| Regurgitatii sau varsaturi ? | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
Anna Administrator
| Subiect: Regurgitatii sau varsaturi ? Sam Feb 20, 2010 10:06 pm | |
| In primul rand trebuie facuta diferenta intre regurgitatii si varsaturi. Regurgitatia este eliminarea pe gurita de aer impreuna cu o cantitate mica de lapte nemodificat, la scurt timp dupa masa. Varsaturile sunt mai abundente, survin de obicei la un interval mai mare dupa masa (cu exceptia unor malformatii ale tubului digestiv, cand apar precoce dupa alimentare) si contin lapte adesea digerat (branzit) care este proiectat la distanta.
In timp ce regurgitatiile nu sunt considerate patologice, varsaturile pot fi semnul unor boli, a unor greseli in alimentare sau pot apare la copiii care sug repede, inghitind mult aer. Pentru a preveni varsaturile dupa alimentare sugarul trebuie tinut pentru eructare (evacuarea aerului din stomac) in brate in pozitie verticala, 3-5 minute dupa masa, apoi va fi culcat pe partea dreapta.
Daca varsaturile sunt in cantitati mari si sunt dese, ele pot duce in timp la stagnare sau scadere ponderala, deshidratare, malnutritie etc.
Varsatura este un simptom foarte frecvent in primele luni de viata, aparand la 60% dintre nou-nascutii sanatosi. Starile patologice care se insotesc de varsaturi cronice sunt numeroase si este dificil de exprimat o parere doar pe baza unor informatii atat de putine.
Pot fi afectiuni care tin de tubul digestiv (obstructii intestinale, stenoza pilorica, refluxul gastro-esofagian, boala Hirschprung), hernia hiatala sau poate apare in cadrul unor infectii acute ( infectii respiratorii, septicemie, meningita, alergie la lapte, tulburari metabolice etc.)
O cauza de varsatura cronica destul de frecventa la sugar este refluxul gastro-esofagian, in care varsaturile sau regurgitatiile abundente dupa masa se produc atunci cand sugarul este in pozitie culcat, tipa sau i se palpeaza abdomenul. Manifestarile apar curand dupa nastere, varsaturile avand caracter exploziv si unii copii pot dezvolta pneumonii recurente, wheezing nocturn (respiratie suieratoare) si chiar bronhospasm.
Chiar si fara tratament, in cazul acestei afectiuni simptomele dispar in 60% din cazuri pana la varsta de 2 ani. Dar aceasta este numai una dintre cauzele posibile: este nevoie de un examen medical si probabil cateva investigatii pentru a putea stabili un diagnostic si a indica un eventual tratament. Multa sanatate! | |
|
| |
mamicisibebelasi Moderator
| Subiect: Re: Regurgitatii sau varsaturi ? Dum Feb 21, 2010 9:38 pm | |
| da este diferenta cind un copil vomita si cind da afara surplusu de lapte | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Regurgitatii sau varsaturi ? Lun Feb 22, 2010 12:33 pm | |
| kev acum cand nu i prieste ceva ,il da afara imediat! |
|
| |
| Subiect: Re: Regurgitatii sau varsaturi ? Lun Feb 22, 2010 6:50 pm | |
| mai bn cind da afara ce nui pica bn ceva ce o mincat :bebe1: | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Regurgitatii sau varsaturi ? Lun Feb 22, 2010 10:51 pm | |
| da,macar stiu ce nu i place si a 2 a oara nu i mai dau sau cel putit ii dau dar mai incolo. |
|
| |
mariaa mamica super
| Subiect: Re: Regurgitatii sau varsaturi ? Lun Feb 22, 2010 11:32 pm | |
| si matei mai dadeaa afra de multe ori in jett | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Regurgitatii sau varsaturi ? Mar Feb 23, 2010 4:38 am | |
| al meu mai da afara dupa ce mananca ,pt ca nu sta cuminte,e tot o energie,ba e in capatul asta d pat ,ba e in celalalt |
|
| |
| Subiect: Re: Regurgitatii sau varsaturi ? Mar Feb 23, 2010 1:54 pm | |
| asa e bn sa aiba multa,multa energie asa sunt sanatosi | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Regurgitatii sau varsaturi ? Mar Feb 23, 2010 2:02 pm | |
| Al meu n-a avut nici una din cele doua variante;si are atat de multa energie...nu fac reclama dar parca e bateria Duracell |
|
| |
| Subiect: Re: Regurgitatii sau varsaturi ? Mar Feb 23, 2010 3:00 pm | |
| daria daca bea lapte si dupa aia plinge da afara ceo mincat..traba sa am grija sa nu plinga in rest doar cind era bebee mic | |
|
| |
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Regurgitatii sau varsaturi ? Mar Feb 23, 2010 3:11 pm | |
| gina |
|
| |
ale2009 mamica noua
Mesaje : 25 Varsta : 43 stare de spirit : vesela si energica:)
| Subiect: Re: Regurgitatii sau varsaturi ? Mar Feb 23, 2010 6:05 pm | |
| Alexandra are 4 luni si vomota destul de des dupa ce manaca si chiar mai tarziu,dar in greutate ia f bine.Trebuie sa precizez ca are foarta multa energie,da din maini si picioare intr-una.Dar totusi nu imi place ca vomita prea mult. | |
|
| |
irinaj mamica super
| Subiect: Re: Regurgitatii sau varsaturi ? Vin Mar 12, 2010 3:17 pm | |
| fetita mea a avut reflux si va spun nu este o boala care sa treaca de la sine. asa ca atentie cu aceste varsaturi la bebe. | |
|
| |
nicholas17 mamica noua
| Subiect: Re: Regurgitatii sau varsaturi ? Sam Mar 13, 2010 6:09 pm | |
| Buna fetelor eu am o reala problema cu Nicholas. La 6 luni a facut prima enterocolita , la 9 luni a facut-o intr-o forma mai grava (scaun cu sange varsaturi) si stomatita ; si acum suntem iar cu varsaturi pe regim mucilagiu morcov lapte fara lactoza . El este fff sensibil , daca cumva ii dai alt lapte sau simte el ceva la el vomita tot . Daca aveti bebelusi mici faceti vacinul rotarix . Eu nu am stiut . si iata | |
|
| |
Anna Administrator
| Subiect: Re: Regurgitatii sau varsaturi ? Sam Mar 13, 2010 6:33 pm | |
| si stomatita cu ce ai tratato? raluca nu a avut dar toat am auzit de stomatita si vreau sa stiu cu ce se trataza bineinteles antibiotic dar ce fel? | |
|
| |
nicholas17 mamica noua
| Subiect: Re: Regurgitatii sau varsaturi ? Sam Mar 13, 2010 7:09 pm | |
| antibiotic ceftriaxona si regim alimentar | |
|
| |
nicholas17 mamica noua
| Subiect: Re: Regurgitatii sau varsaturi ? Sam Mar 13, 2010 7:13 pm | |
| Dar varsaturile la o ora de cand a mancat nu digera stomacul este o problema . noi asa faceam la stomatita . Nu dorescla nimeni asa ceva . Bebe a stat 12 ore pe perfuzi ca tot ce manca vomita . | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Regurgitatii sau varsaturi ? | |
| |
|
| |
| Regurgitatii sau varsaturi ? | |
|