mie imi place foarte mult aceasta prajitura, dar nu cu blat din pandispan, ci cu blatul clasic (cum o gasim la cofetarie)
Blat vargabeles:
350g faina
250g margarina
o lingura zahar
un praf de sare
2 linguri smantana
2 galbenusuri
Se framanta faina cu margarina si sarea, se adauga smantana, se framanta bine se adauga cate un galbenus si se framanta bine, se pune zaharul si se framanta iar pana la omogenizare completa.
Din acest aluat ies 2 foi de tarta (mari)!
Tava de tarta se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se intinde o foaie rotunda, cu merdeneaua, si se pune la copt la foc potrivit cca 15-20 min.
Dupa ce s-a copt se scoate pe o farfurie si se lasa la racit.
Se umple cu budinca de vanilie, fructe la alegere dupa care se pune gelatina.
Se lasa la frigider cca jumatate de ora dupa care poate fi servita.
Pofta buna!