| CUM IL DEZVETI DE SUPTUL DEGETULUI? | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
Vizitato Vizitator
| Subiect: CUM IL DEZVETI DE SUPTUL DEGETULUI? Mar Mar 02, 2010 8:34 am | |
| "Sa dezobisnuiesti un copil de suptul degetului este intrucatva asemanator cu efortul de a convinge un fumator sau un alcoolic sa renunte la viciu.
Copilul este dependent, iar masurile punitive nu vor face decat sa-i intareasca fixatia. Il poti incuraja, dar nu-l poti si forta si, mai ales, nu are rost sa-l faci sa se simta vinovat.
De ce isi suge degetul? Iata cateva dintre cele mai frecvente cauze pentru care copii se "ataseaza" excesiv de propriul deget:
Foamea (lactatie insuficienta, intervale prea mari intre mese) Durerea fizica (colici, primii dinti) Lipsa de securitate emotionala Gelozia fata de fratior sau surioara Timiditatea Iata cateva sfaturi Nu-l certa! Iti va prelua starea de nervozitate. Nu aplica masuri de corectie si observatii umilitoare in public! Risti sa-ti transformi copilul intr-un mic complexat! Nu-i atrage atentia de cate ori observi ca duce degetul la gura. Vei intari fixatia. Nu aplica chinia, praf de ardei iute, otet sau sare de lamaie pe degetul impricinat. Ii vei cauza afte, hiperaciditate sau rani pe degetul deja lezat. Nu incerca nici sa-i extragi cu forta degetul din gura"
Ultima editare efectuata de catre ginutavrabiuta in Dum Mar 07, 2010 3:45 pm, editata de 1 ori |
|
| |
Anna Administrator
| Subiect: Re: CUM IL DEZVETI DE SUPTUL DEGETULUI? Mar Mar 02, 2010 10:24 am | |
| bine ca nu suge pe deget sunt alti bebelusi care sug :bebeok: | |
|
| |
mariaa mamica super
| Subiect: Re: CUM IL DEZVETI DE SUPTUL DEGETULUI? Mar Mar 02, 2010 2:01 pm | |
| NOI NUU SUGEMM NIKI MATEI NU A SUPTT | |
|
| |
mamicisibebelasi Moderator
| Subiect: Re: CUM IL DEZVETI DE SUPTUL DEGETULUI? Mar Mar 02, 2010 10:19 pm | |
| Nici Daria si nici Adi cand era mai mic | |
|
| |
mariaa mamica super
| Subiect: Re: CUM IL DEZVETI DE SUPTUL DEGETULUI? Mier Mar 03, 2010 10:33 am | |
| mai sunt bebeii care ugg ee bine de stiut pentru mamicii | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: CUM IL DEZVETI DE SUPTUL DEGETULUI? Mier Mar 03, 2010 12:03 pm | |
| nici kev nu-si suge degetelul. pana la urma cum poti dezvata de degetel? |
|
| |
| Subiect: Re: CUM IL DEZVETI DE SUPTUL DEGETULUI? Mier Mar 03, 2010 10:51 pm | |
| da sunt multi bebeii care isi sug degetul si daca nu sunt dezvatati tot asa raman si cand sunt mari dau un ex....mami are o verisoara e batrana acum si tot are obiceiul asta si ne mai povestea mami ca au mers odata la o nunta si varase din jumate,jumate de ora iesea afara si isi sugea degetul | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: CUM IL DEZVETI DE SUPTUL DEGETULUI? Joi Mar 04, 2010 9:02 am | |
| Ce rusinoase sunt ticurile astea la cei mari;urate gesturi....si cand te gandesti ca ai pretentii la copii sa nu mai faca asa ceva,dar tu ca om mare sa nu te poti controla.... |
|
| |
| Subiect: Re: CUM IL DEZVETI DE SUPTUL DEGETULUI? Joi Mar 04, 2010 11:35 am | |
| dar sa stii ca de mica s-a invatat asa si daca nu a dezvatat-o nimeni asa a ramas si acum | |
|
| |
cao2011 mamica super
| Subiect: Re: CUM IL DEZVETI DE SUPTUL DEGETULUI? Joi Mar 18, 2010 4:16 pm | |
| ioana si-a supt degetele mijlociu si inelar de la 2 luni. Nu a vrut suzeta sub nici o forma, si a gasit remediul. Abia in ianuarie s-a dezvatat (si credeti-ma dupa muuuulte eforturi ). | |
|
| |
Anna Administrator
| Subiect: Re: CUM IL DEZVETI DE SUPTUL DEGETULUI? Joi Mar 18, 2010 5:17 pm | |
| DA TE CRED CAO2011 E FOARTE GREU SA O DEZVETI CUM O SA O DEZVATI SI EU PE RALU DE SAN :suzeta: | |
|
| |
| Subiect: Re: CUM IL DEZVETI DE SUPTUL DEGETULUI? Joi Mar 18, 2010 5:21 pm | |
| stiu ca e greu dar bn ca ai reusit | |
|
| |
cao2011 mamica super
| Subiect: Re: CUM IL DEZVETI DE SUPTUL DEGETULUI? Vin Mar 19, 2010 2:55 pm | |
| Da am reusit, pentru ca ne-am internat 5 zile in spital, pentru o infectie urinara in urma careia o durea burtica. In concluzie am prins momentul, si i-am explicat ca are microbi pe degete care se duc in burtica si de asta am ajuns in spital cu fluturas la mana. Am repetat vre-o doua zile, apoi s-a lasat singura dupa ce a vazut ca nu o mai doare burtica (isi facea tratamenul efectul). Inainte ii pusesem pe degete si ardei iute, mustar, usturoi, albastru de metil (nu ii placea ca era murdara), leocoplast, noaptea sosete pana la umar , ca sa nu poata sa si le dea jos , etc. cred ca 1 an jumatate m-am chinuit, si chiar renuntasem. Se pitea doar ca sa suga degetul. Normal de fiecare data statea un pic, apoi fuga la baie sa se spele pe maini..... | |
|
| |
| Subiect: Re: CUM IL DEZVETI DE SUPTUL DEGETULUI? Vin Mar 19, 2010 3:55 pm | |
| saracuta ei sigur ia fost greu ca sa obisnuit ca si cind avea suzeta | |
|
| |
cao2011 mamica super
| Subiect: Re: CUM IL DEZVETI DE SUPTUL DEGETULUI? Mier Mar 24, 2010 2:27 pm | |
| da asa e. A ramas acum cu un tic : isi pipaie buza de sus, cand si cand (ii e foame sau sete). dar cel putin nu isi mai suge degetele. | |
|
| |
| Subiect: Re: CUM IL DEZVETI DE SUPTUL DEGETULUI? Joi Mar 25, 2010 9:38 pm | |
| | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: CUM IL DEZVETI DE SUPTUL DEGETULUI? | |
| |
|
| |