, cred ca de durere, mananca numai pufuleti , biscuiti si miez de paine. Ajutati-ma va rog cu un sfat. | |
| | | Anna Administrator
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI Dum Iul 11, 2010 9:37 pm | |
| leoperamid sirop este cel mai bun este un topic o mamica a intrebat tot asa ce sa i dea si am zis loperamid e foarte bun si a dat si ea trecut tu poti sa i dai 2,5 ml la 24 de ore sa sti ca e foarte bun ralucai ea facut foarrte bine e ieftin 5 lei dai o cautare pe forum leoperamid | |
| | | ancanaomi mamica super
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI Lun Iul 12, 2010 9:08 am | |
| multumesc anna, o sa caut in farmacie | |
| | | Anna Administrator
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI Lun Iul 12, 2010 11:49 am | |
| nu ai pt ce anca dar sa incerci eu totdeauna il am acasa pt ralu si eu cand am nevoie iau | |
| | | buburuz mamica noua
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI Vin Noi 19, 2010 10:35 pm | |
| fetita mea are 10 luni si 19 zile si chiar am avut programare la dentist azi desi nu are nici un dintisor mi/a zis ca trebuie spalata zilnic si mi/a arata si cum .
| |
| | | Gianina mamica noua
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI Dum Noi 21, 2010 4:29 pm | |
| Noi ,chiar si cand am avut problemele cu gingiile la eruptia de dinti,n-am folosit nimic medicamentos si nici din farmacie ci am folosit ceva natural si eficient.Noi folosim un gel de dinti special care se poate si inghiti daca e vreo problema stomacala.Vi-l recomand cu toata caldura.Va las aici scris despre el,sa vedeti puterea lui. FOREVER BRIGHT TOOTH GEL – Gel de dinţi (35% gel aloe vera si propolis)
Produs de o înalta calitate pentru intretinerea cavitaţii bucale. Combinarea propolisului, un antibiotic natural, cu efectele aloei vera ca hemostatic, astringent, germicid, antalgic, antiinflamator si dezinfectant face ca gelul de dinţi sa fie de o calitate excelenta. Produsul are rol protector, intareste gingiile, nu ataca smaltul dentar si împiedica formarea tartrului. Se utilizează in gingivita, paradontoza, afte bucale, refacerea ţesutului după extracţii dentare si operaţii maxilo – faciale. Este un produs excelent si pentru copii, care îl pot inghiti fara nici un risc. Se poate inghiti un centimetru de gel de dinţi dizolvat in puţin ceai in cazul unei colici biliare, a unei bronşite, roşu in gat. De asemenea, gelul de dinţi, datorita compoziţiei poate fi aplicat extern pe piept după care se aplica o punga de plastic, calmând astfel tusea. Se poate aplica pe zona frontala si sinusoidala in cazul unei dureri de cap. Poate fi folosit ca si masca de fata; de seara pana dimineaţa. Se poate aplica pe o rana, arsura, intepaturi de insecte, acnee. Combate stomatita, aftele bucale, herpesul bucal, etc.
| |
| | | buburuz mamica noua
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI Lun Noi 22, 2010 12:16 pm | |
| stie cineva daca e o problema ca la copil iau iesit intai dintisori de sus avem 10 luni si 22, de zile si abia au iesit dinti | |
| | | Anna Administrator
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI Lun Noi 22, 2010 12:21 pm | |
| buna asa i-a iesit unei fetite fina soacrei defapt ia iesit sus nu jos prima data a duso la medic si a zis stomatologul ca nu este problema ca au iesit sus prima data a zis ca nu poti opri sa nu creasca su e normal stai linistita | |
| | | qalina mamica super
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI Lun Noi 22, 2010 12:41 pm | |
| si noua ne-a iesit acum o saptamana un coltisor de dinte jos. are 7 luni . ar trebui sa i-l spal cu tifon ? unii zic ca da altii zic sa nu pun mana pe dintisor ca , creste stramb. voi cum a-ti facut. multumesc | |
| | | Anna Administrator
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI Lun Noi 22, 2010 12:54 pm | |
| eu i dadeam ralucai o periuta inmuiata in apa si se freca ia zingura pe dinti o supravegheam | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: DENTITIA COPILULUI | |
| |
| | | | DENTITIA COPILULUI | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |