RETETE PT BEBELUSI
Bine ati venit pe forumul: "Mamici si Bebelasi" Te asteptam!
Pentru a comunica la 5 stele pe forum trebuie sa te inregistrezi,asa ca ce mai astepti? Nu vei regreta intra acum!



 
AcasaAcasa  ParteneriParteneri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  
Ultimele subiecte
» Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/boba
Sam Aug 03, 2013 9:42 am Scris de adelaeu

» CAFEAUA DE DIMINEATA! 9
Mier Sept 26, 2012 1:43 pm Scris de andreea_k

» buna seara
Vin Mar 30, 2012 11:44 am Scris de Anna

» Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice
Dum Mar 18, 2012 2:12 pm Scris de adelaeu

» Tricotaje manuale pentru copii
Mier Oct 26, 2011 9:53 am Scris de dina_dorina

» Recoltare celule stem
Joi Sept 29, 2011 12:17 pm Scris de Regina Maria

» La baby Expo barza vine cu premii de la Regina Maria
Joi Sept 22, 2011 2:10 pm Scris de Regina Maria

» Hainute superbe pt copilasi de toate varstele!
Mier Sept 21, 2011 10:33 pm Scris de liliana_c

» fetita mea are bronsita
Joi Sept 15, 2011 11:57 am Scris de Anna

Produsele de top!
Cele mai bune produse pentru copilul tau! Viziteaza-ne nu te vom dezamagi!
mamicagrijulie
Hainute! Si aici!
Sondaj
cine va fi pitica/ul saptamanii?
Eric
48%
 48% [ 14 ]
Maria
52%
 52% [ 15 ]
Total voturi : 29
Distribuiti | 
 

 RETETE PT BEBELUSI

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul
AutorMesaj
Anna
Administrator
Administrator


Mesaje: 2378
Varsta: 24
stare de spirit: super

MesajSubiect: RETETE PT BEBELUSI   Mier Feb 03, 2010 8:43 pm

de la 6 luni

Banane cu lamaie


- 1-2 banane
- citeva picaturi de lamiie

Dati drumul bananelor in apa fiarta.
Lasati-le sa fiarba 5 minute.
Amestecati cu citeva picaturi de lamiie... un deliciu
Sus In jos
Anna
Administrator
Administrator


Mesaje: 2378
Varsta: 24
stare de spirit: super

MesajSubiect: Budinca de cartofi cu sunca   Mier Feb 03, 2010 8:44 pm

peste 1 an




Budinca de cartofi cu sunca �ca la Bistrita�
-sursa: Titus Catelly � �Cartoful, banalitate sau miracol?�

6 portii �����. aprox. 2790 kcal

Ingrediente:

400 g cartofi(5-6 tuberculi)
5 oua
300 g sunca sau creier fiert
60 g unt (3 linguri)
60 g cas sau cascaval ras
250 g smantana( un pahar)
sare dupa gust

- Cartofii se spala, se fierb, se curate de coaja si se trec prin sita
- Untul se freaca spuma si se adauga pe rand galbenusurile bine frecate, cartofii si sunca toccata foarte marunt.
- Albusurile se bat spuma tare si se amesteca foarte incet cu compozitia.
- Compozitia rezultata se toarna intr-o forma bine unsa (yena- am folosit eu)
- Se fierbe in bain-marie (am folosit bain-marie, dar am bagat totul la cuptor)
- Se serveste cu smantana incalzita si sarata si cu cascaval ras deasupra (smantana nu am mai pus, sa nu fie prea moale, doar cascaval)

Pofta buna!
Sus In jos
Anna
Administrator
Administrator


Mesaje: 2378
Varsta: 24
stare de spirit: super

MesajSubiect: Budinca de ficat   Mier Feb 03, 2010 8:45 pm

Ingrediente:

3-4 ficatei de pui, o ceapa mica, un morcov mic, un ou (intreg sau doar galbenusul), 50 ml lapte, o lingura faina, sare.


Mod de preparare:

Se taie ceapa marunt iar morcovul se da pe razatoare si se dau impreuna cu ficatul prin masina de tocat (sau chiar la robotul de bucatarie). Se adauga oul sau doar galbenusul, sare, laptele si apoi faina, astfel incat sa aiba o consistenta ca a smantanii. Se rastoarna intr-o tigaie de teflon incinsa si se coace pe aragaz la foc mic acoperindu-se cu capac. Se intoarce si pe partea cealalta ca pe clatita.

