Ultimele subiecte | » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaSam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu » CAFEAUA DE DIMINEATA! 9Mier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k » buna seara Vin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice Dum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu » Tricotaje manuale pentru copiiMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina » Recoltare celule stemJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria » La baby Expo barza vine cu premii de la Regina MariaJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria » Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!Mier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c » fetita mea are bronsita Joi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna |
Produsele de top! | Cele mai bune produse pentru copilul tau!
Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
Hainute! Si aici!
|
Sondaj | | cine va fi pitica/ul saptamanii? | Eric | | 48% | [ 14 ] | Maria | | 52% | [ 15 ] |
| Total voturi : 29 |
|
|
| retete culinare | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Anna Administrator
Mesaje : 2378 Varsta : 34 stare de spirit : super
| Subiect: retete culinare Mier Feb 03, 2010 3:52 pm | |
| Timp de preparare: 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente: 1 cana orez cu bob lung 2 linguri de mazare 2 linguri de morcov cubulete 2 linguri de masline 1 ceapa 1 piept de pui 2 linguri ulei 1 lingura otet sau zeama de lamaie sare, piper alb si alte condimente dupa preferinte
Mod de preparare: Pieptul de pui se pune la fiert cu sare, se spumuieste si se adauga mazarea si morcovul, iar cand sunt gata se strecoara si se lasa la racit. Supa o pastram pentru orez. Intr-o craticioara se prepara orezul simplu dupa preferinte. Ideal este sa se desfaca bob de bob, adica sa nu fie lipicios. Cand este gata si orezul se lasa la racit. Intr-un castron se pune pieptul de pui taiat bucatele micute, mazarea cu morcovul, orezul, maslinele taiate felii marunte si ceapa taiata pestisor. Se condimenteaza dupa preferinte, se stropeste cu putin ulei si otet. | |
| | | Anna Administrator
Mesaje : 2378 Varsta : 34 stare de spirit : super
| Subiect: Re: retete culinare Mier Feb 03, 2010 3:54 pm | |
| Timp de preparare: 1 h10 min (complexitate redusa)
Ingrediente: 2 pui mici, sare, piper, curry, boia de ardei, 4 catei de usturoi, 4 cepe, 4 cartofi, un ardei gras, 500 g rosii, 6 linguri ulei
Mod de preparare: Se taie puii in bucati mari, se dau prin sare amestecata cu piper, curry si boia. Cartofii se taie cuburi, ardeiul se taie fisii, ceapa si usturoiul se toaca marunt iar rosiile se oparesc si se taie cuburi. Bucatile de pui se prajesc in ulei, se scot si se pun la cald. Legumele se calesc in grasimea de la prajit, se condimenteaza si se aseaza intr-o forma rezistenta cu capac. Deasupra se pun bucatile de pui. Se acopera vasul si se tin la cuptor o ora. Se serveste imediat. | |
| | | Anna Administrator
Mesaje : 2378 Varsta : 34 stare de spirit : super
| Subiect: Piept de pui natur cu sunca si legume Mier Feb 03, 2010 3:55 pm | |
| Timp de preparare: 40 minute (complexitate redusa)
Ingrediente: 1 piept de pui 250 g costita fiarta si afumata sau sunca 1 rosie 2 ardei grasi galben/rosu 2 morcovi 1 ceapa 100 g dovlecel 150 g ciuperci 4-5 catei de usturoi cateva fire de patrunjel condimente pentru carnea de pui 5 linguri ulei de masline sare, piper, paprika
Mod de preparare: Se spala si se taie marunt (felii, cubulete, fasii) legumele apoi se calesc in 4 linguri de ulei de masline incepand cu morcovii si ceapa. Dupa cateva minute adaugati ardeii, apoi dovlecelul, rosia si ciupercile. Condimentati, adaugati cam 50 ml apa si lasati la foc mic sa se patrunda bine legumele. Se dezoseaza si se curata de piele pieptul de pui, apoi se taie transversal in felii de 6-7 mm grosime. Se bate carnea pe un fund de lemn, apoi se condimenteaza cu piper, paprika si condimente pentru pui, dar nu se pune sare. Se unge apoi cu mana cu putin ulei de masline. Sunca se taie felii de 5-6 mm grosime. Se pune la incins un gratar teflonat sau tigaie antiaderenta si se pun bucatile de sunca si piept de pui cateva minute pe fiecare parte, pentru ca se face foarte repede, e foarte fraged si gustos. Adaugati putin patrunjel peste legume si asezati-le pe platou langa pieptul natur si feliile de sunca. Puteti servi numai cu pui sau numai cu sunca. Garnisiti cu verdeata, felii de ardei rosu si catei de usturoi taiati pe lung. Pofta buna. | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Sam Feb 06, 2010 8:05 pm | |
| scumpa,dar cum se numeste fiecare? |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Dum Feb 07, 2010 2:40 am | |
| lasagne cu ciuperci
Ingrediente: - foi de lasagna - 1kg de ciuperci champignon - parmezan - 500gr de pulpa de curcan - 300gr de mozarella data prin razatoare - sos bechamel
Condimentam carnea si o calim in doua linguri de ulei de masline. Dupa ce s-a rumenit o scoatem si in acelasi ulei ,calim repede si ciupercile, curatate si taiate felii, pe care le condimentam cu praf de usturoi.
