Ultimele subiecte | » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaSam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu » CAFEAUA DE DIMINEATA! 9Mier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k » buna seara Vin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice Dum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu » Tricotaje manuale pentru copiiMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina » Recoltare celule stemJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria » La baby Expo barza vine cu premii de la Regina MariaJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria » Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!Mier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c » fetita mea are bronsita Joi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna |
Produsele de top! | Cele mai bune produse pentru copilul tau!
Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
Hainute! Si aici!
|
Sondaj | | cine va fi pitica/ul saptamanii? | Eric | | 48% | [ 14 ] | Maria | | 52% | [ 15 ] |
| Total voturi : 29 |
|
|
| RETETE PT BEBELUSI | |
|
+4mamicisibebelasi allessia mariaa Anna 8 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Anna Administrator
Mesaje : 2378 Varsta : 34 stare de spirit : super
| Subiect: RETETE PT BEBELUSI Mier Feb 03, 2010 8:43 pm | |
| Rezumarea primului mesaj :
de la 6 luni
Banane cu lamaie
- 1-2 banane - citeva picaturi de lamiie
Dati drumul bananelor in apa fiarta. Lasati-le sa fiarba 5 minute. Amestecati cu citeva picaturi de lamiie... un deliciu | |
| | |
Autor | Mesaj |
---|
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Sam Feb 13, 2010 4:55 am | |
| SUPA CU BANANE (dupa 6 luni) pentru 4 persoane 3 banane 1 cutie mare cu rosii curatate de coaja 2 cuburi de supa de pasare 1 lingura de supa rasa cu faina o bucatica de unt de dimensiunile unei alune mai mari 1 litru de apa putina sare Topiti untul cu faina, amestecand bine pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati rosiile si bananele taiate in rondele, si cuburile de supa, sarea, apa. Lasati sa fiarba aproximativ 30 de minute intr-o oala minune (cu capac). Amestecati totul. Este gata. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Sam Feb 13, 2010 4:56 am | |
| Piept de pui cu legume (dupa 5 luni) (preparare: 15 min./fierbere: 2 ore) 20 g piept de pui 1 morcov 1 nap 1 mana de fasole verde extra-fina 1 mana de boabe de mazare 1 frunza de patrunjel 1 cubulet de unt sare Se curata morcovul si napul. Se spala, apoi se taie cuburi. Se desface fasolea verde. Se spala si se taie in bucati mici. Se spala patrunjelul. Se pun toate legumele intr-o cratita cu apa rece in care s-a adaugat un varf de sare si se fierbe 2 ore la foc mic. Se adauga pieptul de pui cu 10 minute inainte de stingerea focului. Se pune apoi continutul cratitei in mixer dupa ce s-a adaugat cubuletul de unt. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Sam Feb 13, 2010 4:56 am | |
| Cuscus cu pui (sau miel) (dupa 7 luni) 1 pahar cu gris 1 morcov 1 dovlecel mic putin din partea alba a unei bucati de praz o bucata de piept de pui fiert (sau 30 g de carne de miel fiarta) patrunjel o bucatica de unt de dimensiunile unei nuci sau ulei putina sare Se pune apa la fiert. Cand fierbe in clocot se pun legumele si patrunjelul taiate marunt si se lasa sa fiarba in jur de 10 minute. Apoi, se adauga grisul si se lasa sa fiarba inca 8 minute. Dupa ce se iau de pe foc se scurg, se sareaza si se adauga untul sau uleiul, si carnea. Se zdrobesc toate ingredientele daca bebelusul dumneavoastra nu poate inca sa mestece singur bucatelele. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Sam Feb 13, 2010 4:58 am | |
| PIREU “Salata de morcovi" cu mere (dupa 10 luni) (pregatire: 10 min.) 60 g morcovi 15 g mar 1 praf de sare 10 picaturi de zeama de lamaie 1 lingurita ulei de floarea-soarelui Spalati morcovul si marul, apoi curatati-le de coaja. Radeti foarte fin. Amestecati totul si serviti. |
| | | Anna Administrator
Mesaje : 2378 Varsta : 34 stare de spirit : super
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Sam Feb 13, 2010 11:24 am | |
| andrea sunt super bune am sa fac si eu | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Sam Feb 13, 2010 11:34 am | |
| |
| | | Anna Administrator
Mesaje : 2378 Varsta : 34 stare de spirit : super
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Dum Feb 21, 2010 8:56 pm | |
| | |
| | | mamicisibebelasi Moderator
Mesaje : 1961 Varsta : 41 stare de spirit : FFFFF BUNA
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Dum Feb 21, 2010 9:34 pm | |
| | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Mar Feb 23, 2010 3:54 am | |
| pt 8 luni
Piure de gutui cu biscuiti Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 gutuie, 2 linguri de zahar, pesmet din 4-5 biscuiti. Gutuia se taie cubulete si se adauga 2 lingurite de zahar si apa cat sa treaca peste cu 2-3 degete. Se fierbe la foc incet pana gutuia devine foarte moale, apoi se paseaza foarte bine, se adauga 4-5 biscuiti pisati si cateva linguri din zeama in care a fiert gutuia asa incat amestecul sa aiba consistenta unui piure. Se serveste piureul ca atare, rece. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Mar Feb 23, 2010 3:54 am | |
| Crochete de peste cu conopida Ingrediente: 1 ceasca de pireu de conopida, 80 g de carne de morun proaspat, 1 felie de paine fara coaja, 1 lingurita de ulei, 2 frunze de tarhon(sau de creson), suc de lamaie, lapte degresat. Spalati, apoi pasati pestele cu mixerul. Puneti pestele pasat intr-un castron si adaugati miezul de paine inmuiat in prealabil in lapte si stors, tarhonul curatat si sucul de lamaie. Amestecati totul astfel incat sa obtineti un amestec omogen. Adaugati un praf de sare. Faceti rulouri. Intr-o tigaie rumeniti crochetele 4 minute. Serviti-le apoi cu pireul de conopida incalzit. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Mar Feb 23, 2010 3:54 am | |
| Gogosi de cartofi Ingredientele necesare sunt: 250 g cartofi, 10 g unt, 10 g cascaval ras, 1 galbenus. Cartofii copti se curata de coaja, se zdrobesc bine si se amesteca cu unt, branza si galbenusul de ou. Se asaza gramajoare pe o tava unsa, se presara cascaval ras si se coc la foc iute. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Mar Feb 23, 2010 3:55 am | |
| Supa crema de cartofi Pentru preparare este nevoie de 1 litru de apa, 300 g cartofi curatati, 1 ceapa, sare, unt, verdeata tocata, lamaie, 1 ou, smantana. Se clocoteste apa. Se adauga ceapa lasand sa fiarba 20 minute, apoi se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. Dupa ce au fiert se paseaza prin sita. Se drege cu un ou batut cu smantana si se adauga patrunjel verde si lamaie.
Pui cu orez si morcovi Ingrediente: 40 g de carne de pui fara grasime, 30 g de orez, 1 morcov mare ras, 250 ml de apa, o bucatica de unt, 2 linguri cu suc de portocale. Se rumeneste puiul taiat in bucatele. Se adauga orezul, morcovul ras si apa. Se da in clocot, apoi se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute. Se scurg toate, se pun pe o farfurie adanca si se amesteca cu untul si cu sucul de portocale. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Mar Feb 23, 2010 3:55 am | |
| pt 9luni
Fasole verde cu pesmet si smantana Ingrediente: fasole verde 300 g, unt 25 g, sare 2-3 g, pesmet rumenit 20 g, smantana 30 g. Fasolea se fierbe in apa cu sare. Se strecoara, se asaza pe o farfurie si se presara cu pesmet rumenit in unt. Se serveste calda, punand deasupra smantana. In loc de smantana, se poate servi si cu sos de rosii. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Mar Feb 23, 2010 3:56 am | |
| Chiftelute de cartofi Ingrediente necesare: cartofi 500 g, un ou, pesmet 30 g, ulei 40 ml, sare 2-4 g. Cartofii curatati de coaja, se pun la fiert in apa clocotita, sarata. Se scurg si se prepara din ei un piure, caruia i se adauga oul si sarea. Se mesteca bine si se modeleaza cu mana chiftelute plate, care se tavalesc prin pesmet si se prajesc in ulei incins. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Mar Feb 23, 2010 3:56 am | |
| Maioneza cu branza de vaci Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: Branza de vaci 120 g, galbenus de ou 1 buc, lapte 80 ml, sare 5 g, suc de lamaie 10 ml, ulei 50 ml. Se amesteca branza cu laptele si galbenusul de ou. Treptat, se adauga uleiul, amestecand continuu. Se acreste tot treptat, cu zeama de lamaie. Se poate servi cu rasol de carne, legume fierte, salata de cartofi sau salata verde. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Mar Feb 23, 2010 3:56 am | |
| Supa de rosii Ingrediente: 500 ml apa, ceapa 30 g, morcov 50 g, patrunjel 25 g, rosii 300 g, ardei gras o bucata, orez 15 g, unt 8 g, verdeata tocata 5 g, sare 2 g. Se pun la fiert, curatate si spalate, ceapa intreaga, morcovul, patrunjelul si ardeiul gras, taiat in felii. Cand legumele sunt moi se adauga rosiile spalate, curatate de coaja si taiate in bucati. Supa se mai fierbe 10-15 minute, apoi se ia de pe foc. Ceapa se arunca, iar celelalte zarzavaturi se paseaza prin sita si, impreuna cu zeama, se pun din nou la fiert, adaugandu-se orezul, ales si spalat. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie orezul, completandu-se lichidul pierdut prin evaporare. Se pune apoi sare, iar la servire se adauga untul si verdeata tocata fin. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Mar Feb 23, 2010 3:57 am | |
| Budinca de spanac cu orez Ingrediente: spanac 200 g, unt 5 g, faina 5 g, orez 15 g, sare 1-2 g, zeama de lamaie 2-3 ml, lapte 100 ml, eventual zahar 3 g, pesmet 5 g. Spanacul bine curatat si spalat se pune la fiert, in putina apa sarata. Cand se inmoaie bine, se scurge, se toaca si se trece prin sita. Separat, se fierbe orezul, pana se inmoaie. Din lapte, unt si faina se prepara un sos alb, care se amesteca cu spanacul si cu orezul. Se adauga zeama de lamaie, sare, eventual zahar. Compozitia se coace, 20-30 minute, intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Mar Feb 23, 2010 3:58 am | |
| 10 luni
Budinca de fidea cu branza de vaci Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: branza de vaci 100 g, fidea 80 g, unt 10 g, zahar 10 g, ou 1 buc, sare 4 g. Fideaua se fierbe in apa clocotinda cu 1 g sare. Se lasa apoi o ora in apa rece, se strecoara, se scurge bine si se amesteca cu branza de vaci, cu 1/2 lingurita de unt frecat cu zahar, cu 1 g sare si cu albusul batut spuma. Se tapeteaza o forma unsa, in care se rastoarna compozitia si se fierbe intr-un vas acoperit cu capac, asezat intr-o baie cu apa fierbinte. Dupa fierbere, se lasa la racit pe masa, 10 minute, ca sa se poata rasturna intreaga compozitie pe farfurie. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Mar Feb 23, 2010 3:58 am | |
| Rulada de ou cu carne fiarta Ingrediente: carne 150 g, ou 1 buc, unt 15 g, faina 15 g, lapte 30 ml, smantana 25 g, sare 2-3 g. Se freaca galbenusul cu untul si sarea. Separat, se bate albusul spuma. Peste galbenusul frecat se adauga alternativ faina si spuma de albus. Se amesteca si se coace compozitia intr-o tava tapetata cu faina. Cand este gata, se rastoarna pe un servet ud. Separat se fierb carnea si se trece prin masina de tocat. Se freaca apoi cu lapte, pana cand se transforma intr-o pasta care se intinde cu un cutit lat peste omleta. Se ruleaza totul in servet. Rulada astfel pregatita se taie in felii si se serveste cu smantana. In loc de lapte, carnea poate fi frecata cu sos de rosii. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Mar Feb 23, 2010 3:59 am | |
