Ultimele subiecte | » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaSam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu » CAFEAUA DE DIMINEATA! 9Mier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k » buna seara Vin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice Dum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu » Tricotaje manuale pentru copiiMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina » Recoltare celule stemJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria » La baby Expo barza vine cu premii de la Regina MariaJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria » Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!Mier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c » fetita mea are bronsita Joi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna |
Produsele de top! | Cele mai bune produse pentru copilul tau!
Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
Hainute! Si aici!
|
Sondaj | | cine va fi pitica/ul saptamanii? | Eric | | 48% | [ 14 ] | Maria | | 52% | [ 15 ] |
| Total voturi : 29 |
|
|
| COPILUL PREMATUR | |
|
+4Anna dolcemaria gabita mamicisibebelasi 8 participanți | Autor | Mesaj |
---|
Vizitato Vizitator
| Subiect: COPILUL PREMATUR Vin Mar 05, 2010 11:50 am | |
| "Durata normala a sarcinii este de 38 - 42 de saptamani. Sunt considerati prematuri copiii care se nasc inainte de 37 saptamani. In aproape jumatate din cazuri se declanseaza travaliul spontan, peste un sfert din nasterile premature fiind produse de ruperea prematura a membranelor si un procent mai mic este detinut de indicatiile obstetricale de nastere inainte de termen cand medicul ia aceasta decizie in interesul mamei si/sau al copilului.
Pentru copil, nasterea in vecinatatea termenului implica riscuri relativ reduse. Nu acelasi lucru se poate spune despre copiii nascuti intre 24 si 32 saptamani! Pentru ei, mortalitatea si riscul unor afectiuni (morbiditatea) sunt strans legate de varsta de gestatie si de greutatea de la nastere."
Ultima editare efectuata de catre ginutavrabiuta in Dum Mar 07, 2010 3:40 pm, editata de 1 ori |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: COPILUL PREMATUR Vin Mar 05, 2010 11:51 am | |
| "Sansele de supravietuire
SUA au raportat o supravietuire de 20 - 30% pentru cazurile de prematuritate extrema, de 22 - 23 saptamani de gestatie. Bebelusii sunt, insa, dependenti de o ingrijire cu totul speciala, in sectii de terapie intensiva neonatala foarte bine dotate, iar complicatiile imediate si la distanta sunt semnificative. Pentru Romania, sanse mai bune se obtin in general pentru bebelusii cu varsta de gestatie peste 26 saptamani.
Prevenirea prematuritatii este la indemana mamei, a medicului care urmareste sarcina si a societatii. Desigur, nu intotdeauna evitarea unei nasteri premature este posibila.
Factori de risc asociati nasterii premature: infectiile, ingrijirea inadecvata sau absenta oricarei urmariri prenatale a gravidei, nasterea unui copil prematur in antecedente, avort spontan in cel de-al II-lea trimestru in antecedente, sarcina multipla (gemeni, tripleti), lichid amniotic in cantitate prea mica (oligohidramnios) sau prea mare (polihidramnios), sangerarile vaginale, varsta, rasa si statusul socio-economic, malnutritia, anomaliile uterine sau cervicale, hipertensiunea arteriala / preeclampsia, diabetul zaharat etc., interventia chirurgicala abdominala in al II-lea sau al III-lea trimestru, fumatul, consumul de substante toxice (droguri etc.).
Fiecare bebelus care vine pe lume inainte de termen reprezinta o individualitate. Evolutia lui nu trebuie comparata cu a copiilor nascuti la termen si nici macar cu a altui bebelus. Organismul copiilor prematuri nu este complet dezvoltat si pregatit pentru viata in afara uterului."
Ultima editare efectuata de catre ginutavrabiuta in Dum Mar 07, 2010 3:41 pm, editata de 1 ori |
| | | Vizitato Vizitator
| "Fiecare copil prematur este special
Chiar daca tehnologia incearca sa reproduca mediul din uterul mamei, acest lucru este imposibil. In plus, in functie de motivul care a determinat nasterea prematura, de greutatea la nastere, de evenimentele medicale, fiecare nou-nascut are o evolutie particulara.
Pentru o mai buna apreciere a dezvoltarii copilului, varsta unui prematur trebuie corectata: spre exemplu, la varsta de doua luni (8 - 10 saptamani) un bebelus nascut cu o varsta de gestatie de 30 saptamani abia ajunge la momentul in care ar fi trebuit sa se nasca. El nu va avea dezvoltarea neuro-motorie a unui sugar nascut la termen.