Intr-un vas termorezistent, punem sos bechamel cat sa acopere bine fundul vasului, apoi punem foile de lasagna. Apropo de foile de lasagna, ma intreba cineva daca trebuiesc fierte inainte de folosire, in general, ele nu trebuiesc fierte, scrie asa si pe ambalaj. Peste foile de lasagna punem un strat de ciuperci, un strat de carne, alt strat de bechamel, mozarella rasa si apoi parmezanul Dam lasagna la cuptorul deja incins, 30 de minute la foc mediu. Lasagna se taie cel mai bine cand e mai rece si se taie foarte greu atunci cand este fierbinte.
pofta buna! |
| | | mamicisibebelasi Moderator
Mesaje : 1961 Varsta : 41 stare de spirit : FFFFF BUNA
| Subiect: Re: retete culinare Dum Feb 07, 2010 8:36 am | |
| | |
| | | Andreea Stefan mamica super
Mesaje : 40 Varsta : 38 stare de spirit : HAPPY!
| Subiect: Re: retete culinare Vin Mar 19, 2010 10:17 am | |
| unde gasesti goi de lasagna de cumparat? | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Sam Mar 20, 2010 8:54 am | |
| Pai in Bucuresti stiu sigur ca la Auchan si la Carrefour,la congelate.Pe unde stai in Bucuresti? |
| | | dia mamica super activa
Mesaje : 1007 Varsta : 46 stare de spirit : nume-dia,nume copil-bianca
| Subiect: Re: retete culinare Joi Mar 25, 2010 11:27 am | |
| Mamaliga cu branza la cuptor 200g faina de malai 200 g costita afumata 200g telemea de vaca 200g smantana 5 oua unt cascaval se pune intr-un litru de apa sa se fiarba faina de malai 2 min apoi intr-o tigaie se prajeste costta iar cand s-a rumenit se trage deoparte intr-un caston bati ouale cu smantana si telemeaua Se i-a o tava de iena sau una obisnuita si se unde cu putin ulei apoi se aseaza jumatate din compozitia de mamaliga,apoi se aseza costita prajita,apoi jumat din compozitia de oua batute cu smantana,apoi ceal jumat de mamaliga si apoi ceal jumat de oua si smantana ,iar deasupra se pun cateva bucati de unt si cascaval ras se baga la cuptor juma de ora pofta buna e delicioasa eu am incercat si ne place tuturor | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: retete culinare Joi Mar 25, 2010 11:32 am | |
| Suna bine si n-am mancat niciodata;sa stii ca in weekendul asta asta o sa mancam si te anunt parera barbatilor din casa mea |
| | | dia mamica super activa
Mesaje : 1007 Varsta : 46 stare de spirit : nume-dia,nume copil-bianca
| Subiect: Re: retete culinare Joi Mar 25, 2010 11:52 am | |
| deabia astept,o sa va placa cu siguranta | |
| | | coco83 mamica super
Mesaje : 214 Varsta : 41 stare de spirit : prietenoasa si intreprinzatoare, mai mereu ganditoare...
| Subiect: Re: retete culinare Lun Mai 24, 2010 6:41 pm | |
| ***de ziua fetitei mele iam facut urmatoru tortulet: blatu lam cumparat, dar ai putea sa faci tu unu intro forma rotunda astfel: -bati spuma 6 albusuri cu 6 lg. zahar si 1 plic zah vanilat, in care incorporezi 6 galbenusuri pe care leai frecat in prealabil cu un vf. cutit sare si 2 lg. de ulei, omogenizezi compozitia, pui apoi un praf de copt sins cu putin otet si apoi pui 6 lg. cu varf de faina; inainte de a pune compoz in tava o ungi bine cu margarina sau unt si o tapetezi cu faina. blatu se coace la foc potrivit cam 20-30 min. -pt creama eu am avut cumparate 2 plicuri budinca cu ciocolata si unu cu budinca de capsuni (sau zmeura) si 1 borcan compot visine fara samburi. Dupa ce ai copt Blatu il tai in 2 in asa fel sati rezulte 3 parti, Prima parte o pui in platou de tort apoi o insiropezi cu esenta de rom, pui3/4 din toata cantitatea de budinca de ciocolata facuta dupa instructiunile de pe plic(faci cele 2 plicuri de budinca de cioco o data impreuna; ai grija sa pui ingredientele de lapte si zahar necesare) dar o pui calda, pui imediat deasupra visine din compot, apoi urmatoarea bucata de blat pe care o insiropezi cu putina zeama din compot, adaugi budinca de capsuni si boabe de visine, apoi urmatoarea si ultima buc de blat pe care o ungi cu 1/4 din budinca de cioco ramasa. Deasupra ornezi cu 2 plicuri de frisca si cu portocala, Kiwi, bombonele dupa plac si imaginatie. se lasa tortu la frigider cel putin 2-3 ore inainte de a fi servit( ai grija totusi sa nul pui cald la frigider) Pofta buna! | |
| | | dia mamica super activa
Mesaje : 1007 Varsta : 46 stare de spirit : nume-dia,nume copil-bianca
| Subiect: Re: retete culinare Joi Mai 27, 2010 8:19 am | |
| vai cred ca e super fain,cand ma apuc sa-l fac mai te intreb una alta | |
| | | Anna Administrator
Mesaje : 2378 Varsta : 34 stare de spirit : super
| Subiect: Re: retete culinare Joi Mai 27, 2010 11:37 am | |
| si eu tot caut foi de lasagna dar nu gasesc | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: retete culinare | |
| |
| | | | retete culinare | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |