Bine ati venit pe forumul: "Mamici si Bebelasi" Te asteptam!
Pentru a comunica la 5 stele pe forum trebuie sa te inregistrezi,asa ca ce mai astepti? Nu vei regreta intra acum!
Bine ati venit pe forumul: "Mamici si Bebelasi" Te asteptam!
Pentru a comunica la 5 stele pe forum trebuie sa te inregistrezi,asa ca ce mai astepti? Nu vei regreta intra acum!
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AcasaAcasa  ParteneriParteneri  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  
Ultimele subiecte
» Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/boba
Cat de mult creste cand doarme? EmptySam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu

» CAFEAUA DE DIMINEATA! 9
Cat de mult creste cand doarme? EmptyMier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k

» buna seara
Cat de mult creste cand doarme? EmptyVin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna

» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice
Cat de mult creste cand doarme? EmptyDum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu

» Tricotaje manuale pentru copii
Cat de mult creste cand doarme? EmptyMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina

» Recoltare celule stem
Cat de mult creste cand doarme? EmptyJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria

» La baby Expo barza vine cu premii de la Regina Maria
Cat de mult creste cand doarme? EmptyJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria

» Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!
Cat de mult creste cand doarme? EmptyMier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c

» fetita mea are bronsita
Cat de mult creste cand doarme? EmptyJoi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna

Produsele de top!
Cele mai bune produse pentru copilul tau! Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
mamicagrijulie
Hainute! Si aici!
Sondaj
cine va fi pitica/ul saptamanii?
Eric
Cat de mult creste cand doarme? Empty48%Cat de mult creste cand doarme? Empty
 48% [ 14 ]
Maria
Cat de mult creste cand doarme? Empty52%Cat de mult creste cand doarme? Empty
 52% [ 15 ]
Total voturi : 29

Cat de mult creste cand doarme?

In jos 
+2
mariaa
Anna
6 participanți
AutorMesaj
Anna
Administrator
Administrator
Anna

Varsta : 34
stare de spirit : super

Cat de mult creste cand doarme? Empty
MesajSubiect: Cat de mult creste cand doarme?   Cat de mult creste cand doarme? EmptyVin Mar 12, 2010 8:41 am

Cum adormi un bebelus

* Verifica „perimetrul“, sa fie sigur: nou-nascutul trebuie sa doarma pe suprafata tare, fara paturi, cuverturi, perne si multe animale de plus inghesuite in pat.
* Stinge lumina puternica, lasa o lampa de veghe in priza.

* Creeaza un ritual de noapte - cites-te-i incetisor o poveste sau canta-i ceva de fiecare data cand mergeti la culcare. Daca ti-a adormit in brate (nu e de preferat), verifica sa fie in faza de somn profund, inainte de a-l pune in pat. Muta-l incetisor si tine mana pe burtica lui inca 2 minute, sa-ti simta caldura.

* Pune intotdeauna copilul in pat pe spate, nu cu fata in jos.
* Daca dormi intr-o alta camera, lasa un monitor deschis, ca sa auzi miscarile suspecte.

Programul de somn

* Este dictat de cel de masa: bebelusii hraniti la san vor sa manance cam la trei ore.

* Pe la doua luni, bebelusii vor sta mai mult treji in timpul zilei. Daca vezi ca al tau doarme mai mult de patru ore dupa-amiaza, va trebui sa-l trezesti, fiindca programul de seara ii va fi dat peste cap.

* Dupa trei luni, este bine sa-l inveti sa adoarma dupa-masa, nu in timpul ei. Asta poate fi dificil la inceput, dar e bine sa-l pui in pat cat e macar partial treaz.

* Pe la cinci-sase luni, nu mai simt nevoia de masa de noapte daca au mancat bine seara. Asta inseamna ca pot - si chiar o fac - sa doarma toata noaptea. Teoretic, la fel si tu!

Greseli frecvente: nu le repeta!
Uneori, parintii sunt cei care strica programul de noapte al copiilor.
1. Esti sclava monitorului.
Daca te repezi sa iei copilul in brate de cate ori auzi un zgomot, nu va invata sa se linisteasca singur. Daca plange serios si mai mult de cinci minute, atunci trebuie sa mergi in camera lui.

2. Pastrezi masa de noapte cand nu mai e nevoie
Dupa primele 5-6 luni, copilul nu s-ar mai trezi pentru masa de noapte, dar tu vrei sa ia mai mult in greutate si il trezesti. Va manca, dar in virtutea inertiei, nu fiindca i-ar fi fost foame.

3. Leganatul
Cea mai mare greseala dintre toate! Bebelusul devine dependent de tine si de rutina leganatului.

4. Biberonul in pat
Cand adoarme cu biberonul, laptele ii poate ramane in gura si, pe termen lung, asta duce la aparitia cariilor.

5. Noapte sau zi?
Daca vrei sa invete diferenta dintre noapte si zi, lumineaza-i camera ca atare. Lasa lumina naturala in timpul zilei si n-o tine aprinsa noaptea.

Cat doarme un copil difera de la caz la caz. Cercetatorii au calculat de cate ore de somn ar fi nevoie pentru o dezvoltare armonioasa.

Varsta Ore de somn
3 luni 15 ore
6 luni 14 ore jumatate
9 luni 14 ore
12 luni 13 ore si trei sferturi
18 luni 13 ore si jumatate
2 ani 13 ore
3 ani 12 oreCat de mult creste cand doarme? 2-luni-bebe
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Cat de mult creste cand doarme?   Cat de mult creste cand doarme? EmptyDum Mar 14, 2010 7:01 am

Denis sare peste grafic;doarme 15 ore in 24
Sus In jos
mariaa
mamica super
mamica super
mariaa

Varsta : 38
stare de spirit : excelenta

MesajSubiect: Re: Cat de mult creste cand doarme?   Cat de mult creste cand doarme? EmptyDum Mar 14, 2010 11:08 pm

sii mara sarreee
Sus In jos
mami_david
mamica super
mamica super

Varsta : 37
stare de spirit : buna

MesajSubiect: Re: Cat de mult creste cand doarme?   Cat de mult creste cand doarme? EmptyLun Mar 15, 2010 9:57 pm

foarte interesant articolul :roll:
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Cat de mult creste cand doarme?   Cat de mult creste cand doarme? EmptyMar Mar 16, 2010 1:07 am

kevin al meu de cand e racit se trezeste noaptea Cat de mult creste cand doarme? 804862
Sus In jos
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator

Varsta : 41
stare de spirit : FFFFF BUNA

MesajSubiect: Re: Cat de mult creste cand doarme?   Cat de mult creste cand doarme? EmptyMar Mar 16, 2010 2:24 pm

noi dormim o data pe zi si noaptea toata ne trezim doar la laptic
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Cat de mult creste cand doarme?   Cat de mult creste cand doarme? EmptyMar Mar 16, 2010 2:55 pm

kevin tot 15 ore doarme din 24... cu jumatate de ora mai mult Cat de mult creste cand doarme? 913730
Sus In jos
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator

MesajSubiect: Re: Cat de mult creste cand doarme?   Cat de mult creste cand doarme? EmptyMier Mar 17, 2010 9:52 pm

Cat de mult creste cand doarme? 841731
Sus In jos
ana-mihai
mamica noua
mamica noua
ana-mihai

Varsta : 38
stare de spirit : vesela

MesajSubiect: Re: Cat de mult creste cand doarme?   Cat de mult creste cand doarme? EmptyMar Iun 22, 2010 9:25 pm

Cat de mult creste cand doarme? 477373
Sus In jos
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator

MesajSubiect: Re: Cat de mult creste cand doarme?   Cat de mult creste cand doarme? EmptyMar Iun 22, 2010 11:23 pm

eu asa stiu ca copii cresc candd dormm
Sus In jos
DD
mamica super activa
mamica super activa
DD

stare de spirit : optimista

MesajSubiect: Re: Cat de mult creste cand doarme?   Cat de mult creste cand doarme? EmptyVin Iun 25, 2010 12:04 pm

Se elibereaza nu stiu ce hormoni de crestere in timpul somnului;asa stiam eu
Sus In jos
Anna
Administrator
Administrator
Anna

Varsta : 34
stare de spirit : super

MesajSubiect: Re: Cat de mult creste cand doarme?   Cat de mult creste cand doarme? EmptyVin Iun 25, 2010 12:37 pm

da asa stiu si eu ca ei cresc cand dorm
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Cat de mult creste cand doarme?   Cat de mult creste cand doarme? Empty

Sus In jos

Cat de mult creste cand doarme?
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» COPILUL MEU NU DOARME INDEAJUNS ?
» CAT DE MULT IUBESTI
» ce mancare prefera cel mai mult bebeii vostri?
» fetelor,care din vedete va place mai mult?
» Cand cel mic nu se opreste din plans

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: TOTUL DESPRE BEBELUŞI :: Evoluţia Bebeluşului-
Mergi direct la:  

Tema creata de Geosh. pentru MamicisiBebelasi

Forumgratuit.ro | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discuții recente