| Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari | |
|
+8DD Andreea Stefan mamicisibebelasi olo_family mariaa dia feliciaboar Anna 12 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Anna Administrator
| Subiect: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Vin Mar 12, 2010 8:39 am | |
| Primele luni de dupa nastere pot fi destul de dificile: oboseala, noutate, situatii in care te descurci cu greu. Ca sa stii la ce sa te astepti, iti prezentam pe scurt cateva din cele mai frecvente probleme ale bebelusilor la aceasta varsta.
Are colici Majoritatea parintilor au aflat pe pielea lor ce inseamna acest lucru: plans intens, aparent fara niciun motiv, timp de cateva ore pe zi, cateva zile pe saptamana, mai ales spre seara.
De multe ori plansul acesta strident este insotit de eliminare de gaze – copilasul este balonat. Colicile apar la 10 - 30% din cazuri, la bebelusi perfect normali, fara nici o problema de sanatate.
Debuteaza cam in a doua saptamana de viata si trec de la sine pe la trei - patru luni. Cauza aparitiei lor nu se stie cu exactitate, insa se cunosc anumiti factori favorizanti si anume: distensia abdominala dureroasa, imaturitatea sistemului nervos si, nu in ultimul rand, intoleranta fata de anumiti compusi ai laptelui.
S-ar putea ca laptele de vaca baut de mama sa declanseze la nou-nascut binecunoscuta „alergie“ la proteinele laptelui de vaca, alergie care se traduce prin colici. Solutia ar fi ca mama sa evite sa mai consume lapte si produse lactate, dar sa ia suplimente de vitamina D si calciu.
Ce se poate face atunci cand are colici? Continua sa-i dai sa suga! Nimic nu este mai important decat alimentatia naturala. Poti sa eviti lactatele, cafeina si alimentele care fermenteaza si genereaza gaze (fasole, varza etc.).
Daca iti alimentezi bebelusul artificial, cu lapte praf pe baza de lapte de vaca, roaga-ti pediatrul sa-ti recomande o alta formula hipoalergena sau pe baza de soia. Tine-l intr-o pozitie verticala imediat dupa ce-i dai sa suga, cu capul pe umarul tau, pana elimina tot aerul inghitit (pana ragaie). Asaza-l pe burtica si maseaza-l usor pe spate.
Alti bebelusi gasesc alinare daca sunt masati usor pe burtica, de la dreapta la stanga (ajuta la eliminarea gazelor). Intreaba pediatrul care dintre produsele pentru colici existente in farmacii este cel mai indicat: Sab Simplex, Bonnisan, ceaiuri etc.
Nervozitatea si agitatia ta ii induc aceeasi stare si bebelusului. Relaxeaza-te, incearca sa te odihnesti de cate ori doarme si el si aminteste-ti ca aceasta nu este o situatie permanenta, ci va disparea in cateva saptamani.
Este constipat Este un lucru destul de neobisnuit pentru un copilas alaptat la san sa fie constipat. De obicei, parintii cred ca daca nu are scaun in fiecare zi este constipat. Nu este asa. Tranzitul intestinal difera de la copil la copil.
Exista copilasi care au un scaun perfect normal la doua-trei zile, si altii care au patru-cinci scaune zilnic, la fel de normale. De aceea, un bebelus este constipat daca are scaun tare, uscat, o data la patru zile sau chiar mai rar. Daca scaunul este moale, de consistenta normala, nu este constipat.
Alti parinti se sperie de grimasele copilului in timp ce face treaba mare. Este un lucru perfect normal, daca are scaun moale, inseamna ca nu il doare nimic, dar acesta e felul lui de manifestare.
