Bine ati venit pe forumul: "Mamici si Bebelasi" Te asteptam!
Pentru a comunica la 5 stele pe forum trebuie sa te inregistrezi,asa ca ce mai astepti? Nu vei regreta intra acum!
Bine ati venit pe forumul: "Mamici si Bebelasi" Te asteptam!
Pentru a comunica la 5 stele pe forum trebuie sa te inregistrezi,asa ca ce mai astepti? Nu vei regreta intra acum!
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.



 
AcasaAcasa  ParteneriParteneri  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  
Ultimele subiecte
» Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/boba
E-urile din mancarea copiilor nostri EmptySam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu

» CAFEAUA DE DIMINEATA! 9
E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyMier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k

» buna seara
E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyVin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna

» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice
E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyDum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu

» Tricotaje manuale pentru copii
E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyMier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina

» Recoltare celule stem
E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyJoi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria

» La baby Expo barza vine cu premii de la Regina Maria
E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyJoi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria

» Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!
E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyMier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c

» fetita mea are bronsita
E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyJoi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna

Produsele de top!
Cele mai bune produse pentru copilul tau! Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
mamicagrijulie
Hainute! Si aici!
Sondaj
cine va fi pitica/ul saptamanii?
Eric
E-urile din mancarea copiilor nostri Empty48%E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
 48% [ 14 ]
Maria
E-urile din mancarea copiilor nostri Empty52%E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
 52% [ 15 ]
Total voturi : 29

 

 E-urile din mancarea copiilor nostri

In jos 
5 participanți
AutorMesaj
Anna
Administrator
Administrator
Anna


Mesaje : 2378
Varsta : 33
stare de spirit : super

E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyDum Mar 07, 2010 1:18 pm

E555 (silicatul de aluminiu si potasiu) este folosit in sare, lapte praf si faina. Desi se cunoaste ca aluminiul este cauza unor probleme placentare in timpul sarcinii si ca este asociat cu boala Alzheimer, este permis in Romania.

E210 (acidul benzoic) se adauga la bauturi alcoolice, produse de brutarie, branzeturi, condimente, dulciuri, medicamente. Poate provoca crize de astm, in special la persoane dependente de medicatie, si poate reactiona, provocand hiperaciditate la copii. In urma testarii pe animale de laborator, a fost asociat si cu cancerul.

E211 (benzoatul de sodiu) este folosit ca antiseptic, conservant alimentar si pentru a masca gustul unor alimente de calitate slaba; bauturile racoritoare cu aroma de citrice contin o cantitate mare de benzoat de sodiu (pana la 25 mg/250 ml); se mai adauga in lapte si produse din carne, produse de brutarie si dulciuri, este de asemenea prezent in multe medicamente; se cunoaste ca provoaca urticarie si agraveaza astmul. Asociatia consumatorilor din Piata Comuna Europeana il considera cancerigen, insa este permis in Romania.

E250 (nitritul de sodiu) este utilizat in stabilizarea culorii rosietice a carnii conservate (fara nitrit, hot dogs si bacon ar arata gri) si da o aroma caracteristica. Adaugarea de nitriti in alimente poate duce la formarea de cantitati mici de substante cu potential cancerigen, in special in bacon. Companiile care proceseaza carnea adauga acum, pe langa nitrit, acid ascorbic sau izoascorbic pentru a impiedica formarea de nitrozamine. Industria carnii justifica utilizarea nitritilor pentru efectul lor inhibitor asupra dezvoltarii bacteriilor producatoare de toxina botulinica.

E132 (indigotina) este un colorant care se adauga in tablete si capsule, inghetata, dulciuri, produse de patiserie, biscuiti; poate provoca greata, voma, hipertensiune arteriala, urticarie, probleme de respiratie si alte reactii alergice. Este permis in Romania.

E123 (amaranthul) este obtinut din planta cu acelasi nume; este folosit in amestecuri pentru prajituri, umpluturi cu aroma de fructe, cristale pentru jeleuri, poate provoca astm, eczema si hiperaciditate; in teste pe animale a provocat defecte neonatale si moarte fetala.

E122 (azorubina) este un colorant rosu, obtinut din gudron, care se adauga la dulciuri, martipan, cristale pentru jeleuri, peltea. Poate produce reactii adverse la persoanele astmatice si la cele alergice la aspirina. Este interzis in Japonia, Suedia, SUA, Austria si Norvegia. Este permis in Romania.

E155 (brun HT) este utilizat in ciocolata si prajituri. Poate produce reactii adverse la persoanele alergice la aspirina si la cele astmatice. Se cunoaste, de asemenea, ca poate produce sensibilitate dermica. Este interzis in Danemarca, Belgia, Franta, Germania, Elvetia, Suedia, Austria, SUA, Norvegia. Este permis in Romania.

E952 (ciclamat) este un indulcitor artificial care poate produce migrene si alte reactii adverse; unele testari au aratat ca poate fi cancerigen; este interzis in SUA (din 1970) si Anglia din cauza potentialului cancerigen. Este permis in Romania.

E312 (galat de dodecil) se foloseste pentru a preveni rancezirea alimentelor grase; poate provoca iritatie gastrica sau cutanata; nu este permis in alimente pentru sugari si copii mici deoarece provoaca tulburari hematologice; este asociat, de asemenea, cu tulburari nervoase; se foloseste in uleiuri, margarina, untura, sosuri de salate. Este permis in Romania.

E420 (sorbitol si sirop de sorbitol) este un indulcitor artificial si umectant care se obtine din glucoza sau prin sinteza; se foloseste in dulciuri, fructe uscate, hrana saraca in calorii, siropuri farmaceutice si este printre primii sapte conservanti utilizati la produsele cosmetice; nu este permis in hrana pentru sugari si copii mici deoarece poate provoca tulburari gastrice. Este permis in Romania.

Atentie - colorantii din sucuri si dulciuri produc cancer

Dulciurile si produsele racoritoare sunt destinate in special copiilor si, pentru a fi mai ispititoare, au nevoie de coloranti cat mai atragatori. Acestia, desi valorosi prin proprietatile lor intrinsece, sunt vatamatori pentru sanatate, determinand deficiente in vitamina B6 si zinc si chiar aparitia, in timp, a unor tumori. Un astfel de colorant este tartrazina - E102, acceptat de legislatia romaneasca, dar interzis pentru produse alimentare in Suedia, Elvetia, Marea Britanie si Olanda.

Conform unui studiu al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor (APC) din Romania, s-a constatat ca pe piata romaneasca exista anumite produse, destinate in special copiilor, care contin acest colorant: bomboanele Ciclete cu aroma de zmeura (producator C.M. Chimica Daily Bucuresti), bauturile racoritoare Kick de portocale (sub licenta Royal Crown Company), Prigat Orange Light (Sigat Beverage Company), Fanta Exotic (SC Coca-Cola HBS Rom) si Mirinda Orange (imbuteliata la Quadrant-AMRoQ Beverages), bomboanele Kathy Lemon (Confiseue Kathy, Bruges), budinca cu gust de vanilie (Euro Food Prod), bomboanele gumate Sugus Exotic (Kraft Foods Romania), acadelele Chupa Chups (Elkeka Romania), Bega - baton cu spuma si jeleu de lamaie (Kandia Timisoara Romania) si Kroky Mania (jeleuri Silvana drajate de caise, zmeura sau portocale, produse de Kraft Jacobs Suchard Romania).

Efecte negative asupra sanatatii

Acest colorant determina o reactie de intoleranta la aproximativ zece oameni din o mie, care se manifesta prin edeme ale buzelor, urticarie, rinite, astm, purpura si chiar soc anafilactic. Persoanele alergice la aspirina sunt alergice si la tartrazina. Acest colorant se elimina preponderent prin bila, deci persoanele cu afectiuni la nivelul acestui organ pot avea probleme cu sanatatea din cauza consumului unor produse colorate cu tartrazina. Consumul acestor produse determina deficiente in vitamina B6 si zinc, ceea ce declanseaza probleme mai ales femeilor. S-a constatat ca vitamina B6 este implicata in metabolismul progesteronului, care la randul sau are un rol in procesarea excesului de estrogen. In acest fel, femeile cu probleme hormonale (hipersecretii de estrogeni) pot sa dezvolte in timp diferite tipuri de tumori (fibroame etc.).

Doza maxima admisa

APC Romania solicita autoritatilor de resort interzicerea folosirii acestui compus, cel putin pentru produsele frecvent consumate de copii, deoarece s-a constatat ca dozele mari de tartrazina determina modificari histologice ireversibile ale ficatului. Tinand cont ca acest compus este frecvent folosit in bauturile racoritoare pe perioada verii, problemele cauzate de tartrazina pot deveni extrem de grave. Doza maxima admisa pentru consum este de 0,75 mg/kg corp, iar in produsele alimentare 70 mg/kg corp, cu exceptia rahatului, unde doza admisa este de 30 mg/kg. Cu alte cuvinte, daca un producator introduce in bauturi racoritoare cantitatea maxima de colorant - 70 mg/kg (echivalent litru) - atunci o persoana de 30 kg care bea doi litri de suc va ingera 140 mg colorant, in timp ce doza maxima admisa pentru o persoana de 30 kg este de 22,5 mg.

Asadar recapitulam...

-aditivi alimentari care produc cancer: E131, 142, 211, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 239, 330;
-aditivi alimentari care afecteaza vasele de sange: E250, 251, 252;
-aditivi alimentari care produc boli de piele: E230, 231, 232, 233;
-aditivi alimentari care ataca sistemul nervos: E311, 312;
-aditivi alimentari care pot produce tulburari digestive: E338, 339, 340, 341, 363, 465, 466, 450, 461, 407;
-aditivul care distruge vitamina B12: E200.

E123 - este interzis in SUA si in fostele state sovietice. Se gaseste in bomboane, jeleuri, dropsuri mentolate, branzeturi topite si creme de branza. Este considerat cel mai puternic cancerigen dintre aditivi. In aceeasi categorie face parte si E110, care intra in componenta dulciurilor (mai ales a prafurilor de budinca), colorandu-le in acel galben de "apus de soare", de care vorbeam ceva mai sus.
E330 - produce afectiuni ale cavitatii bucale si are actiune cancerigena puternica. Se gaseste in aproape toate sucurile din comert.
E102 - este un alt colorant care se gaseste in dulciuri, mai ales in budinci. Are actiune cancerigena si el.

Articol aparut in 2001 in ziarul Curentul

Conservantii, aromele, colorantii - intr-un cuvant aditivii - sunt indicati pe ambalaj cu litera "E", urmat de un numar format din trei sau patru cifre. Unele dintre aceste substante sunt nocive, toxice, chiar cancerigene. Oamenii de stiinta afirma ca, in cantitati mici, consumul lor nu constituie un pericol pentru organism. Totusi, pentru a preveni eventualele pericole, Statele Unite ale Americii si Uniunea Europeana au interzis o parte din "E"-uri. In Romania, laboratoarele nu pot detecta toti aditivii ce sunt introdusi in alimente, iar de multe ori produsul este introdus pe piata doar prin datele furnizate de producator. Exista astfel riscul de a nu se respecta cantitatea adaosurilor sintetice conform reglementarilor legale.

"E"-urile, sinonime cu otrava

Conform normelor oficiale, prin aditivi alimentari se intelege orice substanta care, in mod normal, nu este consumata ca aliment in sine si care nu este utilizata ca ingredient alimentar caracteristic - avand sau nu o valoare nutritiva, prin a carei adaugare intentionata la produsele alimentare in scopuri tehnologice pe parcursul procesului de fabricare, prelucrare, preparare, tratament, ambalare a unor asemenea produse alimentare, devine o componenta a produselor alimentare respective.

E-urile sunt acei aditivi adaugati in alimente cu rol de indulcitori, coloranti, emulgatori, conservanti. Alinierea la normele Uniunii Europene a presupus folosirea codurilor de tip "E" pentru aditivii alimentari.

Numeroase organisme internationale de sanatate au tras insa serioase semnale de alarma cu privire la aceste adaosuri sintetice, declarandu-le toxice. Folosirea lor indelungata sau improprie poate duce, in timp, la formarea unor afectiuni grave, care nu mai pot fi tratate.

Potrivit rapoartelor organizatiilor internationale, mortalitatea in randul populatiei globului, cauzata de consumul alimentelor imbogatite cu substante artificiale, se afla pe locul al treilea, dupa consumul de droguri si medicamente si dupa accidentele de circulatie.

Organismul, supus la bombardamente chimice

Consumul indelungat de alimente care au in compozitie aditivi obtinuti pe cale sintetica supune organismul la un adevarat bombardament chimic care afecteaza organele interne. Pentru a se apara, acesta ajunge sa produca anticorpi peste masura, care in cele din urma participa si ei la vatamarea organelor. In cazurile nefericite, rezultatul acestor procese este distrugerea iremediabila a sistemului imunitar si aparitia unor tumori maligne sau benigne.

Studiile de specialitate arata ca sunt cateva produse a caror folosire indelungata favorizeaza crearea unui astfel de dezechilibru in organism. Folosirea lor intamplatoare, pentru o perioada limitata de timp, nu are efect daunator. Pe Internet sunt site-uri care vorbesc despre nocivitatea acestor produse.

Margarina afecteaza sistemul imunitar

Este un produs aparut in al doilea razboi mondial, atunci cand untul incepuse sa devina inaccesibil. Cercetatorii americani au descoperit accidental ca daca se incalzeste la 150 de grade Celsius un amestec de uleiuri vegetale, in prezenta hidrogenului si folosind catalizatori de nichel, se obtine un produs alb, asemanator untului, cu o structura moleculara identica cu cea a plasticului, pe care l-au botezat "margarina", dupa numele sotiei (Margot) unuia dintre savanti. Din acel moment si pana acum, progresul tehnologic a permis ca produsul, cu ajutorul substantelor sintetice, sa fie din ce in ce mai apetisant si mai atragator. Mirosul de lapte al margarinei e obtinut pe cale chimica. Grasimile care se afla in compozitia ei sunt insa greu asimilate de organism, care, pentru a face fata solicitarii, utilizeaza o cantitate mare de energie.

Sistemul imunitar este astfel neglijat si se creeaza o mai mare sensibilitate la infectii, la intoxicatii si la imbolnavirea de cancer. De asemenea, in procesul de metabolizare a grasimilor, ficatul este solicitat excesiv, favorizand hepatita.

Aspartamul, un indulcitor criminal

Este unul dintre alimentele cele mai controversate. Fiind deosebit de concentrat, el lezeaza organele digestive, pe care le obliga sa prelucreze o cantitate prea mare de energie. Pentru ca nu poate fi prelucrat tot, o parte din substanta trece imediat in sange, prin intestinul subtire, provoaca hiperglicemie, ceea ce obliga pancreasul sa produca in exces insulina. In acest fel, organismul este dereglat, creandu-se stari de oboseala si de agitatie. Pe termen lung, consumul in exces de aspartam expune la gripa, boli de plamani, infectii urinare si intestinale. Lipsa de calciu apare si ea in timp.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous



E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: Re: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyDum Mar 07, 2010 1:27 pm

Nu era mai scurta lista care nu contine E-uri?
Sus In jos
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator
avatar


Mesaje : 1961
Varsta : 41
stare de spirit : FFFFF BUNA

E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: Re: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyDum Mar 07, 2010 9:36 pm

da asa e pt ca tot ce cumparam aproape contin eeuri
Sus In jos
mariaa
mamica super
mamica super
mariaa


Mesaje : 458
Varsta : 38
stare de spirit : excelenta

E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: Re: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyDum Mar 07, 2010 10:21 pm

ASA EE TOATE AU E-URI ACII VAI DE NOI NUMAI CE AVEM IN GRADINA NU SUNT E-URI
Sus In jos
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator
avatar


Mesaje : 1961
Varsta : 41
stare de spirit : FFFFF BUNA

E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: Re: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyDum Mar 07, 2010 10:23 pm

da asa este eu am gradina si in fiecare an imi pun cite un pic din toate
Sus In jos
mariaa
mamica super
mamica super
mariaa


Mesaje : 458
Varsta : 38
stare de spirit : excelenta

E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: Re: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyDum Mar 07, 2010 10:38 pm

ASA SI NOII
Sus In jos
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator
avatar


Mesaje : 1961
Varsta : 41
stare de spirit : FFFFF BUNA

E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: Re: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyDum Mar 07, 2010 11:16 pm

ee bn ca mai avem si cite o gradinuta macar cit ee sezonu mincam sanatos
Sus In jos
mariaa
mamica super
mamica super
mariaa


Mesaje : 458
Varsta : 38
stare de spirit : excelenta

E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: Re: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyDum Mar 07, 2010 11:19 pm

SA STI PACAT SA NUI DACA OO AII
Sus In jos
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator
avatar


Mesaje : 1961
Varsta : 41
stare de spirit : FFFFF BUNA

E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: Re: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyDum Mar 07, 2010 11:22 pm

da asa este anu trecut eram gravida dar am avut grija de tot ce am pus anu asta o iau pe daria cu mine sa ma ajute....noi stam la bloc dar patronu unde stam noi are si pamint si dau un mil pe an si am o gradina asigurata
Sus In jos
mariaa
mamica super
mamica super
mariaa


