Bine ati venit pe forumul: "Mamici si Bebelasi" Te asteptam!
Pentru a comunica la 5 stele pe forum trebuie sa te inregistrezi,asa ca ce mai astepti? Nu vei regreta intra acum!
Bine ati venit pe forumul: "Mamici si Bebelasi" Te asteptam!
Pentru a comunica la 5 stele pe forum trebuie sa te inregistrezi,asa ca ce mai astepti? Nu vei regreta intra acum!
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  ParteneriParteneri  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  
Ultimele subiecte
» Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/boba
COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL EmptySam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu

» CAFEAUA DE DIMINEATA! 9
COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL EmptyMier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k

» buna seara
COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL EmptyVin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna

» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice
COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL EmptyDum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu

» Tricotaje manuale pentru copii
COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL EmptyMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina

» Recoltare celule stem
COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL EmptyJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria

» La baby Expo barza vine cu premii de la Regina Maria
COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL EmptyJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria

» Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!
COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL EmptyMier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c

» fetita mea are bronsita
COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL EmptyJoi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna

Produsele de top!
Cele mai bune produse pentru copilul tau! Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
mamicagrijulie
Hainute! Si aici!
Sondaj
cine va fi pitica/ul saptamanii?
Eric
COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL Empty48%COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL Empty
 48% [ 14 ]
Maria
COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL Empty52%COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL Empty
 52% [ 15 ]
Total voturi : 29

COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator

Varsta : 41
stare de spirit : FFFFF BUNA

COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL Empty
MesajSubiect: COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL   COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL EmptyVin Mar 19, 2010 3:15 pm

Ai un copil stangaci? Nu trebuie sa intri in panica sau sa il privesti ca pe un " copil cu probleme ". Este foarte posibil ca, peste cativa ani, sa constati ca ai un copil mai talentat si mai indemanatic decat te-ai fi asteptat. Tot ce trebuie sa stii este sa ai multa rabdare, sa il ajuti si sa il incurajezi in tot ceea ce va face el de-acum incolo, si sa stii cu ce anume ai de fapt de-a face.

Conform statisticilor, in prezent aproximativ 15 % din populatia adulta din intreaga lume este stangace (conform altor date, intre 8-10%). Nu este ceva ce ar trebui sa ne ingrijoreze peste masura, si nici sa il consideram drept un handicap, asa cum nu este nici o regula privind caracterul ereditar, parintii putand fi de exemplu dreptaci dar sa aiba un copil stangaci.
Cand si cum stim daca avem un copil stangaci

Daca este dreptaci sau stangaci se poate observa pe la varsta de 5-6 luni, cand se poate sesiza tendinta copilului de a dormi mai mult pe partea stanga sau pe partea dreapta, de a apuca obiectele in mod preferential cu manuta stanga sau dreapta ori faptul ca misca mai mult piciorusul stang decat pe cel drept. Mai tarziu, dupa varsta de 2 anisori, cand incepe sa deseneze, se observa si mai clar tendinta lui de a fi mai degraba stangaci decat dreptaci sau invers: foloseste numai manuta stanga sau dreapta ca sa apuce cana, lingura, sa aseze jucarii, sa tina un creion, sa dea paginile la o carte etc.

Exista de altfel o serie de teste care ne pot ajuta sa ne dam seama cu certitudine daca avem sau nu un copil stangaci:
- Se arunca o minge spre picioarele copilului si se observa cu ce picior o loveste.
- Se ruleaza o hartie in forma de tub si i se cere copilului sa priveasca prin ea, urmarind cu care ochi o va face.
- I se da un ceas si i se cere sa asculte ticaitul, urmarind cu care ureche va asculta.
Educatia copilului stangaci

Nu mai este nici o indoiala: aveti un copil stangaci. Atunci trebuie sa stiti ca a lucra cu el va fi o adevarata provocare, atat pentru voi, in calitate de parinte, cat si pentru educatori sau invatatori. Educatia lui va cere multa rabdare si implicare, iar ceea ce este foarte important este sa ii fie insuflata copilului increderea in el, fara a fi fortat in vreun fel.

Sa manance si apoi sa scrie sunt primele mari incercari din viata lui. La inceput va varsa aproape tot din lingurita, insa cu timpul va deveni mai indemanatic si va folosi lingura la fel de bine ca si un copil dreptaci. Primele incercari de a scrie vor fi mai degraba niste mazgalituri urate. Copii stangaci au tendinta de a face literele si cifrele invers, insa nu trebuie facuta o tragedie din asta si nici nu trebuie certati sau pedepsiti. Cu intelegere, ajutor si perseverenta ei vor reusi in timp sa isi corecteze greselile si sa scrie sau sa deseneze la fel de bine ca si restul copiilor.

In orice ve-ti face impreuna trebuie sa tineti seama de faptul ca un copil stangaci oboseste mai repede, iar explicatia ar fi aceea ca muschii mici ai mainii obosesc mai repede la stangaci decat la dreptaci. Atunci cand il inscrieti la scoala aduceti la cunostinta invatatoarei faptul ca aveti un copil stangaci si asigurati-va ca va primi tot sprijinul de care va avea nevoie.
Sus In jos
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator

MesajSubiect: Re: COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL   COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL EmptyVin Mar 19, 2010 8:30 pm

eu sunt stingace
aditu meu nu e
dar daria mi se pare ca foloseste mai mult mina stinga
acu o sa vad si mai tirziu
Sus In jos
Anna
Administrator
Administrator
Anna

Varsta : 34
stare de spirit : super

MesajSubiect: Re: COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL   COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL EmptyJoi Apr 01, 2010 10:01 pm

la mine sotul e stangaci sper sa nu fie si raluca COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL 335978
Sus In jos
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator

MesajSubiect: Re: COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL   COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL EmptyJoi Apr 01, 2010 10:14 pm

dar ce are daca ar fi stingace?
ana nu am stiut ca fanica e stingaci
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL   COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL EmptyMar Apr 06, 2010 7:10 am

E un pic mai greu pt stangaci sa se adapteze mediului inconjurator care nu a tinut cont ca mai exista si stangaci;sunt obiecte create numai pt dreptaci(foarfecele,tastatura,obiectele casnice,schimbarea vitezei la masina,desfacatoarele de conserve,ibricul de cafea care are picuratorul in stanga si multe altele).De ce credeti ca pe timpul lui Ceausescu acest "defect"era corectat de la primele varste?
Sus In jos
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator

MesajSubiect: Re: COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL   COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL EmptyMar Apr 06, 2010 5:31 pm

da sa sti ca nu e greu deloc sa fi stingaci eu mam adaptat
si te obisnuesti si sa faci multe lucruri si cu dreapta
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL   COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL Empty

Sus In jos

COPILUL STANGACI--UN COPIL PERFECT NORMAL
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Copilul stangaci!
» un copil are nevoie de voi.
» Copilul la vârsta de 1 an
» 5 semne pt un copil rasfatat
» INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: TOTUL DESPRE BEBELUŞI :: Evoluţia Bebeluşului-
Mergi direct la:  

Tema creata de Geosh. pentru MamicisiBebelasi

Creeaza un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discuții recente