In afara scaunelor mai rare, alt semn important este aparitia unei mici cantitati de sange proaspat pe scaun, din cauza unor mici fisuri anale care se produc prin destindere excesiva. Odata observat acest lucru, trebuie sa suni la pediatru. Este adevarat ca bebelusii alaptati artificial, cu lapte praf, au sanse ceva mai mari sa se constipe din cauza ca acesta este mai dens. | |
|
| |
feliciaboar mamica super
Mesaje : 205 Varsta : 41 stare de spirit : fericita ca in sf avem un bebe
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Vin Mar 12, 2010 4:31 pm | |
| Noua pediatra ne-a spus ca nu ii bine ca un nou nascut alimentat la san sa nu aiba scaun in fiecare zi Andrei e constipat ptr ca ii dau FIER si azi pediatra ne-a vandut un pont sa ii pun 4-5 zile o jumate de supozitor cu glicerina la aceiasi ora si el o sa isi faca un reflex sa aiba scaun la aceiasi ora asta la cei care iau fier si se constipa de la el | |
|
| |
Anna Administrator
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Sam Mar 13, 2010 5:02 pm | |
| felicia nu este bine sa i pui supozitor asa des ca devine dependent si dr nu stie ce vorbeste un copil alimentat la san face de cate ori este nevoie | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Sam Mar 13, 2010 8:37 pm | |
| ai dreptate ana. atunci cand nu are scaun cateva zile(3-4) ,poti sa-i pui supozitor.nu-ti chinui bebele degeaba cu supozitorul.faci cum stii... |
|
| |
dia mamica super activa
Mesaje : 1007 Varsta : 46 stare de spirit : nume-dia,nume copil-bianca
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Sam Mar 13, 2010 8:50 pm | |
| si noi am avut ceva probleme si i-am pus supozit la 4 zile si apoi si l-a reglat singura,sau mai incearca sa-i bagi termometrul sin fund si imed face ca sa nu-i bagi su[pozitor | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Dum Mar 14, 2010 12:51 am | |
| si kevin a facut cu termometrul,supozitor nu i-am pus niciodata. |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Dum Mar 14, 2010 7:00 am | |
| Denis evacua dupa termometru iar supozitor am folosit cate unul pe spatamana;nu are reactii adverse daca folosesti des |
|
| |
Anna Administrator
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Dum Mar 14, 2010 1:55 pm | |
| da si noi am incercat cu termometrul si am dat de debridat si ia reglat tranzitul | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Dum Mar 14, 2010 2:05 pm | |
| Tranzitul noua ni l-a reglat Biotics care este super! |
|
| |
mariaa mamica super
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Dum Mar 14, 2010 11:07 pm | |
| si eu am probleme cuu mateiutt cu lipsa maree darr o s aincep sticla de debridatt si euu de mainee | |
|
| |
olo_family mamica super
Mesaje : 491 Varsta : 43 stare de spirit : Alaturi de voi...BUNA
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Lun Mar 15, 2010 8:03 am | |
| DA,biotics este ff bun,apoi baby lass,care il poate lua si mamica...dar supozitor in fiecare zi....este cam riscant eu am crezut ca e constipat(nu a facut intr-o zi-eram strsata...fiind singura) si m-am dus la doctrita,iar ea m-a intrebat: -Ce intelegi tu prin constipatie? -Pai..sa nu aiba scaun... -Ei ,Diana , cand nu are 5 zile consecutiv scaun,atunci e constipat...binenteles nu asteptam pana atunci...asa ca stai linistita! PUPICI | |
|
| |
mamicisibebelasi Moderator
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Mar Mar 16, 2010 2:28 pm | |
| dar ana vezi ca debridatu se da si pt diaree,eu cu termometru faceam cind se constipa | |
|
| |
olo_family mamica super
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Mar Mar 16, 2010 6:10 pm | |
| da ..ioana are dreptate!ai grija ana... | |
|
| |
Anna Administrator
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Mar Mar 16, 2010 6:58 pm | |
| ioana ce intelegi tu prin reglarea tranzitului ? | |
|
| |
feliciaboar mamica super
Mesaje : 205 Varsta : 41 stare de spirit : fericita ca in sf avem un bebe
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Mar Mar 16, 2010 8:42 pm | |
| No va dau o veste nu o mai trebuit sa ii pun lu Andrei supozitor i-am pus doar o data si de atunci face in fiecare zi ba chiar de mai multe ori bine nu mult cel mult il face dimineata la 7 de vreo 3 zile | |
|
| |
Anna Administrator
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Mar Mar 16, 2010 8:53 pm | |
| BRAVOO ANDREI E BINE SA NU IL INVETI CU NIMIC SA FACA SINGUR | |
|
| |
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Mar Mar 16, 2010 9:28 pm | |
| bravo pt andrei..mai ana aditu meu a facut diaree si ia dat debridat si smecta pt varsaturi nu ma invata tu pe mine ca am doi copii si stiu mai multe,acum chear mai enervat | |
|
| |
Anna Administrator
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Mar Mar 16, 2010 9:38 pm | |
| poi ce zic eu reglarea tranzitului este pt a regla sa nu faca nici diaree nici sa fie constipat ps-- fara nervi calm si rabdare :fgtrd : | |
|
| |
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Mar Mar 16, 2010 9:43 pm | |
| eu inteleg ce vrei sa spui tu dar mai enervat uite eu maine o intreb pe doct de siropul asta debridat | |
|
| |
Anna Administrator
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Mar Mar 16, 2010 9:46 pm | |
| poi lasa nervi uitete la farmacia formului cum scrie prospectu | |
|
| |
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Mar Mar 16, 2010 9:47 pm | |
| nu ma uit acu ca merg imediat sa dorm | |
|
| |
olo_family mamica super
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Mier Mar 17, 2010 7:50 am | |
| | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Mier Mar 17, 2010 8:57 am | |
| Ioana,e posibil ca Adi sa nu fi tolerat Debridatul si de aceea sa-i fi reactionat asa organismul;acum,fiecare copil cu corpul si cu toleranta lui.Lui Denis-Andrei al meu i-a dat cand avea colici si nu i-a modificat in nici un fel scaunul;e posibil sa-l fi acceptat mai bine. |
|
| |
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Mier Mar 17, 2010 9:50 pm | |
| da acum cind am fost internate in spital o mamica dadea depridat pt ca avea bebe colici | |
|
| |
Andreea Stefan mamica super
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari Vin Mar 19, 2010 9:51 am | |
| Noi am folosit Debridat si Biotics. Dar biotics a ajutat-o cel mai bine! | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari | |
| |
|
| |
| Probleme frecvente la nou-nascuti si sugari | |
|