Mesaje : 458
Varsta : 38
stare de spirit : excelenta

E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: Re: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyDum Mar 07, 2010 11:26 pm

AHAA FF BINEE ANUL ASTA AII AJUTORR :bebenervos:
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous



E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: Re: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyDum Mar 07, 2010 11:27 pm

tot ce e rau si periculos este permis in romania!!nu mai stiu romanii ce sa faca sa-si ia banul.vai,vai...
Sus In jos
mariaa
mamica super
mamica super
mariaa


Mesaje : 458
Varsta : 38
stare de spirit : excelenta

E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: Re: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyDum Mar 07, 2010 11:33 pm

PESTE TOT SUNT PRODUSE CU E-RII MAMA DE KEVIN
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous



E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: Re: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyLun Mar 08, 2010 12:04 am

da scumpa,ar vezi ca in unele tari sunt interzise!!!!
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous



E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: Re: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyLun Mar 08, 2010 12:12 am

ma uitam p sticla de cola si contine E150d E-urile din mancarea copiilor nostri 553880
Sus In jos
ana_hruban
mamica super
mamica super
ana_hruban


Mesaje : 78
Varsta : 42
stare de spirit : F F BUNA DAR SE POATE SI MAI BINE

E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: Re: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyLun Mar 08, 2010 12:01 pm

F bine de cele ce aveti gradina profitati cat puteti. Puneti de toate si macar stiti ca mancati ceva sanatos.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous



E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: Re: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyLun Mar 08, 2010 12:03 pm

Mare dreptate ai Ana_Hruban;Andreea,stii mitul coca-colei?Stii care era considerat ingredientul secret dupa al doilea razboi mondial?Mi-e rusine sa-l zic public,ti-l zic in particular;nu postez public ingredientul
Sus In jos
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator
avatar


Mesaje : 1961
Varsta : 41
stare de spirit : FFFFF BUNA

E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: Re: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyLun Mar 08, 2010 2:37 pm

inseamna ca ee ceva urit
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous



E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: Re: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyMier Mar 10, 2010 1:31 am

am vazut pe Discovery cred,un documentar cu cola si carnea,au pus o bucata de carne in cola...vai,cum arata carnea aia,aproape ca nu a mai ramas nimic din ea in2-3 zile...nici nu vreau sa ma gandesc ce se intampla si cu stomacul nostru1
Sus In jos
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator
avatar


Mesaje : 1961
Varsta : 41
stare de spirit : FFFFF BUNA

E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: Re: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyJoi Mar 18, 2010 6:12 pm

iti dai seama ce periculos este pt sanatatea noasrta
Sus In jos
Anna
Administrator
Administrator
Anna


Mesaje : 2378
Varsta : 33
stare de spirit : super

E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: Re: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyJoi Mar 18, 2010 8:32 pm

mie imi place mult cola dar asta e cu EEEE
Sus In jos
mamicisibebelasi
Moderator
Moderator
avatar


Mesaje : 1961
Varsta : 41
stare de spirit : FFFFF BUNA

E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: Re: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyJoi Mar 18, 2010 9:05 pm

eu nu prea beau sucuri
prefer apa
Sus In jos
DD
mamica super activa
mamica super activa
DD


Mesaje : 703
Varsta : 40
stare de spirit : optimista

E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: Re: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri EmptyMier Mai 05, 2010 8:51 am

Cu cat le adaptam organismele mai repede la tot ce inseamna mancarea din comert,cu atat vor razbi in lumea noua care difera de cea in care am crescut noi(inclusiv diferenta care este radicala si la mancare)
Sus In jos
Continut sponsorizat





E-urile din mancarea copiilor nostri Empty
MesajSubiect: Re: E-urile din mancarea copiilor nostri   E-urile din mancarea copiilor nostri Empty

Sus In jos
 
E-urile din mancarea copiilor nostri
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» CE CULOARE AU OCHII COPIILOR NOSTRI?
» copiii nostri cad
» cati ani au copiii nostri?
» CITI DINTISORI AU BEBEII NOSTRI?
» e normal sa-i invatam pe copiii nostri sa manance de toate?

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: TOTUL DESPRE BEBELUŞI :: Alimentaţia Bebeluşului-
Mergi direct la:  

Tema creata de Geosh. pentru MamicisiBebelasi

creează un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Discuții recente