Astazi, sansa de supravietuire a copiilor care se nasc cu o greutate sub 1500 g a crescut la 75 - 85%. Ingrijirea cu totul speciala in sectiile de terapie intensiva neonatala acorda o sansa de 40 - 55% chiar si copiilor cu o greutate extrem de mica la nastere (sub un kg!)."
Ultima editare efectuata de catre ginutavrabiuta in Dum Mar 07, 2010 3:41 pm, editata de 1 ori |
| | | Vizitato Vizitator
| "Evolutia plamanilor
Din cauza imaturitatii structurilor pulmonare si a deficitului de surfactant (o substanta esentiala in respiratie), pentru acesti copii este uneori nevoie de asistarea ventilatiei imediat dupa nastere. In timp, aproape un sfert dintre cei nascuti cu o greutate mai mica de 1 500 g si aproape jumatate dintre cei sub 1 000 g pot dezvolta displazie bronhopulmonara ramanand pe durata indelungata dependenti de oxigen si de tratament medicamentos. Creste riscul infectiilor respiratorii, apar dificultati de alimentatie cu reflux gastro-esofagian, un deficit de crestere si contribuie la intarzierea in atingerea unor repere ale dezvoltarii.
Pronosticul la peste 34 saptamani de gestatie este excelent, intre 30 - 33 saptamani evolutia este buna, insa sub 30 saptamani exista riscul unor probleme."
| | | mamicisibebelasi Moderator
| Subiect: Re: COPILUL PREMATUR Sam Mar 06, 2010 12:46 pm | |
| ai mei sau nascut la termen amindoi | |
| | | gabita mamica noua
| Subiect: Re: COPILUL PREMATUR Vin Sept 10, 2010 8:42 am | |
| fetita mea sa nascut la 36 de saptamani cu 2.750 si 49 cm si nu am avut nici un fel de probleme.multumesc lui dumnezeu | |
| | | dolcemaria Moderator
| Subiect: Re: COPILUL PREMATUR Vin Sept 10, 2010 9:56 am | |
| Maria s-a nascut la 31 de saptamani si 3 zile, cu greutatea de 1310g, ii multumesc Domnului ca este sanatoasa. | |
| | | Anna Administrator
| Subiect: Re: COPILUL PREMATUR Vin Sept 10, 2010 9:57 am | |
| BINE CA SUNT SANATOSI | |
| | | danessa Moderator
| Subiect: Re: COPILUL PREMATUR Vin Sept 10, 2010 9:59 am | |
| Oau Dolcemaria, ce micuta, bine ca e sanatoasa...Alessia s-a nascut la termen, 40 de saptamani, a avut 3,900 kg. | |
| | | Anna Administrator
| Subiect: Re: COPILUL PREMATUR Vin Sept 10, 2010 10:18 am | |
| ce grasuta era alesiia | |
| | | dolcemaria Moderator
| Subiect: Re: COPILUL PREMATUR Vin Sept 10, 2010 10:21 am | |
| Da, era cat un kg de zahar, slabise pana la 1120g... | |
| | | danessa Moderator
| Subiect: Re: COPILUL PREMATUR Vin Sept 10, 2010 10:21 am | |
| da, si am nascut normal | |
| | | ana_hruban mamica super
Mesaje : 78 Varsta : 43 stare de spirit : F F BUNA DAR SE POATE SI MAI BINE
| Subiect: Re: COPILUL PREMATUR Mier Sept 29, 2010 7:11 am | |
| Noi ne-am nascut la 33 saptamani cu 2120 kg si acum suntem mari si neastamparati. | |
| | | shtefanyaa mamica super
| Subiect: Re: COPILUL PREMATUR Mier Sept 29, 2010 9:57 am | |
| Eric a venit pe lume la 37 se saptamani cu 2850g si 51 cm. Bine ca sunt cu totii sanatosi si voinici acum... Sa ne traiasca! | |
| | | ancanaomi mamica super
| Subiect: Re: COPILUL PREMATUR Mier Sept 29, 2010 10:01 am | |
| Naomi s-a nascut inainte de termen cu 2 zile, 3100 g si 48 cm Melisa s-a nascut la 38 saptamani, 3200g si 49 cm Sa ne traiasca si sa fie toti sanatosi ca asta e cel mai important | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: COPILUL PREMATUR | |
| |
| | | | COPILUL PREMATUR | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |