Ultimele subiecte | » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaSam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu » CAFEAUA DE DIMINEATA! 9Mier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k » buna seara Vin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice Dum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu » Tricotaje manuale pentru copiiMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina » Recoltare celule stemJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria » La baby Expo barza vine cu premii de la Regina MariaJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria » Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!Mier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c » fetita mea are bronsita Joi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna |
Produsele de top! | Cele mai bune produse pentru copilul tau!
Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
Hainute! Si aici!
|
Sondaj | | cine va fi pitica/ul saptamanii? | Eric | | 48% | [ 14 ] | Maria | | 52% | [ 15 ] |
| Total voturi : 29 |
|
| | SECRETE IN BUCATARIE | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Vizitato Vizitator
| Subiect: SECRETE IN BUCATARIE Dum Mar 14, 2010 2:02 pm | |
| Orezul rămâne întreg şi alb dacă se adaugă în apa de fiert o felie de lamaie
Oul este mai uşor de curăţat dacă în apa în care fierbe se adaugă câteva picături de oţet
Dacă în timpul fierberii supei lichidul scade foarte mult completaţi cu apă caldă nu cu apă rece. Apa rece tulbură supa şi încetineşte procesul de fierbere
Dacă doriţi să obţineţi o supă clară şi aţi uitat să îi luaţi spuma folosiţi următorul truc: adăugaţi un albuş de ou nebătut, acesta va coagula resturile de spumă şi o va limpezi.
Cremele de ciocolată vor fi mai fine şi mai aromate dacă veţi topi ciocolata într-o jumătate de ceaşcă de cafea şi nu în apă caldă aşa cum se procedează de obicei
Anasonul- la mâncarurile pe bază de ciuperci şi peşte Coriandrul-fripturi şi vânat Cuişoarele-sosuri şi prăjituri Ghimbirul-frăgezeşte carnea Nucşoara-salate şi în mâncăruri cu carne Scorţişoara-sosuri şi prăjituri Şofranul-în orez şi la cozonac pentru o culoare galbenă aurie
Luaţi o frunză de spanac şi striviţi-o între degete. Dacă apare must proaspăt poate fi cumpărat. Alegeţi spanacul cu frunzele mai mici, cel cu frunze mari fierbe mai greu şi este amar
Cei mai buni mici ies cei care se frig pe grătarul încins bine, presărat cu sare, iar ei să fie stropiţi cu puţină apă
Ca sa nu afumati laptele clătiţi cu apă rece vasul în care va fierbe şi ungeţi-l cu puţin unt
Spălaţi legumele în jet de apă , dar nu le lăsaţi să stea în apă după aceea pentru că îşi pierd valoarea nutritivă
Icrele păstrate în sare se desăreză astfel : se pun într-un tifon şi se ţin în lapte sau în apă rece cam 1 ora. Se storc şi se prepară
Foile de clătite se pot păstra mai multe zile proaspete dacă le împăturiţi în patru şi le bagaţi la frigider în pungi de plastic
Bulionul de roşii se adaugă în măncare la sfârşit, după ce s-au fiert toate ingredientele, pus mai înainte le va întări
Dacă aţi adăugat prea multă sare în ciorbă nu disperaţi . Adăugaţi 3-4 cartofi cruzi tăiaţi în două şi daţi ciorba în clocot. Sarea va dispare, iar cartofii îi puteţi utiliza la un alt preparat
Carnea pe care doriţi să o pregătiţi la cuptor devine mai fragedă dacă turnaţi peste ea puţin coniac. Carnea care a fost congelată nu se mai poate recongela, trebuie consumată imediat
Cafeaua se pastreaza cel mai bine la frigider fie că este boabe , fie că este măcinată
Blatul de tort se va scoate foarte uşor din tava în care l-aţi copt dacă înveliţi forma câteva minute într-un prosop umed
Bicarbonatul sau amoniacul, înainte de a fi pus în prăjituri, se stinge folosind puţină zeamă de lămâie sau oţet, altfel se va simţi gustul neplăcut
Varza îşi pierde din acreală dacă, atunci când o gătiţi, adăugaţi la fiert câteva bucăţi de cartofi cruzi
Dacă se întâmplă să cumpăraţi fructe care nu sunt coapte foarte bine puteţi apela la următorul truc: puneţi-le într-o pungă de plastic perforată, astfel încât aerul să circule, şi se vor coace foarte repede
Pentru a obţine sufleuri pufoase coaceţi-le la foc mic pentru aproximativ jumătate de oră şi nu deschideţi uşa cuptorului
În preparatele care cer amestecul de ou şi lapte nu utilizaţi laptele nefiert, altfel compoziţia se va tăia.
Pentru a obţine o friptură de pasăre frumos rumenită ungeţi-o înainte de a o introduce la cuptor cu un strat subţire de zahăr praf.
Pentru a obţine un peşte cu o aromă deosebită adăugaţi în pesmetul sau în făina prin care îl tăvăliţi brânză rasă foarte fin sau parmezan.
Pentru supele dulci folosiţi pătrunjel verde, pentru ciorbele acrite cu borş sau lămâie se foloseşte leuşteanul, iar pentru cele acrite cu zeamă de varză cel mai bun este mărarul
Gustul şi aspectul muştarului uscat poate fi reîmprospătat dacă îl frecaţi cu puţin oţet şi puţin zahăr
Pentru snitele crocante adăugaţi în compoziţia prin care se tăvălesc un vărf de cuţit de praf de copt
Dacă apreciaţi gustul usturoiului, dar stomacul protestează ori de câte ori îl folosiţi, încercaţi trucul următor: ungeţi vasul în care urmeză să serviţi mâncare cu un căţel de usturoi, astfel veţi avea parte de aromă fără a beneficia şi de arsuri la stomac
Dacă apreciaţi gustul usturoiului, dar stomacul protestează ori de câte ori îl folosiţi, încercaţi trucul următor: ungeţi vasul în care urmeză să serviţi mâncare cu un căţel de usturoi, astfel veţi avea parte de aromă fără a beneficia şi de arsuri la stomac
Orice fel de mâncare preparat cu griş devine mai gustos şi mai pufos dacă , înainte de preparare, acesta este înmuiat pentru 30 de minute în apă sau lapte.
Uleiul din tigaie nu mai sare, atunci când vrem să prajim ceva, dacă punem mai întâi o jumătate de vârf de cuţit de sare
Peştele se curăţă mai uşor dacă se ţine în apă calduţă înainte de curăţare sau dacă se sărează. Pentru a avea un gust mai bun, peştele care urmeză să fie prăjit se ţine in lapte 5-10 minute
În cazul în care afumaţi laptele puteţi scăpa foarte uşor de mirosul caracteristic dacă presăraţi un pic de sare peste el.
Dacă puneţi brânza în apă , împachetată în hârtie albă se va desăra foarte uşor |
| | | mami_david mamica super
Mesaje : 43 Varsta : 37 stare de spirit : buna
| Subiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE Dum Mar 14, 2010 6:07 pm | |
| foarte interesant de stiut!!! | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE Dum Mar 14, 2010 8:13 pm | |
| ARDEIUL COPT ..se decojeste usor, daca este lasta 10 min, intr o punga de plastic sau daca se pune sare mare(nu fina) peste ei si se acopera cu un capac
ICRELE DE CASA nu se taie daca se adauga o lingura de gris fiert. SPAGHETELE: cand le fierbem, intotdeauna adaugam in apa putina sare si putin ulei ca sa nu se lipeasca. Piureul iese mai alb si mai pufos cand laptele este fierbinte. Ca sa evitati mucegairea si putrezirea cartofilor, puneti un mar in sacul de cartofi. Legumele isi vor pastra culoarea daca adaugati un pic de otet in apa de fierbere si daca puneti sarea doar la sfarsit. De asemenea, nu le acoperiti de tot |
| | | mariaa mamica super
Mesaje : 458 Varsta : 38 stare de spirit : excelenta
| Subiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE Dum Mar 14, 2010 11:15 pm | |
| | |
| | | mihaellas mamica super
Mesaje : 67 Varsta : 43
| Subiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE Lun Mar 15, 2010 3:51 pm | |
| eu tot ce coc pun in apa, apoi decojesc. imediat se ia. | |
| | | Andreea Stefan mamica super
Mesaje : 40 Varsta : 37 stare de spirit : HAPPY!
| Subiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE Vin Mar 19, 2010 10:15 am | |
| un mic secret pentru maioneza: adaugati o lingurita de mustar si nu se va mai taia DELOC!!! sa va zic reteta mea simpla si rapida: un galbenus crud,o lingurita de mustar si le bat cu mixeru si adaug incet si cate putin ulei. in jumatate de ora e gata maioneza!!! :afro: | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE Vin Mar 19, 2010 10:42 am | |
| Eu fac o maioneza altfel decat exista:O fac cu foarte putin ulei si ca sa-i cresc cantitatea ii pun gris fiert.In rest,ii pun si eu mustar,lamaie si ce se mai pune |
| | | mamicisibebelasi Moderator
Mesaje : 1961 Varsta : 41 stare de spirit : FFFFF BUNA
| Subiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE Vin Mar 19, 2010 4:55 pm | |
| ginuta asa nu am facut niciodata eu pun de fiecare data mustar in maioneza ca altfel cred ca nu are niciun gust | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE Vin Mar 19, 2010 5:00 pm | |
| Pai am zis ca pun si eu mustar si lamaie |
| | | mamicisibebelasi Moderator
Mesaje : 1961 Varsta : 41 stare de spirit : FFFFF BUNA
| Subiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE Vin Mar 19, 2010 5:03 pm | |
| da eu nu am facut cu gris niciodata e buna? | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE Vin Mar 19, 2010 5:09 pm | |
| Eu asa o fac de ceva vreme,de cand am decis sa gatesc si sa mananc mai dietetic;are acelasi gust |
| | | mamicisibebelasi Moderator
Mesaje : 1961 Varsta : 41 stare de spirit : FFFFF BUNA
| Subiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE Vin Mar 19, 2010 5:18 pm | |
| si cum faci poate incerc si eu | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE Vin Mar 19, 2010 6:02 pm | |
| Pai pun un ou crud,unul fiert,gris fiert si racit cata cantitate de maioneza vreau sa fac si un pic de ulei,mustar,lamaie si o fac cu mixerul pana se omogenizeaza.Atat de simplu si rapid si sotul nici nu-si da seama ca e altfel |
| | | mamicisibebelasi Moderator
Mesaje : 1961 Varsta : 41 stare de spirit : FFFFF BUNA
| Subiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE Vin Mar 19, 2010 8:02 pm | |
| | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE | |
| |
| | | | SECRETE IN BUCATARIE | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |