Bine ati venit pe forumul: "Mamici si Bebelasi" Te asteptam!
Pentru a comunica la 5 stele pe forum trebuie sa te inregistrezi,asa ca ce mai astepti? Nu vei regreta intra acum!



 
AcasaAcasa  ParteneriParteneri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  
Ultimele subiecte
» Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/boba
SECRETE IN BUCATARIE EmptySam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu

» CAFEAUA DE DIMINEATA! 9
SECRETE IN BUCATARIE EmptyMier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k

» buna seara
SECRETE IN BUCATARIE EmptyVin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna

» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice
SECRETE IN BUCATARIE EmptyDum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu

» Tricotaje manuale pentru copii
SECRETE IN BUCATARIE EmptyMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina

» Recoltare celule stem
SECRETE IN BUCATARIE EmptyJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria

» La baby Expo barza vine cu premii de la Regina Maria
SECRETE IN BUCATARIE EmptyJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria

» Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!
SECRETE IN BUCATARIE EmptyMier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c

» fetita mea are bronsita
SECRETE IN BUCATARIE EmptyJoi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna

Produsele de top!
Cele mai bune produse pentru copilul tau! Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
mamicagrijulie
Hainute! Si aici!
Sondaj
cine va fi pitica/ul saptamanii?
Eric
SECRETE IN BUCATARIE Empty48%SECRETE IN BUCATARIE Empty
 48% [ 14 ]
Maria
SECRETE IN BUCATARIE Empty52%SECRETE IN BUCATARIE Empty
 52% [ 15 ]
Total voturi : 29

Distribuiţi
 

 SECRETE IN BUCATARIE

In jos 
AutorMesaj
Vizitato
Vizitator
Anonymous


SECRETE IN BUCATARIE Empty
MesajSubiect: SECRETE IN BUCATARIE   SECRETE IN BUCATARIE EmptyDum Mar 14, 2010 2:02 pm

Orezul rămâne întreg şi alb dacă se adaugă în apa de fiert o felie de lamaie

Oul este mai uşor de curăţat dacă în apa în care fierbe se adaugă câteva picături de oţet

Dacă în timpul fierberii supei lichidul scade foarte mult completaţi cu apă caldă nu cu apă rece. Apa rece tulbură supa şi încetineşte procesul de fierbere

Dacă doriţi să obţineţi o supă clară şi aţi uitat să îi luaţi spuma folosiţi următorul truc: adăugaţi un albuş de ou nebătut, acesta va coagula resturile de spumă şi o va limpezi.

Cremele de ciocolată vor fi mai fine şi mai aromate dacă veţi topi ciocolata într-o jumătate de ceaşcă de cafea şi nu în apă caldă aşa cum se procedează de obicei

Anasonul- la mâncarurile pe bază de ciuperci şi peşte
Coriandrul-fripturi şi vânat
Cuişoarele-sosuri şi prăjituri
Ghimbirul-frăgezeşte carnea
Nucşoara-salate şi în mâncăruri cu carne
Scorţişoara-sosuri şi prăjituri
Şofranul-în orez şi la cozonac pentru o culoare galbenă aurie

Luaţi o frunză de spanac şi striviţi-o între degete. Dacă apare must proaspăt poate fi cumpărat. Alegeţi spanacul cu frunzele mai mici, cel cu frunze mari fierbe mai greu şi este amar

Cei mai buni mici ies cei care se frig pe grătarul încins bine, presărat cu sare, iar ei să fie stropiţi cu puţină apă

Ca sa nu afumati laptele clătiţi cu apă rece vasul în care va fierbe şi ungeţi-l cu puţin unt

Spălaţi legumele în jet de apă , dar nu le lăsaţi să stea în apă după aceea pentru că îşi pierd valoarea nutritivă

Icrele păstrate în sare se desăreză astfel : se pun într-un tifon şi se ţin în lapte sau în apă rece cam 1 ora. Se storc şi se prepară

Foile de clătite se pot păstra mai multe zile proaspete dacă le împăturiţi în patru şi le bagaţi la frigider în pungi de plastic

Bulionul de roşii se adaugă în măncare la sfârşit, după ce s-au fiert toate ingredientele, pus mai înainte le va întări

Dacă aţi adăugat prea multă sare în ciorbă nu disperaţi . Adăugaţi 3-4 cartofi cruzi tăiaţi în două şi daţi ciorba în clocot. Sarea va dispare, iar cartofii îi puteţi utiliza la un alt preparat

Carnea pe care doriţi să o pregătiţi la cuptor devine mai fragedă dacă turnaţi peste ea puţin coniac.
Carnea care a fost congelată nu se mai poate recongela, trebuie consumată imediat

Cafeaua se pastreaza cel mai bine la frigider fie că este boabe , fie că este măcinată

Blatul de tort se va scoate foarte uşor din tava în care l-aţi copt dacă înveliţi forma câteva minute într-un prosop umed

Bicarbonatul sau amoniacul, înainte de a fi pus în prăjituri, se stinge folosind puţină zeamă de lămâie sau oţet, altfel se va simţi gustul neplăcut

Varza îşi pierde din acreală dacă, atunci când o gătiţi, adăugaţi la fiert câteva bucăţi de cartofi cruzi

Dacă se întâmplă să cumpăraţi fructe care nu sunt coapte foarte bine puteţi apela la următorul truc: puneţi-le într-o pungă de plastic perforată, astfel încât aerul să circule, şi se vor coace foarte repede

Pentru a obţine sufleuri pufoase coaceţi-le la foc mic pentru aproximativ jumătate de oră şi nu deschideţi uşa cuptorului

În preparatele care cer amestecul de ou şi lapte nu utilizaţi laptele nefiert, altfel compoziţia se va tăia.

Pentru a obţine o friptură de pasăre frumos rumenită ungeţi-o înainte de a o introduce la cuptor cu un strat subţire de zahăr praf.

Pentru a obţine un peşte cu o aromă deosebită adăugaţi în pesmetul sau în făina prin care îl tăvăliţi brânză rasă foarte fin sau parmezan.

Pentru supele dulci folosiţi pătrunjel verde, pentru ciorbele acrite cu borş sau lămâie se foloseşte leuşteanul, iar pentru cele acrite cu zeamă de varză cel mai bun este mărarul

Gustul şi aspectul muştarului uscat poate fi reîmprospătat dacă îl frecaţi cu puţin oţet şi puţin zahăr

Pentru snitele crocante adăugaţi în compoziţia prin care se tăvălesc un vărf de cuţit de praf de copt

Dacă apreciaţi gustul usturoiului, dar stomacul protestează ori de câte ori îl folosiţi, încercaţi trucul următor: ungeţi vasul în care urmeză să serviţi mâncare cu un căţel de usturoi, astfel veţi avea parte de aromă fără a beneficia şi de arsuri la stomac

Dacă apreciaţi gustul usturoiului, dar stomacul protestează ori de câte ori îl folosiţi, încercaţi trucul următor: ungeţi vasul în care urmeză să serviţi mâncare cu un căţel de usturoi, astfel veţi avea parte de aromă fără a beneficia şi de arsuri la stomac

Orice fel de mâncare preparat cu griş devine mai gustos şi mai pufos dacă , înainte de preparare, acesta este înmuiat pentru 30 de minute în apă sau lapte.

Uleiul din tigaie nu mai sare, atunci când vrem să prajim ceva, dacă punem mai întâi o jumătate de vârf de cuţit de sare

Peştele se curăţă mai uşor dacă se ţine în apă calduţă înainte de curăţare sau dacă se sărează.
Pentru a avea un gust mai bun, peştele care urmeză să fie prăjit se ţine in lapte 5-10 minute

În cazul în care afumaţi laptele puteţi scăpa foarte uşor de mirosul caracteristic dacă presăraţi un pic de sare peste el.

Dacă puneţi brânza în apă , împachetată în hârtie albă se va desăra foarte uşor
Sus In jos
mami_david
mamica super
mamica super
avatar

Mesaje : 43
Varsta : 32
stare de spirit : buna

SECRETE IN BUCATARIE Empty
MesajSubiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE   SECRETE IN BUCATARIE EmptyDum Mar 14, 2010 6:07 pm

foarte interesant de stiut!!!
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous


SECRETE IN BUCATARIE Empty
MesajSubiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE   SECRETE IN BUCATARIE EmptyDum Mar 14, 2010 8:13 pm

ARDEIUL COPT ..se decojeste usor, daca este lasta 10 min, intr o punga de plastic sau daca se pune sare mare(nu fina) peste ei si se acopera cu un capac

ICRELE DE CASA nu se taie daca se adauga o lingura de gris fiert.
SPAGHETELE: cand le fierbem, intotdeauna adaugam in apa putina sare si putin ulei ca sa nu se lipeasca.
Piureul iese mai alb si mai pufos cand laptele este fierbinte.
Ca sa evitati mucegairea si putrezirea cartofilor, puneti un mar in sacul de cartofi.
Legumele isi vor pastra culoarea daca adaugati un pic de otet in apa de fierbere si daca puneti sarea doar la sfarsit. De asemenea, nu le acoperiti de tot
Sus In jos
mariaa
mamica super
mamica super
mariaa

Mesaje : 458
Varsta : 33
stare de spirit : excelenta

SECRETE IN BUCATARIE Empty
MesajSubiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE   SECRETE IN BUCATARIE EmptyDum Mar 14, 2010 11:15 pm

binee de stiuttt
Sus In jos
mihaellas
mamica super
mamica super
mihaellas

Mesaje : 67
Varsta : 39

SECRETE IN BUCATARIE Empty
MesajSubiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE   SECRETE IN BUCATARIE EmptyLun Mar 15, 2010 3:51 pm

eu tot ce coc pun in apa, apoi decojesc. imediat se ia.
Sus In jos
Andreea Stefan
mamica super
mamica super
Andreea Stefan

Mesaje : 40
Varsta : 33
stare de spirit : HAPPY!

SECRETE IN BUCATARIE Empty
MesajSubiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE   SECRETE IN BUCATARIE EmptyVin Mar 19, 2010 10:15 am

un mic secret pentru maioneza: adaugati o lingurita de mustar si nu se va mai taia DELOC!!!
sa va zic reteta mea simpla si rapida: un galbenus crud,o lingurita de mustar si le bat cu mixeru si adaug incet si cate putin ulei.
in jumatate de ora e gata maioneza!!! :afro:
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous


SECRETE IN BUCATARIE Empty
MesajSubiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE   SECRETE IN BUCATARIE EmptyVin Mar 19, 2010 10:42 am

Eu fac o maioneza altfel decat exista:O fac cu foarte putin ulei si ca sa-i cresc cantitatea ii pun gris fiert.In rest,ii pun si eu mustar,lamaie si ce se mai pune
Sus In jos
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator
avatar

Mesaje : 1961
Varsta : 36
stare de spirit : FFFFF BUNA

SECRETE IN BUCATARIE Empty
MesajSubiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE   SECRETE IN BUCATARIE EmptyVin Mar 19, 2010 4:55 pm

ginuta asa nu am facut niciodata
eu pun de fiecare data mustar in maioneza ca altfel cred ca nu are niciun gust
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous


SECRETE IN BUCATARIE Empty
MesajSubiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE   SECRETE IN BUCATARIE EmptyVin Mar 19, 2010 5:00 pm

Pai am zis ca pun si eu mustar si lamaie
Sus In jos
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator
avatar

Mesaje : 1961
Varsta : 36
stare de spirit : FFFFF BUNA

SECRETE IN BUCATARIE Empty
MesajSubiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE   SECRETE IN BUCATARIE EmptyVin Mar 19, 2010 5:03 pm

da eu nu am facut cu gris niciodata
e buna?
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous


SECRETE IN BUCATARIE Empty
MesajSubiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE   SECRETE IN BUCATARIE EmptyVin Mar 19, 2010 5:09 pm

Eu asa o fac de ceva vreme,de cand am decis sa gatesc si sa mananc mai dietetic;are acelasi gust
Sus In jos
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator
avatar

Mesaje : 1961
Varsta : 36
stare de spirit : FFFFF BUNA

SECRETE IN BUCATARIE Empty
MesajSubiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE   SECRETE IN BUCATARIE EmptyVin Mar 19, 2010 5:18 pm

si cum faci
poate incerc si eu
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous


SECRETE IN BUCATARIE Empty
MesajSubiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE   SECRETE IN BUCATARIE EmptyVin Mar 19, 2010 6:02 pm

Pai pun un ou crud,unul fiert,gris fiert si racit cata cantitate de maioneza vreau sa fac si un pic de ulei,mustar,lamaie si o fac cu mixerul pana se omogenizeaza.Atat de simplu si rapid si sotul nici nu-si da seama ca e altfel
Sus In jos
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator
avatar

Mesaje : 1961
Varsta : 36
stare de spirit : FFFFF BUNA

SECRETE IN BUCATARIE Empty
MesajSubiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE   SECRETE IN BUCATARIE EmptyVin Mar 19, 2010 8:02 pm

mersi
am sa incerc si eu
Sus In jos
Continut sponsorizat




SECRETE IN BUCATARIE Empty
MesajSubiect: Re: SECRETE IN BUCATARIE   SECRETE IN BUCATARIE Empty

Sus In jos
 
SECRETE IN BUCATARIE
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: IN BUCATARIA NOASTRA :: Retete culinare-
Mergi direct la:  

Tema creata de Geosh. pentru MamicisiBebelasi

creează un forum | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Discuții recente