Mod servire:

Pentru toti mofturosii.
Se poate servi cu smantana. Pofta buna
Sus In jos
Anna
Administrator
Administrator


Mesaje: 2378
Varsta: 24
stare de spirit: super

MesajSubiect: Budinca de fructe   Mier Feb 03, 2010 8:45 pm

Ingrediente:
-o banana mijlocie
-un mare
-branica de vaci sau iaurt
-cereale pentru copii

Mod de preparare:
Banana si marul se curata de coaja, se taie in bucati si se pun in apa clocotita timp de 5 minute. Se scurg bine de apa, se pun in blender (sau mixer), impreuna cu branzica sau iaurtul si se adauga cereale pana ajung la consistenta unui pireu. Se unge un vas de yena cu putin unt, se toarna amestecul si se pune 5-10 minute in cuptorul incins in prealabil. Se poate servi calda sau rece. Pofta buna!
Sus In jos
Vizitato
Vizitator



MesajSubiect: Re: RETETE PT BEBELUSI   Joi Feb 04, 2010 11:04 pm

eu am niste carticele,care vrea sa i le trim sa mi de a adresa de mail...:*sau le postez aici
Sus In jos
mariaa
mamica super
mamica super


Mesaje: 458
Varsta: 28
stare de spirit: excelenta

MesajSubiect: Re: RETETE PT BEBELUSI   Joi Feb 04, 2010 11:08 pm

multumimmm laa admin pentru reteete :[url=http://yo
Sus In jos
Vizitato
Vizitator



MesajSubiect: Re: RETETE PT BEBELUSI   Vin Feb 05, 2010 12:27 am

SUPA – CREMA DE ANDIVE
dupa 4 luni
1 andiva 1 cartof 1 lingura cu iaurt gros (40% grasime) 1 lingura cu suc de lamaie 1 lingurita cu zahar
pudra Se curata andiva, inlaturandu – i centrul (cotorul care este amar), se spala si se taie in bucati.
Se curata si se taie in bucati cartoful. Se pun bucatile de andiva si de cartof intr-o cratita cu apa rece,
si se adauga sucul de lamaie, zaharul si putina sare (dar nu prea multa!). Se da in clocot, apoi se
micsoreaza flacara si se lasa sa fiarba incet aproape o ora. Dupa ce se ia cratita de pe foc, se striveste
si se amesteca totul, apoi se adauga iaurtul gros. Se dilueaza cu zeama in care au fiert legumele, si
se serveste cu biberonul, avand grija sa nu fie prea fierbinte.


CREMA DE PORUMB
dupa 5 luni
1 cutie mica cu boabe de porumb dulce 25 cl (250 ml) de lapte semismantanit putina nucsoara praf
bucatica de unt de dimensiunile unei alune Se spala bine cu apa boabele de porumb. Se fierbe laptele
pana da in clocot. Se strivesc boabele de porumb. Se adauga laptele putin cate putin amestecand
incontinuu pana se obtine o crema grasa. Aceasta crema se pune intr-o cratita si se incalzeste pe foc
mic, apoi se adauga nucsoara praf si untul. Se serveste.
SUPA
Sus In jos
Vizitato
Vizitator



MesajSubiect: Re: RETETE PT BEBELUSI   Vin Feb 05, 2010 12:28 am

SUPA DE CARTOFI
dupa 6 luni
2 cartofi mari jumatate de ceapa taiata in 4 bucati putina fidea bucatica de unt cat o nuca putina sare
sucul de la o jumatate de lamaie (pentru adulti) patrunjel taiat marunt (pentru adulti) putina scortisoara
praf (pentru adulti) Se fierb cartofii si ceapa in putina apa cu sare timp de 20 de minute. Se strivesc
cartofii si ceapa, si se amesteca adaugand putina apa daca e nevoie. Crema obtinuta se pune pe foc
si se lasa sa fiarba pana da in clocot. Se adauga si fideaua si se lasa pe foc inca 3 minute. Se
serveste. Pentru adulti, se pot adauga unt, piper negru, scortisoara, patrunjel si suc de lamaie.


SUPA – CREAMA DE CONOPIDA
O supica gustoasa pentru copilasi peste 6 luni.
Ingrediente: o conopida de marime medie – 2 linguri unt – 2 – 3 linguri smantana – 1 lingura faina de
grau – patrunjel verde
Mod de preparare:
Se pune conopida la fiert adaugand faina dizolvata cu putina apa. Cand da in clocot se adauga untul
si se mai fierbe, la foc potrivit, pentru aproximativ 45 de minute. Cand conopida este fiarta se scoate
si se paseaza prin sita, adaugandu – se apoi la apa in care a fiert.
Mod de servire:
Se serveste calda, cu smantana si patrunjel tocat. Pentru copilasi mai mari se pot adauga si crutoane
de paine.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator



MesajSubiect: Re: RETETE PT BEBELUSI   Vin Feb 05, 2010 12:29 am

CIORBA DE CARNE DE VACA CU PERISOARE
Pentru bebelusii de peste 9 luni
500 g apa, 200 g carne fara os, 2 cepe mici, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 150 – 200 g os de vaca,
2 lingurite de orez, partunjel verde, sare. Se pune la fiert osul in apa cu sare. Se fierbe pana scade
apa la jumatate, apoi se completeaza apa pana la la 500 g. Cand da in clocot se adauga zarzavatul
spalat, curatat si taiat marunt in ordinea: ceapa, morcov, patrunjel. Separat, carnea se toaca, se
adauga putin miez de paine alba, un praf de sare; se fac perisoare si se pun in supa. Se adauga
orezul spalat si se lasa sa fiarba. Se acreste cu zeama de lamaie sau bors. Se bate cu ou si cu
smantana.


SUPA ALFABET
dupa 9 luni
1 morcov 1 cartof partea alba a unei bucati de praz 25 cl (250 ml) de lapte semismantanit 20 g de
paste fainoase alfabet, putina sare bucatica de unt cat o aluna Toate legumele se spala, se curata si
se taie in bucati, apoi se fierb in bain marin 20 de minute. Dupa aceea, legumele sunt zdrobite, si se
pun intr-o cratita cu lapte si sare, si se lasa sa fiarba inabusit, pe foc mic 10 minute. Se pun si pastele
fainoase in cratita si se mai lasa sa fiarba 5 minute, amestecand incontinuu.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator



MesajSubiect: Re: RETETE PT BEBELUSI   Vin Feb 05, 2010 12:30 am

DESERTURI (6 LUNI)
1-2 mere, 1 para, (sau 1 piersici) (sau 1 banana) (sau cateva prune), 1-2 linguri de fulgi de ovaz (sau
fulgi de griu, sau tarate de griu, sau tarate de ovaz).
Fructele se dau prin razatoare, fulgii sau taratele se lasa la inmuiat in putina apa apoi se amesteca cu
mixerul pana se omogenizeaza.

BUDINCA DE DOVLECEI
De la 6 luni
1 dovlecel, – 20 g cascaval, – 1 ou, – smantana, – sare. Se curata dovlecelul de coaja si se scobeste
miezul cu o lingurita. Se taie in cuburi mici si se fierb 10 min. in apa cu sare. Se strecoara si se lasa
sa se raceasca. Se amesteca poi cu galbenusul, cascavalul ras, albusul spuma, 1/2 lingurita faina si
unt. Se rastoarna intr-o forma unsa cu unt si se toarna smantana. Se coace 20 – 30 min. si se serveste
cald sau rece.
CREMA
Sus In jos
Vizitato
Vizitator



MesajSubiect: Re: RETETE PT BEBELUSI   Vin Feb 05, 2010 12:31 am

MERE CU MIERE
O reteta gustoasa si hranitoare pentru copilasi peste 12 luni.

Ingrediente: 1/2kg mere – sucul de la 2 mere – sucul de la o portocala – sucul de la o piersica –
zeama de la 1/2 lamaie – 1/2 banana – 200g branza de vaci – o lingura unt – 2 linguri stafide – 50ml
smantana – 100ml miere
Mod de preparare:
Merele se curata de coaja si se dau prin razatoare, amestecandu – se apoi cu restul ingredientelor
Mod de servire:
Se obtine o pasta delicioasa care se serveste ca mic dejun sau desert.



SALATA DE FRUCTE
Un desert delicios pentru copilasi peste 8 luni.
Ingrediente: 2 mere – 1 para – 1 banana – 1 portocala – zeama de la 1/2 lamaie – sucul de la un mar
– sucul de la o portocala – 50g frisca de casa (1/2 pahar de smantana batuta cu 2 linguri zahar pudra)
– boabe de strugure pentru ornat
Mod de preparare:
Fructele se spala si se curata de coaja. Marul se taie cubulete, iar restul fructelor feliute. Se pun intr
– un bol, se adauga sucul de fructe si se amesteca.
Mod de servire:
Se serveste ornata cu frisca si boabe de strugure.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator



MesajSubiect: Re: RETETE PT BEBELUSI   Vin Feb 05, 2010 12:34 am

BABY CRUMBLE
dupa 12 luni
Pentru 4 portii: 125 g de faina 100 g de unt 60 g de zahar sucul de la o jumatate de lamaie 2 mere
125 g de dulceata de fructe rosii Inmuiati untul taiat in bucatele intr – un castronas. Incorporati faina
si zaharul, framantand amestecul cu mana (curata), pentru a obtine o coca. Curatati de coaja si
scoateti samburii de la mar. Taiati marul in felii subtiri. Aranjati feliile de mar pe fundul unei forme unse
cu unt, si turnati deasupra sucul de lamaie. Acoperiti feliile de mar cu dulceata, apoi cu aluatul pe care
il faramitati. Lasati sa se coaca 30 de minute in cuptorul incalzit in prealabil la 150s (termostat 5).


BANANE CU SUC DE LAMAIE
dupa 5 luni
3 banane, cateva picaturi de suc de lamaie Se curata bananele de coaja si se cufunda in apa clocotita.
Se lasa sa fiarba 5 minute. Bananele fierte se strivesc si seamesteca cu sucul de lamaie. Bananele
se pot coace in coaja pe gratar sau in cuptorul traditional. Rezultatul este delicios.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator



MesajSubiect: Re: RETETE PT BEBELUSI   Vin Feb 05, 2010 12:41 am

MILK – SHAKE CU FRUCTE
O bautura pe cat de delicioasa pe atat de hranitoare, pentru bebelusi mai mari de 7 luni.
Ingrediente: 120 ml de lapte semidegresat pasteurizat – 1/2 banana (sau orice alt fruct copt) – zeama
de la 1/2 lamaie – 2 linguri suc de portocale – zahar vanilat
Mod de preparare:
Se curata si se taie fructul in bucatele, se stropeste cu zeama de lamaie si se zdrobeste. Se adauga
laptele, zaharul vanilat, sucul de portocale si se amesteca totul pana se obtine o crema groasa.
Mod de servire:
Se serveste imediat cu biberonul care are tetina cu gaura mare sau canita.



ALIMENTE INTERZISE
Urmeaza o lista cu caracter indicativ. Unele alimente trebuie evitate datorita riscului de sufocare, altele
datorita riscului de contaminare, altele datorita riscului de a provoca alergii, si ultimele pentru ca
bebelusul sa fie sanatos. Alimente al caror consum trebuie sa fie limitat:
• prajelile (au prea multe calorii)
• ciocolata (pana la 7 luni);
• conservele (lipsa de vitamine);
• carnea de cal, si de porc (atentie la germeni! Se da sugarului bine fiarta);
• maruntaiele (de vita, de pasare);
• vanatul (carne macerata);
• scoicile;
• pestele afumat.
Sus In jos
Anna
Administrator
Administrator


Mesaje: 2378
Varsta: 24
stare de spirit: super

MesajSubiect: Re: RETETE PT BEBELUSI   Vin Feb 05, 2010 10:04 am

multumim andrea esti o scumpa
Sus In jos
Vizitato
Vizitator



MesajSubiect: Re: RETETE PT BEBELUSI   Vin Feb 05, 2010 10:53 am

:flower:
Sus In jos
allessia
mamica super
mamica super


Mesaje: 41
Varsta: 32

MesajSubiect: Re: RETETE PT BEBELUSI   Vin Feb 05, 2010 11:25 pm

fff interesante retete,multumim :[url=http://en
Sus In jos
Vizitato
Vizitator



MesajSubiect: Re: RETETE PT BEBELUSI   Sam Feb 06, 2010 9:34 pm

va mai triimit cand am timp
Sus In jos
Vizitato
Vizitator



MesajSubiect: Re: RETETE PT BEBELUSI   Sam Feb 13, 2010 4:47 am

MORCOVI CU OERZ
- 2 morcovi taiati bucati
- 10 gr orez pentru copii
- 75 ml lapte
Se fierb morcovii si orezul, se paseaza si se amesteca cu laptele.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator



MesajSubiect: Re: RETETE PT BEBELUSI   Sam Feb 13, 2010 4:47 am

PATEU DELICIOS
- 2 cartofei
- 3 ficatei pasare
- 50 g lapte
- o lingurita unt
- sare
- jumatate de lingurita smantana
Se fierb cartofii cu ficateii. Apoi, se zdrobesc, se adauga untul, laptele, smanatana si se amesteca bine. Apoi se adauga sarea.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator



MesajSubiect: Re: RETETE PT BEBELUSI   Sam Feb 13, 2010 4:49 am

PAPANASI CU BRANZA ( DUPA 6 LUNI)
- 100 G.BRANZA DE VACI DULCE;
- 20 G. FAINA SAU GRIS;
- O JUMATATE DE OU;
- 5 GR. DE UNT SAU 1/2 LINGURITE SMANTANA;
- 10 G. ZAHAR.
Se amesteca branza de vaci cu oulsi zaharul, apoi incorporezi totul cu grija in faina sau gris; cu o lingurita inmuiata in apa iei "bile" din compozitiesi le puneti la fier intr-un vascu apa deja clocotitacu putina (ffff)sare;cand papanasii se ridica la suprafata si ii puteti lua; se servesc cu smantana sau cu unt;cine vrea "ceva dulce" ii serveste cu dulceatasau sirop de fructe.
Sus In jos
 

RETETE PT BEBELUSI

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 5Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: TOTUL DESPRE BEBELUŞI :: Alimentaţia Bebeluşului-

Tema creata de Geosh. pentru MamicisiBebelasi

creeaza un forum | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Creeaza-ti propriul blog