Bine ati venit pe forumul: "Mamici si Bebelasi" Te asteptam!
Pentru a comunica la 5 stele pe forum trebuie sa te inregistrezi,asa ca ce mai astepti? Nu vei regreta intra acum!
Bine ati venit pe forumul: "Mamici si Bebelasi" Te asteptam!
Pentru a comunica la 5 stele pe forum trebuie sa te inregistrezi,asa ca ce mai astepti? Nu vei regreta intra acum!
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  ParteneriParteneri  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  
Ultimele subiecte
» Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/boba
Candidoza (Candida Albicans) EmptySam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu

» CAFEAUA DE DIMINEATA! 9
Candidoza (Candida Albicans) EmptyMier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k

» buna seara
Candidoza (Candida Albicans) EmptyVin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna

» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice
Candidoza (Candida Albicans) EmptyDum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu

» Tricotaje manuale pentru copii
Candidoza (Candida Albicans) EmptyMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina

» Recoltare celule stem
Candidoza (Candida Albicans) EmptyJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria

» La baby Expo barza vine cu premii de la Regina Maria
Candidoza (Candida Albicans) EmptyJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria

» Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!
Candidoza (Candida Albicans) EmptyMier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c

» fetita mea are bronsita
Candidoza (Candida Albicans) EmptyJoi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna

Produsele de top!
Cele mai bune produse pentru copilul tau! Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
mamicagrijulie
Hainute! Si aici!
Sondaj
cine va fi pitica/ul saptamanii?
Eric
Candidoza (Candida Albicans) Empty48%Candidoza (Candida Albicans) Empty
 48% [ 14 ]
Maria
Candidoza (Candida Albicans) Empty52%Candidoza (Candida Albicans) Empty
 52% [ 15 ]
Total voturi : 29

Candidoza (Candida Albicans)

In jos 
4 participanți
AutorMesaj
Magda
mamica super
mamica super
Magda

Candidoza (Candida Albicans) Empty
MesajSubiect: Candidoza (Candida Albicans)   Candidoza (Candida Albicans) EmptyMier Mar 17, 2010 9:56 pm

Candidoza este o micoza, adica o afectiune ce apare din cauza unei ciuperci microscopice numita Candida Albicans. Micozele sunt, in general, cele mai frecvente infectii genitale la femei, la barbati fiind mai rare.

Exista o flora prezenta permanent in tubul digestiv, in vagin, pe piele, fara a cauza vreo problema. Aceasta flora este formata din microorganisme cu rol de protectie (Lactobacilus) cat si din microorganisme potential patogene (Candida). Cele cu rol de protectie mentin o aciditate vaginala in asa fel incat bacteriile potential patogene sa nu se poata dezvolta. Daca organismul este sanatos, prezenta bacteriilor posibil patogene este tinuta sub control. In anumite conditii echilibrul din organism este rupt, ele multiplicandu-se excesiv si provocand infectii. De aceea trebuie facuta distictie intre prezenta Candidei care este normala si Candida in exces ceea ce inseamna stare patogena - Candidoza.

Transmitere
Pot fi mai multe cauze de rupere a echilibrului natural al florei vagiunale ...
•antibioticele - luate in tratamente de lunga durata, care pot duce la dezechilibrul florei intestinale
•transformari hormonale - datorate pilulelor contraceptive, menstruatiei sau sarcinii
•diabetul netratat
•o toaleta vaginala inadecvata - sapunuri dure, spalarea si stergerea zonei genitale din spate spre in fata ceea ce aduce o parte dintre microbii din zona anala in zona vaginala, dusuri intravaginale dese, folosirea deodorantelor in zona vulvara
•lenjerie intima din materiale sintetice, haine stramte
•folosirea detergentilor duri pentru spalarea sau inalbirea lenjeriei.
Cu toate ca aparitia infectiei nu este direct legata de actul sexual transmiterea se poate face si pe cale sexuala. Chiar si sperma ejaculata in vagin a fost pusa pe lista factorilor favorizanti ... sperma poate influenta aciditatea naturala a vaginului si de aici aparitia dezechilibrului care duce la infectie.

Manifestari
Atat femeile cat si barbatii pot avea Candidoza fara sa aiba vreun simptom. La femei, in cazul in care simptomele apar, pot fi, in aproximativ 90% din cazuri, scurgeri mai albe decat cele obisnuite, vascoase (cremoase), cu aspect branzos, urat mirositoare, mancarimi vulvare foarte intense, inrosirea si iritarea vulvei care apare umflata si de culoare rosu-aprins, arsuri la urinare Fiindca pielea si mucoasa afectata devin uscate apar dureri in timpul actului sexual.

Iritatia zonei vulvare se poate intinde spre zona anala si apoi poate "urca" pe pliul fesier (zona dintre fese) sau, invers, din zona anala sa se intinda catre zona vulvara afectand labile mari, apoi labile mici si apoi se poate raspandi intravaginal.

Evolutie, complicatii
Chiar daca nu exista complicatii serioase, recidivele frecvente afecteaza serios armonia vietii sexuale. In cazul recidivelor dese trebuie luata in considerare si investigata o posibila problema a sistemului imunitar al organismului.

Diagnostic
Diagnosticul se pune pe baza examenului clinic si punerea in evidenta a filamentelor ciupercilor prin examinarea la microscop a secretiilor vaginale sau prin cultura.

Tratament
Tratamentul este simplu. La femei, intern prin introducerea in vagin de ovule antifungice si extern prin aplicarea unei creme antifungice la nivelul vulvei, timp de doua saptamani. Desi criza este usor de tratat, boala poate recidiva frecvent, datorita reinfectarii prin contact sexual cu partenerul infectat sau prin persistenta cauzelor ce au generat ruperea echilibrului si dezvoltarea excesiva a ciupercii. De aceea este de foarte mare importanta gasirea exacta a cauzei si eliminarea ei.

Prevenire, protejare
Pentru a evita infectiile trebuie sa eviti orice factor ce ar putea interveni negativ asupra aciditatii naturale a vaginului, trebuie sa eviti purtarea de lenjerie din materiale sintetice, sa eviti purtarea de haine stramte si care nu sunt din bumbac, la ciclu, sa folosesti mai mult tampoane externe si mai putin cele interne, sa ai grija de igiena zonei genitale, igiena perfecta - nici prea putina, nici prea multa sau agresiva, numai cu apa calda fara sapunuri dure, fara deodorante, spalaturile intravaginale facute numai la recomandarea medicului, spalarea dispozitivelor folosite in metodele contraceptive de bariera (diafragma si aplicatorul spermicidului), spalarea si stergerea zonei genitale numai din fata spre in spate, discutarea cu medicului a cazurilor in care este necesar un tratament indelungat cu antibiotice si, bineinteles, folosirea prezervativului pentru protectie in timpul actului sexual.
Sus In jos
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator

Varsta : 41
stare de spirit : FFFFF BUNA

MesajSubiect: Re: Candidoza (Candida Albicans)   Candidoza (Candida Albicans) EmptyMier Mar 17, 2010 10:27 pm

e bn de stiut
Sus In jos
dia
mamica super activa
mamica super activa
dia

Varsta : 46
stare de spirit : nume-dia,nume copil-bianca

MesajSubiect: Re: Candidoza (Candida Albicans)   Candidoza (Candida Albicans) EmptySam Mar 20, 2010 10:26 am

eu am f des,adoata aparuta mai poate reaparea o poti lua de pe hartia igienica de la apa ,de pe wc
Sus In jos
Anna
Administrator
Administrator
Anna

Varsta : 34
stare de spirit : super

MesajSubiect: Re: Candidoza (Candida Albicans)   Candidoza (Candida Albicans) EmptySam Mar 20, 2010 11:36 am

nici eu nu ma pun pe wc nici unde in spital sau altundevea doar acasa mie frica sa nu iau ceva de pe wc
Sus In jos
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator

MesajSubiect: Re: Candidoza (Candida Albicans)   Candidoza (Candida Albicans) EmptyDum Mar 21, 2010 3:13 pm

ee bn sa ne ferim si sa avem grija de noi
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Candidoza (Candida Albicans)   Candidoza (Candida Albicans) EmptyLun Mar 22, 2010 7:49 am

Si sora mea a luat de la un wc public si am invatat toate(suntem 3 fete) o lectie de la ea
Sus In jos
Anna
Administrator
Administrator
Anna

Varsta : 34
stare de spirit : super

MesajSubiect: Re: Candidoza (Candida Albicans)   Candidoza (Candida Albicans) EmptyLun Mar 22, 2010 9:05 am

da nici cand eram la matern nu ma puneam
Sus In jos
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator

MesajSubiect: Re: Candidoza (Candida Albicans)   Candidoza (Candida Albicans) EmptyMar Mar 23, 2010 10:03 pm

si le spitalele materne trebe sa avem fff mare grija
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Candidoza (Candida Albicans)   Candidoza (Candida Albicans) EmptyMier Mar 24, 2010 8:22 am

Cred ca la tot ce nu este toaleta de acasa trebuie sa avem grija.Sora mea a luat si de la cumnata mea de acasa;nici ea(cumnata)nu stia ca are si uite asa s-au pricopsit amandoua
Sus In jos
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator

MesajSubiect: Re: Candidoza (Candida Albicans)   Candidoza (Candida Albicans) EmptyMier Mar 24, 2010 9:30 pm

da asa este ginuta
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Candidoza (Candida Albicans)   Candidoza (Candida Albicans) Empty

Sus In jos

Candidoza (Candida Albicans)
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Prima categorie :: PROBLEME MEDICALE-
Mergi direct la:  

Tema creata de Geosh. pentru MamicisiBebelasi

creează un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discuții recente