| Ciorba de perisoare Ingredientele necesare pentru preparare sunt: carne de vita 500 g (sau 250 g carne vaca si 250 g carne slaba de porc), eventual 1 kg oase de vaca, ceapa 150 g, zarzavat (morcov, patrunjel, telina) 400 g, orez 50 g, ulei 30 ml, rosii 200 g (pasta de bulion 50 g), un ou, sare 10 g, leustean 20 g, patrunjel 20 g, lamaie (suc) 4 lingurite. Oasele se fierb in apa cu sare 2 ore si jumatate. Pe parcurs se elimina spuma aparuta. Se strecoara si in zeama obtinuta, se pun la fiert zarzavatul taiat cubulete si ceapa taiata marunt. Daca nu avem oase, zarzavatul se pune la fiert in apa cu sare. Se fac perisoare din carnea tocata, amestecata cu orez, sare, putin patrunjel tocat marunt si ulei si se pun la fiert in zeama de zarzavat. Cand perisoarele au fiert, se adauga rosiile, curatate si taiate (sau pasta de bulion). La sfarsit, se pune verdeata tocata marunt si se acreste cu lamaie, sare de lamaie sau otet. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Mar Feb 23, 2010 3:59 am | |
| Frigarui de peste Pentru prepararea acestei retete aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 40 g de peste (morun proaspat, somon sau ton), 4 tomate bine coapte, 4 bucatele de broccoli, 2 linguri cu ulei de masline, 2 lingurite cu suc de lamaie. Se taie fiecare peste in 4 bucati si se marineaza la rece in sucul de lamaie si in ulei timp de o ora. Se pune brocoli intr-un sfert de litru de apa sarata in clocot si se fierbe 5 minute. Se realizeaza, apoi, frigaruile, intercaland pestele, tomatele si brocoli. Se prajesc intr-o tigaie pana cand pestele este rumenit bine. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Mar Feb 23, 2010 4:00 am | |
| 11 luni
Mancare de fasole verde Ingrediente: fasole verde 250 g, rosii 250 g, verdeata 10 g, ulei 50 ml, ceapa 25 g, sare 3 g. Ceapa se toaca marunt si se fierbe in putina apa. Se arunca apa in care a fiert, iar ceapa se pune pe fundul unei cratite. Deasupra se asaza pastaile de fasole, curatate si spalate si rosiile taiate felii. Se presara sarea, se toarna uleiul si o ceasca de apa. Se acopera cratita, se pune pe foc si se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand fasolea se inmoaie. La sfarsit, se adauga verdeata tocata marunt |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Mar Feb 23, 2010 4:00 am | |
| Sufleu de branza telemea Pentru preparare sunt necesare urmatoarele ingrediente: 3 oua, telemea 100 g, unt 60 g, smantana 30 g, sare 3 g. Intr-un castron se freaca bine untul (inmuiat putin) cu galbenusurile si sarea, pana cand se obtine o crema pufoasa. Se inglobeaza apoi branza rasa, albusurile batute spuma si smantana. Compozitia se coace circa 20 min intr-o forma bine unsa, in cuptorul incins, la foc moale. Se serveste imediat. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Mar Feb 23, 2010 4:00 am | |
| Supa de pasare cu galuste de ficat Pentru preparare sunt necesare urmatoarele ingrediente: ficat 200 g, 2 oua, unt 50 g, pesmet cernut prin sita fina 10 g, morcov 100 g, telina 60 g, ceapa 10 g, ulei 40 ml, verdeata 20 g, sare 4-8 g. Se pun legumele la fiert, se elimina spuma aparuta si dupa ce legumele sunt fierte, se strecoara supa in alt vas si se adauga uleiul. Ficatul se trece prin masina de tocat cu sita fina, apoi se amesteca cu oul, untul, sarea si pesmetul. Se ia cu lingurita din aceasta compozitie si se pun galuste in supa clocotinda, unde se lasa sa fiarba cam 25 min. La sfarsit se adauga verdeata tocata. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI Mar Feb 23, 2010 4:01 am | |
| Supa de ou Ingrediente: lapte fiert 500 ml, apa 500 ml, faina 10 g, zahar 50 g, 2 galbenusuri de ou. Se pune apa la fiert si se adauga faina, dupa ce a fost diluata in putina apa rece. Se continua fierberea 10-15 min, amestecand mereu cu o lingura de lemn, apoi se adauga laptele fiert si indulcit. Compozitia se ia de pe foc si – cat este inca fierbinte – se adauga galbenusurile, in prealabil batute si diluate cu putina apa. Amestecul se face treptat. Oul nu trebuie sa coaguleze, iar amestecul trebuie sa fie cat mai omogen. Se raceste brusc, punand vasul cu supa in alt vas cu apa rece. Se amesteca in continuare pana cand supa este complet racita. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: RETETE PT BEBELUSI | |
| |
| | | | RETETE PT BEBELUSI | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |